Alle børn overalt i verden lærer uden besvær at tale deres modersmål. I suzuki-metoden lærer barnet musik, ligesom det lærer sit modersmål. Alle børn kan lære at spille – hør selv, når elever fra Det Danske Suzuki Instituttet spiller deres traditionsrige koncert i Tivoli.
Suzuki-metoden er indtil nu udviklet til undervisning i både violin, bratsch, cello, kontrabas, klaver, fløjte, harpe, guitar, trompet, orgel og sang – og ved koncerten i Tivoli præsenterer instituttet elever på alle trin af den musikalske udvikling.
Koncerten er inkluderet i entréen til Tivoli.
Der er ikke billetreservation, så vi anbefaler at du kommer i god tid, hvis du ønsker bestemte pladser i Koncertsalen.
Børn lærer deres eget sprog ved at lytte til deres forældre og andre personer i deres hverdag og ved at efterligne. Det Danske Suzuki Institut er en privat musikskole, hvor børn og unge efter de samme principper undervises efter suzuki-metoden, skabt af Dr. Shinichi Suzuki. Metoden har gået sin sejrsgang over hele verden. Metoden går i al sin enkelhed ud på at barnet lærer musik, ligesom det lærer sit modersmål. Alle børn kan lære at spille, lige så vel som de kan lære at tale deres modersmål. Hertil kommer alt det andet, der er lige så væsentligt; at lære at lytte, at koncentrere sig, at arbejde på at nå et mål, at respektere andre, at virke i fællesskab.
Shinichi Suzuki voksede op på sin fars violinfabrik og lærte sig selv at spille violin. Han studerede i Tokyo og i Tyskland og blev den første japanske koncertviolinist med en international karriere. Sammen med sine brødre dannede han er strygekvartet og underviste ved den kejserlige musikskole, hvor han udviklede sin metode til undervisning af helt små børn. Suzuki sagde selv om den: ”Mit mål med at undervise i violin er at give barnet en glæde ved at undersøge noget af det smukkeste og mest spirituelle, der er til i denne verden: Musikken. Jeg ønsker ikke kun at lave professionelle musikere, men mennesker, der udvikler deres sensitivitet. Musik kan åbne hjertet og give mennesket en bedre forståelse af livet”.
Suzuki-metoden er indtil nu udviklet til undervisning i både violin, bratsch, cello, kontrabas, klaver, fløjte, harpe, guitar, trompet, orgel og sang. Undervisningen koncentrerer sig om at udvikle gehøret, skabe intim kontakt mellem øre og instrument og gøre krop og instrument til en velfungerende helhed. Først når eleven behersker et ret stort repertoire af stykker, introduceres symbolerne – noderne, præcis som man først lader et barn lære at læse, når det kan tale sproget. Hovedformålet er at bidrage til barnets personlige udvikling gennem den tætte kontakt til et kunstnerisk udtryksmiddel. Alligevel vælger en stor del af eleverne at videreuddanne sig til en professionel karriere – og ved koncerten i Tivoli præsenterer instituttet elever på alle trin af den musikalske udvikling.