Copenhagen Philharmonic String Quartet

Copenhagen Philharmonic String Quartet med Noah Bendix-Bangley og Marianna Shirinyan

18. august

Kl: 20:00

Glassalen

Køb billet

Copenhagen Philharmonic String Quartet – som består af musikere fra Tivoli Copenhagen Phil – spiller sammen med førstekoncertmesteren i Berlinerfilharmonikerne og den dansk-armenske mesterpianist Marianna Shirinyan.

Musikken ved koncerten er af Ernest Chausson og Ludvig van Beethoven – fransk og tysk kammermusik med strygekvartetten i centrum.

En koncert for violin, klaver og strygekvartet er ikke hverdagskost. Sammen med den amerikanske violinist Noah Bendix-Balgley og vores egen lokale Marianna Shirinyan spiller Copenhagen Philharmonic String Quartet Ernest Chaussons sjældent hørte værk – uropført i 1892 med ingen ringere end den belgiske mesterviolinist Eugène Ysaÿe som solist.

Ernest Chausson døde kun syv år senere, som 44-årig, da han kørte på cykel ned ad en bakke og direkte ind i en mur. Dermed nåede han aldrig at markere sig så meget som komponist, som han sandsynligvis havde gjort, hvis han var gået ned ad bakken i stedet for – og han er i dag mest kendt for sine sange og for sit Poème for violin og orkester. Chaussons værk for violin, klaver og strygekvartet er ikke en koncert i normal forstand – snarere et stykke kammermusik med solistiske indslag, præcis som franske komponister som Rameau og Couperin gjorde det tilbage i barrokken.

Hvis koncertens første værk har en sjældent hørt instrumentbesætning, så er der helt andre og langt mere velkendte boller på den suppe efter pausen. Koncertens andet værk er skrevet for den klassiske strygekvartet, og er komponeret af den mand, der for alvor sprængte rammerne, som Haydn og Mozart havde sat for genren. 1806 var et produktivt år for Ludvig van Beethoven. Han skrev både sin klaverkoncert nr. 4, sin berømte femte symfoni, sin violinkoncert – og tre strygekvartetter, som har fået tilnavnet ”Rasumovskij-kvartetterne”. Grev Andreas Kyrillovitj Rasumovskij var russisk ambassadør i Wien, og var kendt som et farverigt indslag i det diplomatiske korps i byen; han var knap så kendt for sine faglige evner som for sine mange kærlighedsaffærer og vilde forbrug af luksusvarer. Rasumovskij elskede også litteratur, billedkunst og musik og han støttede bl.a. Beethoven med bestillinger på nye værker.

Det er svært for os i dag helt at forstå, hvor avanceret Beethovens musik var i hans samtid. For vores ører, som har hørt lidt af hvert, er det ren vellyd – men musikerne, der uropførte strygekvartetten i F-dur, grinede simpelthen af musikken, da de skulle spille den for første gang; det her kunne Beethoven da ikke mene? Det måtte være en vittighed. Sikkert er det i hvert fald, at Beethoven i 1806 har udviklet sin helt personlige stil og helt klart stiller sine musikere overfor særdeles vanskelige opgaver undervejs i musikken. ”Ikke for jer, men for en senere tid”, var Beethovens svar til sine samtidige. 

Fotos af: Kirstine Futtrup (violin), Maria Rabenberg (violin), Eva Katrine Dalsgaard (bratsch), Theodor Lyngstad (cello), Marianna Shirinyan (klaver) og Noah Bendix-Balgley (violin).

Program

Copenhagen Philharmonic String Quartet
Kirstine Futtrup (violin)
Maria Rabenberg (violin)
Eva Katrine Dalsgaard (bratsch)
Theodor Lyngstad (cello)

Marianna Shirinyan (klaver)
Noah Bendix-Balgley (violin)

Beethoven: Strygekvartet nr. 7, F-dur, op. 59 nr.1
Chausson: Koncert for violin, klaver og strygekvartet

Varighed: 75 min uden pause

SommerKlassisk_KV_200x369
Stjernestunder

Vælg 3 koncerter på én gang og få 20 % rabat

 • Festival med klassisk musik
 • Koncerter i både Glassalen og Koncertsalen
 • Artist talks på Nimb
 • Koncertintroduktioner af Mathias Hammer

 

Vælg 3 koncerter Se festivalprogram

Ternbilleder_370x472_koncertsal
fra 27. maj til 22. august

TorsdagsKlassisk

 • Tivolis Koncertsal
 • Klassiske højdepunkter med Tivoli Copenhagen Phil
 • Internationale solister og dirigenter

SommerKlassisk er støttet af Augustinus Fonden.

