Lucia di Lammermoor - AFLYST

Aflyst

1. august

Kl: 15:00

Tivolis Koncertsal

Koncerten i Tivolis Koncertsal er desværre blevet aflyst som konsekvens af coronakrisen. Alle berørte gæster bliver kontaktet direkte via den mail, de har brugt til billetkøbet.

Spilletidspunkt

Tid
Sted
Pris
1. august
Aflyst

080120_Bellincampi_300x300
Dirigent Gioradano Bellincampi

Som navnet indikerer, er Giordano Bellincampi af italiensk afstamning, født i Rom, men opvokset og bosat i København. Han er uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, først som basbasunist og siden som dirigent hos finske Jorma Panula. Bellincampi debuterede som dirigent med Odense Symfoniorkester i 1994 og gjorde sig først bemærket især som fortolker af ny musik med Athelas Sinfonietta, som han ledte i årene 1997-2000. Siden blev han chefdirigent for Tivolis Symfoniorkester (Sjællands Symfoniorkester/Copenhagen Phil) fra 2000-2005.

Bellincampi er særligt anerkendt som operadirigent, og han har især dirigeret italiensk og ny dansk opera på Det Kgl. Teater, hvor han debuterede i 2000 med Puccinis La bohème. Ved indvielsen af Operaen på Holmen i 2005 dirigerede Bellincampi Verdis Aida. I 2005 debuterede han ved Deutsche Oper am Rhein i Düsseldorf med La bohème og i 2006 på Cincinnati Opera med Puccinis Tosca.

I 2005 tiltrådte Bellincampi en kunstnerisk såvel som administrativ stilling som chef for Den Jyske Opera hjemmehørende i Aarhus. Han nåede at dirigere henved 20 opsætninger på Den Jyske Opera, før han i 2012 takkede ja til nye internationale engagementer som hhv. chefdirigent for tyske Duisburger Filharmonikerne, orkestret I Pomeriggi Musicali i Milano, Kristiansand Symfoniorkester, og siden 2016 har han været chefdirigent for Auckland Philharmonia.

Bellincampi har samarbejdet med verdensstjerner som Angela Gheorghiu, Joseph Calleja, Antonello Palombi og Bryn Terfel og desuden arbejdet med solister som Sarah Chang, Grigorij Sokolov, Roberto Alagna og Anna Netrebko. Bellincampi blev i 2010 udnævnt til Ridder af Dannebrogsordenen, og i 2006 tildeltes han den italienske ridderorden for sin indsats for italiensk musik.

080120_Lawrence-Brownlee_300x300
Tenor Lawrence Brownlee

Lawrence Brownlee hyldes som en af verdens bedste bel canto-tenorer og begejstrer publikum og presse i hele verden. Hans stemme har bragt ham til tops i operaens verden, hvor han har optrådt på stort set alle de store scener, ligesom han har optrådt med de helt store symfoniorkestre som f.eks. Berliner Filharmonikerne, Philadelphia Orkestret, Chicago Symfoniorkester, New York Filharmonikerne, Cleveland Orkestret, San Francisco Symfoniorkester og Det bayerske Radiosymfoniorkester.

Hans seneste cd med titlen Allegro Io Son blev udvalgt som ”Critic’s Choice” i magasinet Opera News, og den efterfulgte cd’en Virtuoso Rossini Arias, der blev nomineret til en Grammy og fik New York Times’ anmelder Alex Ross til at spørge: ”Findes der en bedre Rossini-tenor end Lawrence Brownlee?”

Hans optræden i Tivoli er én af flere store optrædener i sommeren 2020, hvor han bl.a. synger grev Almaviva i Rossinis Barberen i Sevilla på operaen i Dallas og Nadir i Bizets Perlefiskerne på Teatro Colón i Buenos Aires.

