Midsommerkoncert - Skærsommernatsdrømme

Hvert år til Sankthans fejrer Københavns Drengekor midsommeren i Tivolis Koncertsal i følgeskab med danske ensembler og solister. I år, hvor koncerten dirigeres af Michael Bojesen, er den musikalske gæst den nyskabende folkemusiktrio Dreamers' Circus.

23. juni

Kl: 19:30

Tivolis Koncertsal

Køb billet

Koncerten, der bærer titlen "Skærsommernatsdrømme", består af korklassikere af bl.a. Bruckner og Mendelssohn samt danske sommersange og folkeviser i nye arrangementer.

Københavns Drengekor har en helt særlig plads i dansk korliv, og om få år fejrer koret sine første 100 år. Mange musikalske personligheder har indledt deres karriere i koret, som både viderefører den traditionelle musikalske tradition, som knytter sig til drengekor, og bidrager til at traditionen udvikler og fornyer sig.

Når mørket faldet på synger Københavns Drengekor for på Midsommervisen ved Sankthans-bålet ved Tivoli Søen.

Spilletidspunkt

Tid
Sted
Pris
23. juni
225.00 - 425.00 DKK Inkl. billetgebyr og inkl. entré til Tivoli

062320_Dreamers-Circus_300x300
Dreamers' Circus

Dreamers' Circus er en dansk/svensk folkemusiktrio, der har slået deres navn fast som et energisk og  dynamisk band, der gerne samarbejder på tværs af genrer. Gruppen blev dannet i 2009 og består af Rune Tonsgaard Sørensen (violin), Ale Carr (cister) og Nikolaj Busk (klaver og harmonika). Dreamers' Circus' første koncert var i 2009, hvor trioen, sammen med Copenhagen Phil, spillede en nyfortolkning af kadencen i tredje sats af Mozarts 5. violinkoncert i A-dur.

Allerede året efter udgav Dreamers' Circus en EP med fem tracks på det danske pladeselskab Go Folk og i  2013 udgav de deres første fulde album A Little Symphony. Albummet modtog prisen som "Årets udgivelse" ved Danish Music Awards Folk samme år. Samtidig vandt Ale Carr prisen som "Årets kunstner" og hele gruppen fik prisen som "Årets talent" ved samme prisuddeling.

Rune Tonsgaard Sørensen blev – også i 2013 - tildelt Kronprinseparrets Stjernedryspris, og i den anledning optrådte Dreamers' Circus ved prisuddelingen i Sydney Opera House og blev kendt i hele landet.

I 2015 udkom gruppens andet album kaldet Second Movement og vandt igen prisen "Årets Udgivelse" til DMA, og i 2018 udkom det seneste album Rooftop Sessions.


062320-Midsommerkoncert-300x300
Københavns Drengekor

Københavns Drengekor har et fornemt ry både i Danmark og udlandet. Drengene i koret er 6. og 7. klasses elever på Sankt Annæ Gymnasium, hvor de får professionel sangundervisning som en integreret del af skolegangen.

Koret er igennem 19 år blevet ledet af Ebbe Munk, der fra denne sæson erstattes af Carsten Seyer-Hansen. Koret har gennem årene arbejdet med markante gæstedirigenter som Benjamin Britten, Ernest Ansermet og Paul McCreesh. De synger et repertoire, der repræsenterer den ældste flerstemmige musik såvel som klassiske mestre og bestillingsværker af vor tids største danske komponister som Bernhard Lewkovitch, Per Nørgård og Palle Mikkelborg. Korets ambitiøse repertoire kræver ofte udvidelse med voksne stemmer, og derfor er der et professionelt mandskor tilknyttet drengekoret.

Koret har fast tilknytning til Københavns Domkirke, og med titlen Kongeligt Kantori medvirker de ofte ved særlige begivenheder i kongehuset og ved officielle statsbesøg.

062320_Michael-Bojesen-300x300
Dirigent Michael Bojesen

Michael Bojesen er en legende inden for formidling og udbredelse af klassisk musik og sang – i disse år som chef for Malmø Opera og som formand for Statens Kunstfond. Tidligere har han med stor succes bestredet poster som chef for Copenhagen Opera Festival og som chefdirigent for DR PigeKoret. Copenhagen Opera Festival blev under hans ledelse i stigende grad synlig på de københavnske gader og pladser – og som chefdirigent for DR PigeKoret tog han bl.a. initiativ til Sangens År, oprettelsen af en korskole og Så syng da, Danmark-koncerterne. 

De senere år er Michael Bojesen yderligere blevet et kendt ansigt i den brede befolkning som dommer i tv-programmerne Maestro og Vidunderbørn, der begge formidler klassisk musik i en underholdende form i den bedste sendetid på DR1, og hvor Michael Bojesen formår at give sin glæde ved og sin viden om musikken videre til seerne.

Michael Bojesen er desuden en anerkendt komponist med flere sange, korværker og operaer i bagkataloget.