Tivolis fødselsdagskoncert - AFLYST

Aflyst

15. august

Kl: 19:30

Tivolis Koncertsal

Koncerten i Tivolis Koncertsal er desværre blevet aflyst som konsekvens af coronakrisen.

Spilletidspunkt

Tid
Sted
Pris
15. august
Aflyst

081520_Eschwe_300x300
Dirigent Alfred Eschwé

Alfred Eschwé er født og uddannet i Wien, og begyndte sin karriere med at dirigere i forskellige tyske operahuse, før han i 1989 blev fast tilknyttet Volksoper i Wien, hvor han stadig dirigerer en lang række operaer og operetter. I 2020 bl.a. Strauss’ Flagermusen og Bizets Carmen. Sideløbende har han også forfulgt en karriere som gæstedirigent på en lang række operaer verden over, bl.a. på Unter den Linden i Berlin, på Hamburg Statsopera, Teatro Verdi i Trieste, Teatro Massimo i Palermo, Den Norske Opera i Oslo og på New National Opera i Tokio.

I 2002 begyndte Eschwé at dirigere jævnligt på Vienna State Opera, han er f.eks. dirigenten bag den legendariske dvd-indspilning af Donizettis Elskovsdrikken med Anna Netrebko og Rolando Villazón.

Alfred Eschwé er også en efterspurgt koncertdirigent og har gæstedirigeret en lang række tyske og østrigske orkestre. Derudover er Eschwé en dedikeret Strauss-ekspert, som sammen med Vienna Johann Strauss Orchestra har præsenteret Strauss-repertoire over hele verden, inklusiv 270 koncerter alene i Japan!

081520_Skovhus_300x300
Baryton Bo Skovhus

Den danske baryton Bo Skovhus placerer sig blandt de største internationale operastjerner. Startskuddet på Bo Skovhus’ karriere lød, da han sang titelrollen i Mozarts Don Juan på Volksoper i Wien i 1988 og fik en overvældende positiv modtagelse. Få år efter den sensationelle debut blev han fast engageret hos den musikalske storebror, Statsoperaen i Wien. Skovhus er i dag især berømt for sine roller som Tjajkovskijs Eugene Onegin, Bergs Wozzeck, Danilo i Lehárs Den glade enke og Brittens Billy Bud, og han har lavet cd-indspilninger af en række af sine vigtigste roller gennem tiden.

Udover de talrige operaengagementer verden over er Skovhus en uovertruffen koncertsanger og prises som en af vor tids største liedsangere. Han har optrådt med sine liedfortolkninger akkompagneret af anerkendte pianister som Helmut Deutsch, Christoph Eschenbach, Daniel Barenboim og Stefan Vladar. Sammen med sidstnævnte har han bl.a. indspillet cd’er med Mahlers, Schuberts og Schumanns lieder. Som koncertsanger har Skovhus sunget med alle de store orkestre i Europa, USA og Japan.

For Skovhus byder 2020 bl.a. på verdenpremieren på operaen Egmont af Christian Jost på Theater an der Wien og titelrollen i Aribert Reimanns Lear på Teatro Real de Madrid.

TCP_300c300
Tivoli Copenhagen Phil

Tivoli har som den eneste forlystelsespark i verden sit eget symfoniorkester, nemlig Tivoli Copenhagen Phil. Orkestret spiller sommeren igennem i Tivoli – lejlighedsvist også om vinteren, f.eks. til balletter.

I SommerKlassisk 2020 spiller Tivoli Copenhagen Phil 12 koncerter i Tivoli og har bl.a. sin egen abonnementsserie, hvor man kan opleve en af verdens bedste pianister Krystian Zimerman spille alle Beethoven klaverkoncerter. Man kan også opleve et genhør med violinisten Ray Chen, der denne gang skal spille Bruchs violinkoncert og pianisten Denis Kuzhukhin, der skal spille Rakhmaninovs 2. klaverkoncert. Derudover spiller orkestret en koncertant opførelse af Donizettis Lucia di Lammermoor samt en række syng med-koncerter.

Om vinteren hedder orkestret Copenhagen Phil – hele Sjællands Symfoniorkester – og er et såkaldt landsdelsorkester, der både spiller i Konservatoriets Koncertsal på Frederiksberg og løser regionale opgaver rundt omkring på hele Sjælland. Gennem de seneste år har orkestret markeret sig ved at udforske og udfordre den klassiske koncertgenre i samarbejde med alternative koncertkoncepter og i forskellige cross-over-projekter.

Japanske Tamioka Toshiyuki har været orkestrets chefdirigent siden 2016, og han har på forholdsvis kort tid bevæget orkestret til, hvad Dagbladet Informations anmelder kalder, ”en bemærkelsesværdig udvikling”.

081520_Kleyn_300x300
Sopran Yana Kleyn

Sopran Yana Kleyn er født i Moskva og uddannet pianist fra Russian Music Academy Gnesins i Moskva. Hun begyndte sin uddannelse som sanger samme sted i 2006 og skiftede herefter til solistklassen på Syddansk Musikkonservatorium, hvorfra hun fik sin master i sang i 2012.

I 2019 fik Yana Kleyn et decideret gennembrud i Danmark, da hun sang Mimi i La bohème på Østre Gasværk til stor beundring. Rollen som Mimi er i det hele taget en rolle, hun har fået succes med flere steder, bl.a. på operaen i Køln, Den Kongelige Opera i Stockholm og på Opéra de Metz Metropole.

Derudover har Yana Kleyn optrådt på Den Kongelige Opera i Stockholm som Liu i Puccinis Turandot, Michaëla i Bizets Carmen og som Donna Anna i Mozarts Don Giovanni.

Yana Kleyn har desuden bred erfaring som koncertsanger og har bl.a. sunget i Stockholms koncerthus og med flere orkestre herhjemme og i udlandet.