Stjerneskud: Arthur & Lucas Jussen duo recital

Erik og Susanna Olesens almengørende Fond har sponsoreret fri adgang for Havens gæster til denne koncert med unge stjerneskud.

16. august

Kl: 20:00

Glassalen

De to hollandske brødre Arthur og Lucas Jussen er ikke bare to overordentligt virtuose pianister – de er også kammermusikere med en næsten overnaturlig kommunikation, når de spiller sammen. De besøger Glassalen i Tivoli med brillant firehændig klavermusik fra to århundreder.

”Det er fuldstændig som at køre en BMW”, sagde den danske dirigent Michael Schønwandt om oplevelsen af at arbejde med de to Jussen-brødre som solister. Her er de helt alene med det sorte Steinway-flygel – og to klaverbænke.

Brødrene Jussen er uden konkurrence den mest succesfulde klaverduo i øjeblikket. Tidligere i år udsendte de deres syvende album på det prestigefyldte plademærke Deutsche Grammophon – og til koncerten i Tivoli har Arthur og Lucas Jussen lagt et program, der spænder fra Schubert og Mendelssohns romantiske verden over fransk musik fra det 20. århundrede til musik af den nulevende tyrkiske pianist og komponist Fazil Say.

Mendelssohn var – som så mange andre komponister – også en dygtig pianist. Hans Andante og allegro brillante blev skrevet til en koncert, hvor han selv spillede sammen med tidens helt store kvindelige pianist, Clara Schumann. Schuberts sublimt smukke fantasi i f-mol er et af hovedværkerne for firehændigt klaver med det overjordisk smukke tema, der vokser ud af et helt simpelt akkompagnement – en melodi af den slags Schubert rystede ud af ærmet i hundredevis, men som hænger fast i hukommelsen med det samme.

Den franske komponist Maurice Ravel var ikke som de fleste andre komponister; han brugte timer på at udvælge sit tøj og på at se så godt ud som muligt, og når han komponerede, arbejdede han langsomt og omstændeligt. Han skrev ned, reviderede, skrev om - og når han så endelig havde fuldført et klaverværk, så brugte han det ofte flere gange, f.eks. som forlæg for et senere orkesterværk. Min gåsemor er et godt eksempel; han skrev værket for firehændigt klaver i 1910 til to af sine bedste venners børn, Mimi og Jean Godebski, henholdsvis seks og syv år gamle. Fem stykker for børn kaldte Ravel suiten af eventyrbilleder fra de historier, børnene kendte så godt fra de franske børnebøger.

Francis Poulencs sonate for firehændigt klaver er derimod fransk musik skrevet til voksne – faktisk til sin uhyre begavede elev Marcelle Meyer, som uropførte den sammen med Poulenc i 1918. Arthur og Lucas Jussen runder til gengæld koncerten af med et værk skrevet direkte til dem; deres tyrkiske pianistkollega Fazil Says farverige Night, som udnytter klaveret på nye og utraditionelle måder.

Fotos af Arthur & Lucas Jussen (fotograf: Marco Borggreve)

Program

Mendelssohn: Andante og allegro brillante, A-dur
Schubert: Fantasi i f-mol
Poulenc: Sonate for firehændigt klaver
Ravel: Min gåsemor, version for firehændigt klaver
Fazil Say: Night

Koncerten foregår i Glassalen og er inkluderet i entréen til Tivoli.
Der skal ikke bestilles billetter, så vi anbefaler at komme i god tid, hvis man ønsker bestemte pladser i salen.

Varighed: ca. 75 minutter uden pause

SommerKlassisk_KV_200x369
Stjernestunder

Vælg 3 koncerter på én gang og få 20 % rabat

 • Festival med klassisk musik
 • Koncerter i både Glassalen og Koncertsalen
 • Artist talks på Nimb
 • Koncertintroduktioner af Mathias Hammer

 

Vælg 3 koncerter Se festivalprogram

Ternbilleder_370x472_koncertsal
fra 27. maj til 22. august

TorsdagsKlassisk

 • Tivolis Koncertsal
 • Klassiske højdepunkter med Tivoli Copenhagen Phil
 • Internationale solister og dirigenter

SommerKlassisk er støttet af Augustinus Fonden.

