Barbara Hannigan synger og dirigerer Gershwin, Haydn og Stravinskij

Koncerten byder på en danmarkspremiere

5. august

Kl: 20:00

Tivolis Koncertsal

Køb billet

Det er de færreste, der kan synge og dirigere samtidig. Canadiske Barbara Hannigan kan. Hun er specialist i uhyggelig kompliceret ny musik – men også helt hjemme i musik så forskellig som den, hun har programsat ved sin første koncert i Tivoli.

Hannigan byder både på en suite fra George Gershwins 1930-musical Girl Crazy – med hits som Embranceable You – som hun selv har været med til at sammensætte, på en sprudlende symfoni af Haydn og en hel ballet af Stravinskij. En forrygende aften i Tivolis Koncertsal med et virkelig multitalent i centrum.

I 2017 udsendte Barbara Hannigan – modtager af Sonnings Musikpris 2020 – sin første cd som både dirigent og solist med titlen ”Crazy Gril Crazy”. Titlen henviser til den suite fra George Gershwins 1930-musical Girl Crazy – med hits som Embranceable You – som Hannigan selv har sammensat sammen med Hollywood-arrangøren Bill Elliott, og som får sin danmarkspremiere ved koncerten med Hannigan og Tivoli Copenhagen Phil.

På programmet er også musik af en mand, som både var den mest kendte komponist i sin samtid, og samtidig var ansat som tjener. Hvis vi går tilbage til 1700-tallet, så krakelerer billedet af store komponister som frie fugle, der skaber deres sonater, symfonier og kvartetter i et endeløst kreativt flow i et elfenbenstårn - uden at skulle tage hensyn hverdagsproblemer som klaverstemning, børneopdragelse og restskat. Joseph Haydn have mange pligter som fastansat på Esterházy-familiens slot ved grænsen mellem Østrig og Ungarn; han var ansvarlig for alle musikalske aktiviteter på slottet, og var både komponist, dirigent, orkesterleder, nodearkivar, instrumentansvarlig - og han var i princippet ansat på linje med de ledende tjenestefolk i huset. Nå ja, og så var han da også lige operachef for fyrstens private kompagni, som spillede omkring 150 forestillinger om året - en del af dem komponeret af Haydn selv. Alligevel fik han mirakuløst nok skrevet et næsten sindssygt antal værker; 68 strygekvartetter, 62 klaversonater, 45 klavertrioer, 43 koncerter for diverse soloinstrumenter - og 106 symfonier. Og så kunne man jo godt tro, at det kunne være så som så med overskud og inspiration ind i mellem. Men nej; hver gang man foretager et punktnedslag i Haydns enorme produktion, bliver man overvældet af opfindsomheden og legelysten i musikken.

Stravinskijs musikken til balletten Pulcinella lyder faktisk ind imellem som om den er endnu ældre en Haydns – og det er helt med vilje. I 1919 besluttede Stravinskij at vende blikket mod fortidens musikalske univers, og han lånte musik, som man dengang troede var skrevet af barokkomponisten Pergolesi og blandende den med nye rytmer og klangfarver. Det viste sig senere, at musikken sandsynligvis var skrevet af andre komponister fra samme periode – men Stravinskijs kreative genbrug fungerer under alle omstændigheder helt genialt, når han ominstrumenterer og skriver videre på idéer med et par århundreder på bagen. I koncertsalene hører man i dag som regel den suite af satser fra balletten, som Stravinskij selv udarbejdede – men her får vi hele balletten, inklusive de tre sangsolister, der medvirker undervejs.

Fotos af dirigent og solist Barbara Hannigan samt Tuuri Dede, Sam Carl og James Way.

