Zimerman & Beethoven 3 - AFLYST

Aflyst

5. juli

Kl: 15:00

Tivolis Koncertsal

Koncerten i Tivolis Koncertsal er desværre blevet aflyst som konsekvens af coronakrisen. Alle berørte gæster bliver kontaktet direkte via den mail, de har brugt til billetkøbet.

Spilletidspunkt

Tid
Sted
Pris
5. juli
Aflyst

063020_Krystian-Zimerman_300x300
Klaver Krystian Zimerman

I 1994 modtog Krystian Zimerman Sonnings Musikpris i København, og han er fortsat en verdenskendt og højtrespekteret pianist fra den absolut øverste hylde.

 

Han blev født i Polen i 1956 og vandt som bare 18-årig Chopin Klaverkonkurrencen i Warszawa. Han blev kendt i Vesten, efter at han i 1976 spillede første gang med Berlinerfilharmonikerne under ledelse af Herbert Blomstedt, i 1977 med Bernard Haitink og Concertgebouw i Amsterdam og i 1979 med Daniel Barenboim og Orchestre de Paris. I 1979 debuterede han ligeledes i USA med New York Philharmonic. I 1980’erne indspillede han på Deutsche Grammophon sammen med de legendariske dirigenter Leonard Bernstein og Herbert von Karajan.

 

Blandt hans bedst kendte indspilninger er klaverkoncerterne af Grieg og Schumann dirigeret af Herbert von Karajan, Brahms og Beethovens koncerter med Leonard Bernstein, Liszt med Seiji Ozawa, Ravel med Pierre Boulez, Brahms med Simon Rattle og soloværker af Chopin, Liszt, Debussy og Schubert.

 

Zimerman er bosat i Schweiz og siden 1996 har han undervist i klaver på Musikakademiet i Basel. I 1998 grundlagde han Polish Festival Orchestra i forbindelse med fejringen af 150-året for landsmanden Frédéric Chopins død. Zimerman var selv både solist og dirigent og spillede begge Chopins klaverkoncerter på en turné til 39 større byer og koncertsale over hele Europa og i USA. Koncertprogrammet blev i 1999 udgivet på Deutsche Grammophon.

 

I de senere år har han trappet ned for koncertturnéerne og indspilningerne og dyrker nu fordybelsen og perfektionen. Han giver eksklusive koncerter – mest i Japan – og søger ind i sit lydisolerede øvelokale hjemme i villaen nær Basel. Her øver han sig på sit eget specialbyggede flygel døgnet rundt – og gerne om natten. Flygelet havde han med sig til Japan, hvor han i en speciel koncertsal indspillede Schuberts to sidste klaversonater for Deutsche Grammophon i 2017. Det var det første soloalbum han udgav i 23 år. Pladen var Ugens cd på DR P2 og fik følgende ord med på vejen af P2’s Jens Cornelius: ”Hans spil er blændende begavet og fuldkomment.”

063020_Nowak_300x300
Dirigent Grzegorz Nowak

Polske Grzegorz Nowak har siden 2015 været ’Permanent Associate Conductor’ ved Royal Philharmonic Orchestra i London, og inden da var han tilknyttet som 1. gæstedirigent i syv år. Han har turneret med orkestret og lavet talrige indspilninger, herunder samtlige symfonier og større symfoniske værker af Schumann, Brahms og Tjajkovskij.

Hans internationale dirigentkarriere begyndte, efter at han vandt førsteprisen og alle specialpriser i Ernest Ansermet Dirigentkonkurrencen i Geneve. Endvidere har han vundet Grand Prix Patek Philippe, Rolex Prisen, Swiss Prize, American Patronage Prize og Europäische Förderpreis für Musik samt titlen ’European Musician of the Year’.

Nowak studerede violin, komposition og direktion ved musikakademiet hjemme i fødebyen Poznań. Med et stipendium fra Serge Koussevitzky Fellowship i hånden kunne han dygtiggøre sig på sommerskolerne Tanglewood i Massachusetts, USA, ved navne som Leonard Bernstein, Seiji Ozawa, Erich Leinsdorf og Igor Markevitch. Siden assisterede han Kurt Masur ved New York Philharmonic Orchestra.

Han har dirigeret mange af de store orkestre i Nordamerika og har høstet anmelderroser for sit arbejde i Asien. I Europa har Grzegorz Nowak blandt andet arbejdet med Royal Philharmonic Orchestra, London Symphony Orchestra, Orchestre National de France, radioorkestrene i Milano, Rom og Torino, Orchestre de la Suisse Romande i Geneve, Tonhalle-Orchestra Zürich, Luxemborg Filharmoniske Orkester, Warsawa Filharmonikerne, Det Spanske Nationalorkester –  foruden flere større orkestre i Skandinavien.

Fra dirigentpodiet har Nowak arbejdet med de største solister i vor tid, som pianisterne Vladimir Ashkenazy, Angela Hewitt, Anton Kuerti og særligt Krystian Zimerman, som han har turneret med i bl.a. Schweiz, Italien og Spanien. Blandt violinisterne er det navne som Anne-Sophie Mutter, Gil Shaham, Nigel Kennedy, Yefim Bronfman, Pinchas Zukerman og cellisten Mstislav Rostropovich.

TCP_300c300
Tivoli Copenhagen Phil

Tivoli har som den eneste forlystelsespark i verden sit eget symfoniorkester, nemlig Tivoli Copenhagen Phil. Orkestret spiller sommeren igennem i Tivoli – lejlighedsvist også om vinteren, f.eks. til balletter.

I SommerKlassisk 2020 spiller Tivoli Copenhagen Phil 12 koncerter i Tivoli og har bl.a. sin egen abonnementsserie, hvor man kan opleve en af verdens bedste pianister Krystian Zimerman spille alle Beethoven klaverkoncerter. Man kan også opleve et genhør med violinisten Ray Chen, der denne gang skal spille Bruchs violinkoncert og pianisten Denis Kuzhukhin, der skal spille Rakhmaninovs 2. klaverkoncert. Derudover spiller orkestret en koncertant opførelse af Donizettis Lucia di Lammermoor samt en række syng med-koncerter.

Om vinteren hedder orkestret Copenhagen Phil – hele Sjællands Symfoniorkester – og er et såkaldt landsdelsorkester, der både spiller i Konservatoriets Koncertsal på Frederiksberg og løser regionale opgaver rundt omkring på hele Sjælland. Gennem de seneste år har orkestret markeret sig ved at udforske og udfordre den klassiske koncertgenre i samarbejde med alternative koncertkoncepter og i forskellige cross-over-projekter.

Japanske Tamioka Toshiyuki har været orkestrets chefdirigent siden 2016, og han har på forholdsvis kort tid bevæget orkestret til, hvad Dagbladet Informations anmelder kalder, ”en bemærkelsesværdig udvikling”.