Se koncertoverblik Vælg 3 koncerter og få rabat

Vi præsenterer en perlerække af klassiske koncerter i Koncertsalen med Tivolis eget symfoniorkester - Tivoli Copenhagen Phil. Hver torsdag optræder efterspurgte internationale dirigenter og solister på absolut topniveau.

Oplev blandt andre: Andreas Brantelid, David Afkham, James Ehnes, Christian Kluxen, Toshiyuki Kamioka, Jon Gjesme, Pablo Ferrández, Víkingur Ólafsson, Sabine Meyer, Lan Shui, Marianna Shirinyan, Cornelia Beskow, Yana Kleyn, Peter Lodahl, David Kempster, Barbara Hannigan, Københavns Drengekor, Dreamers' Circus og mange flere

tern-glassalen
15. til 22. august

Stjernestunder

 • Festival for klassisk musik
 • Koncerter i Glassalen og Koncertsalen
 • Artist talks på Nimb
 • Koncertintroduktioner af Mathias Hammer

Stjernestunder er støttet af Aage & Johanne Louis-Hansens Fond og William Demant Fonden.

Se festivalprogram Vælg 3 koncerter og få rabat

Det er med stolthed, at vi i august kan præsentere et tætpakket festivalprogram med klassisk musik. Festivalens titel, Stjernestunder, skal forstås helt bogstaveligt. For vi præsenterer en perlerække af klassiske verdensstjerner i dagene fra 15. til 22. august. Flere af artisterne optræder flere gange i løbet af ugen, så man kan opleve dem i forskellige
kammermusikkonstellationer med hinanden. Festivalen byder både på etablerede stjerner og nogle af de mest spændende nye stjerneskud.

Oplev blandt andre: Renée Fleming, Nikolaj Szeps-Znaider, Leonidas Kavakos, Patricia Petibon, Lawrence Brownlee, Andreas Brantelid, Mari Eriksmoen & Malcolm Martineau, Johan Dalene, Alexander Melnikov, Antoine Tamestit, Michael Nagy, Lucas & Arthur Jussen, NOVO Quartet, Marianna Shirinyan og mange flere.

tern-sommerklassisk
13. juni til 11. juli

Plænekoncerter

 • Inkluderet i entréen til Tivoli
 • 5 søndage på Plænen
 • Med Tivoli Copenhagen Phil

Price på Plænen Hollywood på Plænen

Tivolis eget symfoniorkester – Havens ældste forlystelse – rykker ud af Koncertsalen for at fylde Plænen med musik. I år ved fem festlige koncerter under åben himmel, hvor orkestrets mange musikere spiller kendte og elskede toner lige fra den tidlige filmmusik til musicals og sange fra den danske sangskat. Perioden fra 1930-1960 repræsenterer en tid, som på den ene side omkransede en blodig verdenskrig og efterfølgende kold krig, men på den anden side også udviklede filmmusik og musical som populære genrer med høj musikalsk kvalitet, der trak direkte veksler på den symfoniske tradition.

Med fokus på musikken fra Hollywood og den danske sangskat har vi gravet ned i arkiverne for at finde de bedste partiturer for datidens populærmusik med rod i den klassiske orkestrering.

tern_pjerrot
SommerKlassisk 2021

Billetsalget er åbent!

 • Din koncertbillet er gyldig som entré til Tivoli på hele koncertdagen
 • Vælg minimum 3 koncerter på én gang og få 20 % rabat
 • Studerende og unge under 25 år kan få rabat

Print selv kalender
Vi har lavet en kalender med et samlet overblik over hele SommerKlassisk 2021. Tryk på Download-knappen for at hente kalenderen som PDF - herefter er det nemt selv at udskrive.

DOWNLOAD KALENDER SOM PDF

Har du brug for personlig vejledning?
Telefon 33 15 10 01
info@tivoli.dk
Tivoli Box Office (til venstre for Hovedindgangen)
Se åbningstider her

Du kan trygt købe billet til SommerKlassisk. Tivoli tager løbende højde for alle eventuelle restriktioner og sikkerhedsforanstaltninger vedr. corona, og købte billetter refunderes i tilfælde af aflysning (ekskl. billetgebyr).

Se vores brochure online Vælg 3 koncerter og få rabat

Spilletidspunkt

Tid
Sted
Pris
16. august
Stjerneskud / Erik og Susanna Olesens almengørende Fond har sponsoreret fri adgang til denne koncert