Program

Tivoli Copenhagen Phil
Dirigent og sopransolist: Barbara Hannigan
Solister: Tuuri Dede (mezzosopran), Sam Carl (basbaryton) og James Way (tenor)

Stravinskij: Pulcinella
Haydn: Symfoni nr. 90
Gershwin: Girl Crazy Suite

Varighed: 80-90 min uden pause

SommerKlassisk_KV_200x369
TorsdagsKlassisk

Vælg 3 koncerter på én gang og få 20 % rabat

 • Tivolis Koncertsal
 • Klassiske højdepunkter med Tivoli Copenhagen Phil
 • Internationale solister og dirigenter

Vælg 3 koncerter Se koncertoverblik

Ternbilleder_370x472_koncertsal
fra 27. maj til 22. august

TorsdagsKlassisk

 • Tivolis Koncertsal
 • Klassiske højdepunkter med Tivoli Copenhagen Phil
 • Internationale solister og dirigenter

SommerKlassisk er støttet af Augustinus Fonden.

Se koncertoverblik Vælg 3 koncerter og få rabat

Vi præsenterer en perlerække af klassiske koncerter i Koncertsalen med Tivolis eget symfoniorkester - Tivoli Copenhagen Phil. Hver torsdag optræder efterspurgte internationale dirigenter og solister på absolut topniveau.

Oplev blandt andre: Andreas Brantelid, David Afkham, James Ehnes, Christian Kluxen, Toshiyuki Kamioka, Jon Gjesme, Pablo Ferrández, Víkingur Ólafsson, Sabine Meyer, Lan Shui, Marianna Shirinyan, Cornelia Beskow, Yana Kleyn, Peter Lodahl, David Kempster, Barbara Hannigan, Københavns Drengekor, Dreamers' Circus og mange flere

tern-glassalen
15. til 22. august

Stjernestunder

 • Festival for klassisk musik
 • Koncerter i Glassalen og Koncertsalen
 • Artist talks på Nimb
 • Koncertintroduktioner af Mathias Hammer

Stjernestunder er støttet af Aage & Johanne Louis-Hansens Fond og William Demant Fonden.

Se festivalprogram Vælg 3 koncerter og få rabat

Det er med stolthed, at vi i august kan præsentere et tætpakket festivalprogram med klassisk musik. Festivalens titel, Stjernestunder, skal forstås helt bogstaveligt. For vi præsenterer en perlerække af klassiske verdensstjerner i dagene fra 15. til 22. august. Flere af artisterne optræder flere gange i løbet af ugen, så man kan opleve dem i forskellige
kammermusikkonstellationer med hinanden. Festivalen byder både på etablerede stjerner og nogle af de mest spændende nye stjerneskud.

Oplev blandt andre: Renée Fleming, Nikolaj Szeps-Znaider, Leonidas Kavakos, Patricia Petibon, Lawrence Brownlee, Andreas Brantelid, Mari Eriksmoen & Malcolm Martineau, Johan Dalene, Alexander Melnikov, Antoine Tamestit, Michael Nagy, Lucas & Arthur Jussen, NOVO Quartet, Marianna Shirinyan og mange flere.

tern_pjerrot
SommerKlassisk 2021

Billetsalget er åbent!

 • Din koncertbillet er gyldig som entré til Tivoli på hele koncertdagen
 • Vælg minimum 3 koncerter på én gang og få 20 % rabat
 • Studerende og unge under 25 år kan få rabat

Print selv kalender
Vi har lavet en kalender med et samlet overblik over hele SommerKlassisk 2021. Tryk på Download-knappen for at hente kalenderen som PDF - herefter er det nemt selv at udskrive.

DOWNLOAD KALENDER SOM PDF

Har du brug for personlig vejledning?
Telefon 33 15 10 01
info@tivoli.dk
Tivoli Box Office (til venstre for Hovedindgangen)
Se åbningstider her

Du kan trygt købe billet til SommerKlassisk. Tivoli tager løbende højde for alle eventuelle restriktioner og sikkerhedsforanstaltninger vedr. corona, og købte billetter refunderes i tilfælde af aflysning (ekskl. billetgebyr).

Se vores brochure online Vælg 3 koncerter og få rabat

Spilletidspunkt

Tid
Sted
Pris
5. august
220.00 - 450.00 DKK TorsdagsKlassisk