DUSIKA spiller Grieg & Carl Nielsen

Con Amore festival fra 1. til 13. juni.
Inkluderet i entréen til Tivoli.

12. juni 2021

Kl: 14:00

Tivolis Koncertsal

Hovedstadsregionen ungdomssymfoniorkester DUSIKA gæster igen i år Tivolis Koncertsal sammen med deres faste dirigent, Christian Schmiedescamp, som til daglig er basunist i Tivoli Copenhagen Phil – og solisten er såmænd tidligere Tivoli-Garder.

DUSIKA er et tilbud om symfonisk orkestersammenspil på et højt musikalsk niveau til unge i hovedstadsregionen - især til dygtigste elever i de kommunale musikskoler. Her viser de resultatet frem i musik af norske Edvard Grieg, franske Camille Saint-Saëns og danske Carl Nielsen – startskuddet til orkestrets kommende turné i Sydfrankrig.

Koncerten er inkluderet i entréen til Tivoli.
Der er ikke billetreservation, så vi anbefaler at du kommer i god tid, hvis du ønsker bestemte pladser i Koncertsalen.

DUSIKA er et tilbud om symfonisk orkestersammenspil på et højt musikalsk niveau til unge i hovedstadsregionen - især til dygtigste elever i de kommunale musikskoler. DUSIKA blev dannet i 1988, og orkestret har omkring 60 medlemmer i alderen 13-25 år. Mange af medlemmerne er allerede travle i flere andre sammenhænge på musikskoler, MGK-kurser og i amatørorkestre. Socialt samvær og godt kammeratskab prioriteres højt i DUSIKA. Foruden ca. to faste månedlige prøver arrangeres jævnligt orkesterweekender, ligesom orkestret med jævne mellemrum tager på koncertrejser i ind- og udland. DUSIKA har bl.a. været på tur til Færøerne, Antwerpen, Paris og Krakow. Som medlem af DUSIKA er man del af en helhed, hvor alle musikeres indsats er nødvendig. Det betyder, at hver enkelt i orkestret har et ansvar, der sammen med de musikalske oplevelser, DUSIKA tilbyder, giver mulighed for en menneskelig og musikalsk modning. Resultatet kan høres, når DUSIKA spiller norsk, fransk og dansk musik ved koncerten i Tivolis Koncertsal - startskuddet til orkestrets kommende turné i Sydfrankrig.

Solisten ved koncerten er det unge danske horntalent Esben Stig Rasmussen, som kender Tivoli som sin egen bukselomme efter at have spillet i Tivoli-Garden i årene mellem 2011 og 2015. Her spiller han musik af den franske komponist Camille Saint-Saëns skrevet til den franske mesterhornist Henri Chaussier i 1887.

Inden de virtuose horntoner byder DUSIKA på kendte og elskede toner fra Norge. Edvard Griegs musik til skuespillet Peer Gynt er noget af det mest spillede nordiske musik overhovedet, ikke mindst netop de uddrag, som Christian Schmiedescamp og orkestret har udvalgt. Det er bare at lukke øjnene og drømme sig afsted til de norske fjelde. DUSIKA slutter koncerten af med Carl Nielsens første symfoni, som blev uropført af hans eget orkester, Det Kongelige Kapel, i marts 1894. Teatrets kapelmester Johan Svendsen dirigerede, og Carl Nielsen sad selv i andenviolingruppen. Alle sejl var sat til, og strygergruppen var udvidet til næsten dobbelt størrelse. Nogen syntes, at det hele larmede lige vel rigeligt, men de fleste var dybt imponerede over den 29-årige komponists første forsøg i den symfoniske genre. I august 1901 spiller man Nielsens symfoni i Tivoli for første gang, og det er orkestrets faste dirigent på den tid, Joachim Andersen, der leder opførelsen. Siden dengang er symfonien, som Nielsens øvrige fem symfonier, blevet en del af det internationale standardrepertoire.    

 

Program

DUSIKA
Dirigent: Christian Schmiedescamp
Solist: Esben Stig Rasmussen, horn

E. Grieg: fra Peer Gynt suiterne, 13'
• Peer Gynts Hjemfart
• Aases Død
• Morgenstemning
• I Dovregubbens Hal
C. Saint-Saëns: Morceau de Concert op. 94, solist: Esben Stig Rasmussen, 9’
Allegro moderato - Adagio - Allegro non troppo

C. Nielsen: Symfoni nr. 1 (g-mol),
• Allegro Orgoglioso

Ternbilleder_370x472_koncertsal
fra 27. maj til 22. august

TorsdagsKlassisk

 • Tivolis Koncertsal
 • Klassiske højdepunkter med Tivoli Copenhagen Phil
 • Internationale solister og dirigenter

SommerKlassisk er støttet af Augustinus Fonden.