Brownlee har gennem flere år haft sin faste gang i Tivoli, senest da han – også sammen med Sarah Coburn – sang et blandet bel canto-program, og Politikens anmelder Thomas Michelsen skrev: ”Igennem en aften, der gik fra Bellinis lange, lyriske linjer i første del over Rossinis elegante stil til fjollerier af Donizetti, var der ikke et – ikke så meget som ét eneste – øjeblik, hvor Lawrence Brownlee ikke demonstrerede fuldkommen kontrol over sit naturgivne luksusinstrument.”

080120_Damiano-Salerno_300x300
Tenor Damiano Salerno

Damiano Salerno er født i Italien, hvor han også er uddannet. Han har sunget store roller i operaer af Rossini, Bellini, Donizetti, Verdi og Puccini. 

I de senere år har han understreget sin rolle som Verdi-ekspert og har bl.a. sunget titelrollen i Verdis Nabucco i St. Gallen. Han har sunget Germont i La traviata ved Al Bustan Festival i Libanon og samme rolle samt Conte di Luna i Verdis Trubaduren på Teatro Regio i Torino. 

2020 byder på mere Verdi, bl.a. Ford i Falstaff på Teatro Petruzzelli og Stankar i Stifello på Theater St. Gallen.

Henrik-Engelbrecht-300x300
Konferencier Henrik Engelbrecht

Henrik Engelbrecht er kendt som en af landets ægte operaeksperter i mange sammenhænge. Han er forfatter til en række operabøger, er tidligere operaredaktør på DR’s P2 og var i ti år operadramaturg på Det Kgl. Teater i Kasper Holtens cheftid. Senest har Henrik Engelbrecht været musikchef i Tivoli, og i dag arbejder han bl.a. som kunstnerisk konsulent for Det Kgl. Teater og Tivoli, som forfatter til en lang rækker bøger om opera og som efterspurgt foredragsholder. I 2020 udgiver han en ny bog, der har Tivolis musikhistorie som omdrejningspunkt.

080120_Jonathan-Koppel_300x300
Tenor Jonathan Koppel

Det musikalske blod løber i Jonathan Koppels årer og allerede i en alder af fem år var han at finde på Det Kgl. Teaters scene, hvor han indtog rollen som Cio-Cio-Sans dreng i Puccinis Madame Butterfly. Jonathan er uddannet i sang fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, hvor han i 2016 tog sin bachelorgrad. Siden da har han fortsat sine sangstudier hos den internationalt anerkendte tenor Reinaldo Macias.

Jonathan Koppel har både i 2018 og 2019 optrådt på Opera Hedeland, i 2018 i samme rolle som til denne koncert i Tivoli, nemlig Normanno i Donizettis Lucia di Lammermoor, og i 2019 i rollen som smugleren Remendado i Bizets opera Carmen. Jonathan Koppel er desuden en flittigt benyttet solist i værker som Bachs h-mol-messe og Juleoratoriet, Dvoraks Stabat MaterMessa di Gloria og Mozarts Requiem.
 
080120_Niels-Joergen-Riis_300x300
Tenor Niels Jørgen Riis

Niels Jørgen Riis er uddannet fra Opera-Akademiet i København. Han debuterede på Det Kgl. Teater som Lehrbube i Wagners Mestersangerne i 1996, og siden han afsluttede sine studier i 1998, har han haft sin daglige gang på Det Kgl. Teater som fastansat i solistensemblet.

Niels Jørgen Riis har sunget et utal af store partier på Det Kgl. Teater bl.a. Nemorino i Donizettis Elskovsdrikken, Alfredo i Verdis La traviata, Leander i Carl Nielsens Maskarade,Hertugen i Verdis Rigoletto, Titelpartiet i Massenets Werther, Fenton i Verdis Falstaff, Lenskij i Tjajkovskijs Eugen Onegin – for ikke at tale om hans yndlingsparti Rodolfo i Puccinis La bohème, som han har sunget 30 gange. I 2020 synger han bl.a. titelpartiet i Mozart Idomeneo.