Se koncertoverblik Vælg 3 koncerter og få rabat

Vi præsenterer en perlerække af klassiske koncerter i Koncertsalen med Tivolis eget symfoniorkester - Tivoli Copenhagen Phil. Hver torsdag optræder efterspurgte internationale dirigenter og solister på absolut topniveau.

Oplev blandt andre: Andreas Brantelid, David Afkham, James Ehnes, Christian Kluxen, Toshiyuki Kamioka, Jon Gjesme, Pablo Ferrández, Víkingur Ólafsson, Sabine Meyer, Lan Shui, Marianna Shirinyan, Cornelia Beskow, Yana Kleyn, Peter Lodahl, David Kempster, Barbara Hannigan, Københavns Drengekor, Dreamers' Circus og mange flere

tern-glassalen
15. til 22. august

Stjernestunder

 • Festival for klassisk musik
 • Koncerter i Glassalen og Koncertsalen
 • Artist talks på Nimb
 • Koncertintroduktioner af Mathias Hammer

Stjernestunder er støttet af Aage & Johanne Louis-Hansens Fond og William Demant Fonden.

Se festivalprogram Vælg 3 koncerter og få rabat

Det er med stolthed, at vi i august kan præsentere et tætpakket festivalprogram med klassisk musik. Festivalens titel, Stjernestunder, skal forstås helt bogstaveligt. For vi præsenterer en perlerække af klassiske verdensstjerner i dagene fra 15. til 22. august. Flere af artisterne optræder flere gange i løbet af ugen, så man kan opleve dem i forskellige
kammermusikkonstellationer med hinanden. Festivalen byder både på etablerede stjerner og nogle af de mest spændende nye stjerneskud.

Oplev blandt andre: Renée Fleming, Nikolaj Szeps-Znaider, Leonidas Kavakos, Patricia Petibon, Lawrence Brownlee, Andreas Brantelid, Mari Eriksmoen & Malcolm Martineau, Johan Dalene, Alexander Melnikov, Antoine Tamestit, Michael Nagy, Lucas & Arthur Jussen, NOVO Quartet, Marianna Shirinyan og mange flere.

tern-sommerklassisk
13. juni til 11. juli

Plænekoncerter

 • Inkluderet i entréen til Tivoli
 • 5 søndage på Plænen
 • Med Tivoli Copenhagen Phil

Price på Plænen Hollywood på Plænen

Tivolis eget symfoniorkester – Havens ældste forlystelse – rykker ud af Koncertsalen for at fylde Plænen med musik. I år ved fem festlige koncerter under åben himmel, hvor orkestrets mange musikere spiller kendte og elskede toner lige fra den tidlige filmmusik til musicals og sange fra den danske sangskat. Perioden fra 1930-1960 repræsenterer en tid, som på den ene side omkransede en blodig verdenskrig og efterfølgende kold krig, men på den anden side også udviklede filmmusik og musical som populære genrer med høj musikalsk kvalitet, der trak direkte veksler på den symfoniske tradition.

Med fokus på musikken fra Hollywood og den danske sangskat har vi gravet ned i arkiverne for at finde de bedste partiturer for datidens populærmusik med rod i den klassiske orkestrering.

tern_pjerrot
SommerKlassisk 2021

Billetsalget er åbent!

 • Din koncertbillet er gyldig som entré til Tivoli på hele koncertdagen
 • Vælg minimum 3 koncerter på én gang og få 20 % rabat
 • Studerende og unge under 25 år kan få rabat

Print selv kalender
Vi har lavet en kalender med et samlet overblik over hele SommerKlassisk 2021. Tryk på Download-knappen for at hente kalenderen som PDF - herefter er det nemt selv at udskrive.

DOWNLOAD KALENDER SOM PDF

Har du brug for personlig vejledning?
Telefon 33 15 10 01
info@tivoli.dk
Tivoli Box Office (til venstre for Hovedindgangen)
Se åbningstider her

Du kan trygt købe billet til SommerKlassisk. Tivoli tager løbende højde for alle eventuelle restriktioner og sikkerhedsforanstaltninger vedr. corona, og købte billetter refunderes i tilfælde af aflysning (ekskl. billetgebyr).

Se vores brochure online Vælg 3 koncerter og få rabat

Spilletidspunkt

Tid
Sted
Pris
18. august
200.00 - 400.00 DKK Stjernestunder