Se koncertoverblik Vælg 3 koncerter og få rabat

Vi præsenterer en perlerække af klassiske koncerter i Koncertsalen med Tivolis eget symfoniorkester - Tivoli Copenhagen Phil. Hver torsdag optræder efterspurgte internationale dirigenter og solister på absolut topniveau.

Oplev blandt andre: Andreas Brantelid, David Afkham, James Ehnes, Christian Kluxen, Toshiyuki Kamioka, Jon Gjesme, Pablo Ferrández, Víkingur Ólafsson, Sabine Meyer, Lan Shui, Marianna Shirinyan, Cornelia Beskow, Yana Kleyn, Peter Lodahl, David Kempster, Barbara Hannigan, Københavns Drengekor, Dreamers' Circus og mange flere

tern-glassalen
15. til 22. august

Stjernestunder

 • Festival for klassisk musik
 • Koncerter i Glassalen og Koncertsalen
 • Artist talks på Nimb
 • Koncertintroduktioner af Mathias Hammer

Stjernestunder er støttet af Aage & Johanne Louis-Hansens Fond og William Demant Fonden.

Se festivalprogram Vælg 3 koncerter og få rabat

Det er med stolthed, at vi i august kan præsentere et tætpakket festivalprogram med klassisk musik. Festivalens titel, Stjernestunder, skal forstås helt bogstaveligt. For vi præsenterer en perlerække af klassiske verdensstjerner i dagene fra 15. til 22. august. Flere af artisterne optræder flere gange i løbet af ugen, så man kan opleve dem i forskellige
kammermusikkonstellationer med hinanden. Festivalen byder både på etablerede stjerner og nogle af de mest spændende nye stjerneskud.

Oplev blandt andre: Renée Fleming, Nikolaj Szeps-Znaider, Leonidas Kavakos, Patricia Petibon, Lawrence Brownlee, Andreas Brantelid, Mari Eriksmoen & Malcolm Martineau, Johan Dalene, Alexander Melnikov, Antoine Tamestit, Michael Nagy, Lucas & Arthur Jussen, NOVO Quartet, Marianna Shirinyan og mange flere.

tern-sommerklassisk
13. juni til 11. juli

Plænekoncerter

 • Inkluderet i entréen til Tivoli
 • 5 søndage på Plænen
 • Med Tivoli Copenhagen Phil

Price på Plænen Hollywood på Plænen

Tivolis eget symfoniorkester – Havens ældste forlystelse – rykker ud af Koncertsalen for at fylde Plænen med musik. I år ved fem festlige koncerter under åben himmel, hvor orkestrets mange musikere spiller kendte og elskede toner lige fra den tidlige filmmusik til musicals og sange fra den danske sangskat. Perioden fra 1930-1960 repræsenterer en tid, som på den ene side omkransede en blodig verdenskrig og efterfølgende kold krig, men på den anden side også udviklede filmmusik og musical som populære genrer med høj musikalsk kvalitet, der trak direkte veksler på den symfoniske tradition.

Med fokus på musikken fra Hollywood og den danske sangskat har vi gravet ned i arkiverne for at finde de bedste partiturer for datidens populærmusik med rod i den klassiske orkestrering.

tern_pjerrot
SommerKlassisk 2021

Billetsalget er åbent!

 • Din koncertbillet er gyldig som entré til Tivoli på hele koncertdagen
 • Vælg minimum 3 koncerter på én gang og få 20 % rabat
 • Studerende og unge under 25 år kan få rabat

Print selv kalender
Vi har lavet en kalender med et samlet overblik over hele SommerKlassisk 2021. Tryk på Download-knappen for at hente kalenderen som PDF - herefter er det nemt selv at udskrive.

DOWNLOAD KALENDER SOM PDF

Har du brug for personlig vejledning?
Telefon 33 15 10 01
info@tivoli.dk
Tivoli Box Office (til venstre for Hovedindgangen)
Se åbningstider her

Du kan trygt købe billet til SommerKlassisk. Tivoli tager løbende højde for alle eventuelle restriktioner og sikkerhedsforanstaltninger vedr. corona, og købte billetter refunderes i tilfælde af aflysning (ekskl. billetgebyr).

Se vores brochure online Vælg 3 koncerter og få rabat