Kirill Gerstein - solo

Kirill Gerstein er en pianist med en meget omfattende, international karriere med de store symfoniorkestre og i verdens bedste kammermusiksale. Som det vidunderbarn, han var, kom han også omkring jazzmusikken bl.a. p.gr.a. et møde med vibrafonisten Gary Burton, og jazzstudier på Berklee, inden han endeligt valgte den klassiske pianist-karriere.

22. juni 2019

Kl: 19:30

Tivolis Koncertsal

Priserne har regnet gavmildt ned over Gerstein – Echo Klassisk, Avery Fisher-legatet og ikke mindst Gilmore Artist Award, som er en særdeles prestigefuld pris, der kun uddeles hvert fjerde år til en exceptionel pianist.

Gerstein besøger gerne Danmark og spiller med DR SymfoniOrkestret, men muligheden for at høre ham alene med klaveret er mere sjælden. I Tivoli vil Gerstein spille et smukt, blandet program, der giver publikum mulighed for at nyde alle facetterne i Gersteins klavervirtuositet.

Download koncertprogram

Program

Liszt: Transcendental Étude nr. 7, Eroica
Beethoven: 15 variationer og fugaer over et tema fra Prometheus, Eroica variationerne
Janácek: Klaversonate, 1.X.1905. From the Street
Liszt: Funérailles nr. 7
Adès: Berceuse, fra The Exterminating Angel
Debussy: Élégie
Debussy: Les soirs illuminés par l'ardeur du charbon
Komitas: Fra Six Folk Dances: nr. 4
Shushiki Vagarshapat, nr. 2
Unabi of Shushi: Grave et gracieux
Ravel: Le Tombeau de Couperin

062219_Gerstein-300x300
Pianist Kirill Gerstein

Pianisten Kirill Gerstein kalder sig jødisk-amerikansk og russisk, men har været amerikansk statsborger siden 2003. Han blev født i det daværende Sovjetunionen og begyndte at spille klaver som bare 3-årig. I 11-års alderen vandt han sin første internationale klaverkonkurrence, Den Internationale Bachkonkurrence i Gorzów i Polen. Selvom han studerede klassisk klaver, lærte han også sig selv at spille jazz ved at lytte til forældrenes pladesamling. Som 14-årig mødte han ved en festival i Skt. Petersborg jazz-vibrafonisten Gary Burton, hvilket ledte til et tilbud om et legat til at studere jazzklaver ved Berklee College of Music i Boston. Gerstein var den yngste studerende, der nogensinde var blevet optaget på skolen.

Efter tiden på Berklee fortsatte han studierne i klassisk klaver i USA på Manhattan School of Music og siden i Madrid, Budapest og Italien. I dag deler han sin tilværelse mellem USA og Tyskland, hvor han for tiden er klaverprofessor på musikkonservatoriet i Stuttgart.

I 2001 vandt han førsteprisen i Arthur Rubinstein Internationale Klaverkonkurrence, og i 2002 blev han tildelt Gilmore Young Artist Award. Som klaversolist har Kirill Gerstein siden spillet med alle de store orkestre i USA og i Europas storbyer, foruden at han har optrådt ved store klassiske musikfestivaler som Aspen, Blossom, Ravinia, Santa Fe, Tanglewood, Salzburg, Lucerne, Jerusalem og BBC Proms.

Gerstein har også en imponerende diskografi, og han vandt i 2015 en ECHO Klassik Award for sin indspilning af klaverkoncerter af Prokofiev og Tjajkovskij med Deutsches Symphonie-Orchester Berlin.