080120_Andrea_Pellegrini-300x300
Mezzosopran Andrea Pellegrini

Mezzosopranen Andrea Pellegrini er uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og på Opera-Akademiet, hvorfra hun debuterede i 2006 på Det Kgl. Teater som Rosina i Rossinis Barberen i Sevilla. Hun optræder jævnligt på Den Jyske Opera, Opera Hedeland og Den Ny Opera. Senest høstede hun enorm anerkendelse som Carmen i Bizets opera af samme navn i sommeren 2019.

Som koncertsanger har Andrea Pellegrini i øvrigt optrådt med de førende danske orkestre og ensembler, herunder DR SymfoniOrkestret, DR UnderholdningsOrkestret samt alle landsdelsorkestrene. Hun har også været solist med en række nordiske orkestre, f.eks. Helsingborg Symfoniorkester og Borgå Sinfonietta i Finland. Blandt de dirigenter, Pellegrini har samarbejdet med, er Adam Fischer, Giancarlo Andretta og Giordano Bellincampi.

Pellegrini er initiativtager til og medlem af Piazzolla-orkestret og blev i 2015 nomineret til en Reumert som årets sanger for hendes rolle i Steingrimurs Rohloffs opera Babel.

080120_Petri-Lindroos_300x300
Bas Petri Lindroos

Siden Petri Lindroos afsluttede sine studier på Sibelius Akademiet i Helsinki i 1997, har han optrådt i mange operahuse i store europæiske byer som Paris, London, München, Milano, Rom, Oslo, Stockholm, København, Bruxelles og Helsinki. Han har bl.a. sunget Kong Filip i Verdis Don Carlos, Zaccharia i Verdis Nabucco, Mefistophéles i Gounods Faust og samme rolle i Fausts fordømmelse af Berlioz, Sarastro i Tryllefløjten, Figaro i Figaros bryllup samt Leporello i Mozarts Don Giovanni.

Af nyere optrædener kan nævnes Beethovens 9. symfoni med Montréal Symfoniorkester under ledelse af Kent Nagano, Basilio i Rossinis Barberen i Sevilla ved den norske nationalopera i Oslo, Zemlinskys Lyrische Sinfonie i Helsinki under ledelse af Leif Segerstam og Osmin i Mozarts Bortførelsen fra seraillet ved Savonlinna Opera Festival.

080120_Sarah-Coburn_300x300
Sopran Sarah Coburn

Med sin virtuose, perlende sølvstemme er den amerikanske sopran Sarah Coburn en af tidens fornemste eksponenter for bel canto-genren. Coburn optræder i store amerikanske operahuse, fx Los Angeles Opera, Seattle Opera og Chicago Opera, hvor hun har sunget de store partier i f.eks. Strauss’ Ariadne på Naxos, Rossinis Barberen i Sevilla og Donizettis Regimentets datter. På Metropolitan Operaen i New York har hun bl.a. sunget prinsesse Yue-Yang i verdenspremieren af Tan Duns Den første kejser over for Placido Domingo.

I 2020 står der Lucia di Lammermoor på programmet, både her i Tivoli og ved Lyric Opera i Kansas, og hun vender tilbage til operaen i Santa Barbara for at synge Julies parti i Gounods Romeo og Julie.

I 2016 sang Sarah Coburn sine ’yndlingsarier’ i Tivoli, en koncert der fik Politikens anmelder til at skrive: ”En rigtig koloratursopran som Sarah Coburn er selvfølgelig blevet sat til at synge det vanskelige parti som Zerbinetta i Richard Strauss' opera Ariadne på Naxos, og når nu hun havde det indstuderet og klart, hvorfor så ikke lige fyre 10 minutters rent blær af og vise, at man mestrer hele spændet. Fra tale- og lattersang over udspundne linjer til sygt svære triller”.