Nattens Tivoli med Silja Okking

Tivolis karruseller snurrer lystigt, ballongyngen er i sving, candyfloss-maskinen spinder, Tivoli-Garden marcherer forbi for fuld musik … Der er liv og glade dage. Men så falder mørket på. Fyrværkeriet oplyser nattehimlen, og de glade gæster lukkes ud af haven. Det bliver nat – men Tivoli sover aldrig. Men hvad sker der i Tivoli om natten?

18. maj 2019

Tivolis Koncertsal

Silja Okking tager børnene og deres familier i hånden på en rejse gennem Tivolis magiske univers, fra timerne lige inden eventyrhaven lukker, til solen står op næste morgen. Undervejs bliver det mystisk og lidt uhyggeligt, men frem for alt eventyrligt. Silja viser vej og får hjælp af et helt symfoniorkester, Tivoli-Garden og Tivolis Ballet Skole.

Med korte musikstykker af Mozart, Grieg, Prokofiev, Saint-Saëns og Lumbye, med video og stemningsfuldt lysdesign fortæller Silja historien om Nattens Tivoli.

Børn kan downloade et lille tegne- og opgavehæfte inden koncerten, og mens de udfolder sig med farveblyanterne, kan de smug-lytte til musikken, som vi har samlet i en playliste på Spotify: rebrand.ly/NattensTivoli

Koncerten varer ca. 45 minutter.
Forestillingen er egnet for børn i alderen 4-10 år + deres forældre/bedsteforældre.

Medvirkende: Tivoli Copenhagen Phil, Tivoli-Garden, Tivoli Ballet Skole
Iscenesættelse: Mette Ovesen
Lysdesign: Jesper Kongshaug
Dirigent: Henrik Vagn Christensen
Livevideo: Adam Simonsen
Videodesign: Adam Ryde Ankarfeldt
Vært: Silja Okking

Download koncertprogram

Silja-Okking-300x300
Vært Silja Okkinbg

Silja Okking er kendt af de fleste fra DRs børnekanal Ramasjang, hvor hun bl.a. har været vært i Sommer Summarum, har danset med toiletruller i Mini MGP og lavet udsendelser om kæledyr. Silja er kendt som en energisk, troværdig og kærlig vært, der optræder med stor empati og i øjenhøjde med børnene.

Hvad færre ved, er, at Silja også er både sangskriver og musiker – og i det hele taget har en stor kærlighed til musikken – som bl.a. udmønter sig i koncerter med Kaspar Jolin på guitar og Benjamin Koppel på saxofon.

Mette-Ovesen
Instruktør Mette Ovesen

Mette Ovesen er instruktør og koreograf. Hendes udgangspunkt er, at teater og kultur hele tiden skal være et skridt foran det samfund, de henvender sig til, så kulturen til stadighed kan give publikum nye perspektiver. Hun har f.eks. i 2018 instrueret Mungo Park Koldings forestilling Hva’ så Europa, hvor den politiske situation i Europa tages under kærlig og satirisk behandling. Ligesom hun har instrueret en række ”Tænkepauser” på Nørrebro Teater og børneforestillingen Julemandens skæg på Ishøj Teater.

Samtidig har hun gennem årene haft stor succes med at skabe fascinerende og overraskende oplevelser på scenen, hun gav f.eks. DR PigeKorets julekoncerter nyt liv i 2012, og har instrueret Rosas julebal på Nørrebro teater i 2013, 2014 og 2015. I Tivoli har hun været med til at udvikle ’børneforlystelsen’, Champagnegaloppen, hvor børnene helt konkret bevægede sig ind i den klassiske musik i Tivolis Koncertsal.
Henrik-Vagn-Christensen-300x300
Dirigent Henrik Vagn Christensen

Henrik Vagn Christensen er en alsidig dirigent med et repertoire, der spænder over en bred kam af kunstarter og genrer: symfonier, ny musik, opera, operette og musicals og ballet. Vagn Christensen må anses som Danmarks førende balletdirigent og har været tilknyttet Det Kgl. Teater fra 1996-2012 og siden 2013 New York City Ballet. Henrik Vagn Christensen har også dirigeret på Den finske Nationalballet, Den Kgl. svenske Ballet, Den norske Opera, State Theatre i Pretoria, Sydafrika, Teatro Real i Madrid samt Mariinskij Teateret i Skt. Petersborg.

Et nært samarbejde med DR’s orkestre har budt på mange opgaver fra koncerter over ballet til film- og tv-indspilninger. De danske landsdelsorkestre har været udgangspunktet for hans symfoniske repertoire, og Henrik Vagn Christensen har gennem årene dirigeret utallige koncerter med dem alle samt lavet cd-indspilninger og formidlingsproduktioner for børn og unge. Henrik Vagn Christensen er uddannet fra konservatorierne i Aalborg, Aarhus og København af dirigenterne Jorma Panula, Frans Rasmussen og Tamás Vetö

Henrik Vagn Christensen gæstede senest Tivoli, da han dirigerede opsætningen af Tjajkovskijs juleballet Nøddeknækkeren i Tivolis Koncertsal i julen 2018.

Jesper-Kongshaug-300x300
Lysdesigner Jesper Garde Kongshaug

Jesper Kongshaug har gennem flere end 20 år været en af de mest anerkendte lysdesignere inden for teater, opera, ballet, TV og arkitektur, og i 2015 blev han ansat som lysdesigner i Tivoli.

I 2013 lavede han lysdesignet Northern Lights til John F. Kennedy Center i Washington DC, da de nordiske lande gennemførte et stort fremstød i USA. Han har også løst opgaver for Wiener Staatsoper, San Francisco Opera og Boston Lyric Opera. Ligesom han har skabt lysdesign til eksperimenterende forestillinger som Hotel Pro Formas Operation: Orfeoog Odinteatrets Mythos.

Han har siden 1995 regelmæssigt kunnet opleves på Det Kgl. Teater, hvor han bl.a. har designet lys til John Frandsens I-K-O-N (2003), Verdis Trubaduren (2010), Wagners Nibelungens Ring (2003-2006), Kvinden uden skygge og Tosca (2011). Han har desuden skabt lysdesign til Den Jyske Operas opsætning af Nibelungens Ring (1993-1997) og Mozarts Idomeneo (2010).

 
Tivoli-Ballet-Skole-300x300
Tivoli Ballet Skole

Tivoli Ballet Skole består af flere end 200 elever, der medvirker i produktioner på Pantomimeteatret og i Tivolis Koncertsal. Udover det nære samarbejde på scenen og udveksling af lærerkræfter - mellem Tivoli Ballet Teater og Tivoli Ballet Skole - er den centrale opgave at understøtte talentudviklingen inden for den klassiske kunstart i Tivoli.

Tivoli-Garden-300x300
Tivoli-Garden

Tivoli-Garden er på én gang Tivolis egen garde med indtil flere orkestre og et ikon, der er kendt langt ud over Danmarks grænser.  De ca. 100 børn på 8-16 år har passeret optagelsesprøverne og modtager året rundt den musikalske uddannelse, som Tivoli-Garden også er. Tambourkorpset og Musikkorpset er ungdoms-eliteensembler på hvert sit felt, mens Fanevagten specialiserer sig i den militære tradition omkring Tivoli-Garden.

Ligesom Tivoli er Tivoli-Garden kendt over store dele af verden. Og Tivoli-Garden rejser jævnligt udenlands for at repræsentere Tivoli og Danmark med musik og parader. Uniformen med bjørneskindshuen, de røde jakker og hvide bukser er et visuelt ikon, som på et øjeblik signalerer meget af alt det gode, som Tivoli og Danmark står for.