Lyngby-Taarbæk Symfoniorkester spiller fransk musik

Con Amore festival fra 1. til 13. juni.
Inkluderet i entréen til Tivoli.

1. juni

Kl: 20:00

Tivolis Koncertsal

Der er fransk musik af Debussy og Berlioz på programmet, når Lyngby-Taarbæk Symfoniorkester og dirigenten Jakob Hultberg byder indenfor til sommerkoncert på junis første dag – og med sig har de den svenske mezzosopran Anna-Kajsa Holmberg.

Lyngby-Taarbæk Symfoniorkester har gennem de seneste 40 år udviklet sig til et af de bedste amatørsymfoniorkestre i Danmark. Orkestret har fuld symfonisk besætning og medlemmerne kommer i dag fra hele Storkøbenhavn. Ofte afsluttes sæsonen med en koncert i Tivolis Koncertsal i juni – således også i år med et rent fransk program.

Koncerten er inkluderet i entréen til Tivoli.
Der er ikke billetreservation, så vi anbefaler at du kommer i god tid, hvis du ønsker bestemte pladser i Koncertsalen.

Lyngby-Taarbæk Symfoniorkester historie går tilbage til 1957, og har især gennem de seneste 40 år udviklet sig til et af de bedste amatørsymfoniorkestre i Danmark. Orkestret har fuld symfonisk besætning og medlemmerne kommer i dag fra hele Storkøbenhavn. Aldersmæssigt fordeler de i alt ca. 65 medlemmer sig mellem 17 og 68 år, og orkestret kendt som et ambitiøst og socialt velfungerende orkester. En sæson i orkesteret byder typisk på 4 projekter á 2-3 måneders varighed, alle med en ugentlig prøve og afsluttet med to/tre koncerter, altid med en koncert i Lyngby Kulturhus, som i dag er orkestrets faste base. Ofte afsluttes sæsonen med en koncert i Tivolis Koncertsal i juni – således også i år, hvor Jakob Hultberg dirigerer et rent fransk program.

Koncertens tre franske værker fra 1800-tallet har det tilfælles, at de alle tre forholder sig musikalsk til et tekstligt oplæg, der enten er til stede i musikken i form af sangtekster, eller som blot ligger bagved musikken som en forestilling, der mere eller mindre direkte kan følges gennem musikken. De tre værker bindes også sammen af et tematisk fællesskab: Kærligheden. Vi oplever drømmen om kærligheden, melankolien ved kærlighedstabet, sorgen over den elskedes død og forestillingen om den elskede som genfærd – eller det, der er værre! Claude Debussys symfoniske digt Forspil til en fauns eftermiddag fra 1894 er inspireret af et digt af Mallarmé; faunen vågner og hengiver sig til drømme og erindringer om begæret og den vilde jagt på flygtende nymfer med en blanding af lyst og skyldfølelse – og bliver til sidst så tung i hovedet af sin vin, at han falder i søvn igen. Berlioz’ sangcyklus Les nuits d’été (Sommernætter) fra 1841 har tekster af Théophile Gautier. Sangene kredser om kærlighedens mange aspekter; glæden ved foråret og kærligheden, tabet af den elskede, længslen, en spøgelsesagtig vision på kirkegården og til sidst drømmen om at rejse til ”den evige kærligheds land”.

Hvor Berlioz malede med den fine pensel i de seks sange, er der brug for det helt store orkester i hans monumentale Symphonie fantastique fra 1830. Den 11. september 1827 går den franske komponist Hector Berlioz i teatret i Paris. Det bliver en aften, som kommer til at ændre hans liv totalt. På scenen står Harriet Smithson i rollen som Ofelia i Shakespeares Hamlet. Berlioz bliver voldsomt forelsket på rekordtid, og sender i de følgende dage den engelske skuespillerinde masser af breve. Hun svarer ikke, og rejser tilbage til England uden at møde den mildest talt særprægede stalker af en fransk komponist, der belejrer hende med glødende kærlighedserklæringer. Berlioz beslutter sig for at sætte sin frustrerede forelskelse i musik. En episode i en kunstners liv i fem episoder kalder Hector Berlioz også sin fantastiske programsymfoni; en kunstner, begavet med en blomstrende fantasi, forelsker sig i en kvinde, som han ser som netop det ideal af fascinerende skønhed, han har længtes efter. I desperation over ikke at kunne få hende forgifter han sig selv med opium, men dør ikke; i stedet får han voldsomme hallucinationer. Symphonie fantastique bliver en milepæl i musikhistorien, og uropførelsen i 1830 rystede det franske publikum med musikkens helt uhørte effekter, den voldsomme historie og den fuldstændig nye og anderledes tilgang til den symfoniske form.

Program

Lyngby-Taarbæk Symfoniorkester
Dirigent: Jakob Hultberg
Solist: Anna-Kajsa Holmberg (mezzosopran)

Berlioz: Les nuit d'eté
Franck: symfoni i D-mol

Ternbilleder_370x472_koncertsal
fra 27. maj til 22. august

TorsdagsKlassisk

 • Tivolis Koncertsal
 • Klassiske højdepunkter med Tivoli Copenhagen Phil
 • Internationale solister og dirigenter

SommerKlassisk er støttet af Augustinus Fonden.

Se koncertoverblik Vælg 3 koncerter og få rabat

Vi præsenterer en perlerække af klassiske koncerter i Koncertsalen med Tivolis eget symfoniorkester - Tivoli Copenhagen Phil. Hver torsdag optræder efterspurgte internationale dirigenter og solister på absolut topniveau.

Oplev blandt andre: Andreas Brantelid, David Afkham, James Ehnes, Christian Kluxen, Toshiyuki Kamioka, Jon Gjesme, Pablo Ferrández, Víkingur Ólafsson, Sabine Meyer, Lan Shui, Marianna Shirinyan, Cornelia Beskow, Yana Kleyn, Peter Lodahl, David Kempster, Barbara Hannigan, Københavns Drengekor, Dreamers' Circus og mange flere

tern-glassalen
15. til 22. august

Stjernestunder

 • Festival for klassisk musik
 • Koncerter i Glassalen og Koncertsalen
 • Artist talks på Nimb
 • Koncertintroduktioner af Mathias Hammer

Stjernestunder er støttet af Aage & Johanne Louis-Hansens Fond.

Se festivalprogram Vælg 3 koncerter og få rabat

Det er med stolthed, at vi i august kan præsentere et tætpakket festivalprogram med klassisk musik. Festivalens titel, Stjernestunder, skal forstås helt bogstaveligt. For vi præsenterer en perlerække af klassiske verdensstjerner i dagene fra 15. til 22. august. Flere af artisterne optræder flere gange i løbet af ugen, så man kan opleve dem i forskellige
kammermusikkonstellationer med hinanden. Festivalen byder både på etablerede stjerner og nogle af de mest spændende nye stjerneskud.

Oplev blandt andre: Renée Fleming, Nikolaj Szeps-Znaider, Leonidas Kavakos, Patricia Petibon, Lawrence Brownlee, Andreas Brantelid, Mari Eriksmoen & Malcolm Martineau, Johan Dalene, Alexander Melnikov, Antoine Tamestit, Michael Nagy, Lucas & Arthur Jussen, NOVO Quartet, Marianna Shirinyan og mange flere.

tern-sommerklassisk
13. juni til 11. juli

Plænekoncerter

 • Inkluderet i entréen til Tivoli
 • 5 søndage på Plænen
 • Med Tivoli Copenhagen Phil

Price på Plænen Hollywood på Plænen

Tivolis eget symfoniorkester – Havens ældste forlystelse – rykker ud af Koncertsalen for at fylde Plænen med musik. I år ved fem festlige koncerter under åben himmel, hvor orkestrets mange musikere spiller kendte og elskede toner lige fra den tidlige filmmusik til musicals og sange fra den danske sangskat. Perioden fra 1930-1960 repræsenterer en tid, som på den ene side omkransede en blodig verdenskrig og efterfølgende kold krig, men på den anden side også udviklede filmmusik og musical som populære genrer med høj musikalsk kvalitet, der trak direkte veksler på den symfoniske tradition.

Med fokus på musikken fra Hollywood og den danske sangskat har vi gravet ned i arkiverne for at finde de bedste partiturer for datidens populærmusik med rod i den klassiske orkestrering.

Tern_TG_1
13. juni til 11. juli

Con Amore festival

 • Inkluderet i entréen til Tivoli
 • Tivolis Koncertsal
 • Landets bedste amatørensembler og unge talenter

Se koncertoverblik

Con Amore-serien er en koncentreret festival med besøg af spirende talenter fra helt unge Suzuki-børn over morgendagens professionelle musikere fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium til de fremragende amatørensembler.

Alle koncerterne foregår i Tivolis Koncertsal og er inkluderet i entréen til Tivoli. Der skal ikke bestilles billetter, så vi anbefaler at komme i god tid, hvis man ønsker bestemte pladser i salen.

tern_pjerrot
SommerKlassisk 2021

Billetsalget er åbent!

 • Din koncertbillet er gyldig som entré til Tivoli på hele koncertdagen
 • Vælg minimum 3 koncerter på én gang og få 20 % rabat
 • Studerende og unge under 25 år kan få rabat

Print selv kalender
Vi har lavet en kalender med et samlet overblik over hele SommerKlassisk 2021. Tryk på Download-knappen for at hente kalenderen som PDF - herefter er det nemt selv at udskrive.

DOWNLOAD KALENDER SOM PDF

Har du brug for personlig vejledning?
Telefon 33 15 10 01
info@tivoli.dk
Tivoli Box Office (til venstre for Hovedindgangen)
Se åbningstider her

Du kan trygt købe billet til SommerKlassisk. Tivoli tager løbende højde for alle eventuelle restriktioner og sikkerhedsforanstaltninger vedr. corona, og købte billetter refunderes i tilfælde af aflysning (ekskl. billetgebyr).

Se vores brochure online Vælg 3 koncerter og få rabat

Spilletidspunkt

Tid
Sted
Pris
1. juni
Con Amore festival / Inkluderet i entréen til Tivoli