Kerl & Wagner

Tenoren Torsten Kerl er specialist i Wagners tenorpartier - og han tager os med på en vandring i Wagners univers, fra de tidlige operaer som Rienzi, Lohengrin og Tannhäuser og til den modne komponists centrale værker, Tristan og Isolde og Nibelungens ring.

4. august 2018

Kl: 19:30 - 21:30

Tivolis Koncertsal

Vel at mærke i en lydmæssigt intim forklædning, når kun otte strygere fra Tivoli Copenhagen Phil akkompagnerer de uddrag, som Torsten Kerl har udvalgt til koncerten. Tag med på en anderledes Wagner-rejse - og lyt til højdepunkterne i Wagners tenorgalleri i en sjældent gennemsigtig og let udgave.

Han er en efterspurgt koncertsanger og har kunnet opleves på internationalt kendte festivals som Salzburger Festspillene, Edinburgh Festival og Glyndebourne Festival, hvor han blandt andet har medvirket i opsætninger af Fidelio, Mestersangerne og Den flyvende hollænder. Han har arbejdet sammen med velrenommerede dirigenter som Sir Colin Davis, Simone Young og Daniel Barenboim, og han optræder jævnligt med blandt andet London Symphony Orchestra, Wiener Philharmoniker, NDR Orchester Hamburg og Dresdner Staatskapelle.

Torsten Kerl har alle vigtige tenorroller i Wagners operaer på sit repertoire, herunder Erik, Parsifal, Tristan, Lohengrin, Tannhäuser, Loge og Siegmund. Derudover har han blandt andet optrådt i rollen som Don José i Carmen, Samson i Samson og Dalila og i titelrollen i Otello. I 2000 fik han en Grammy Award i kategorien Årets Bedste Internationale Operaindspilning for Busonis Doktor Faust.

Kerl & Wagner finder sted i samarbejde med CPH Opera Festival. Koncerten indgår i det officielle operafestivalprogram.

 Hent program

Program

Wagner:
Lohengrin - forspil til 1. akt
Lohengrin - Gralsfortællingen - In fernem Land
Tannhäuser – ouverture
Tannhäuser - Romsfortællingen - Imbrunst im Herzen
Tristan - forspil til 1. akt
Rienzi - Allmacht'ger Vater
Valkyrien - Ein Schwert verhieß mir der Vater
Valkyrien - Valkyrieridtet
Valkyrien - Winterstürme wichen dem Wonnemond
Siegfried Idyll
Siegfried - Hoho! Hohei! Schmiede, mein hammer

Kerl-og-Wagner-300x300
Tenor Torsten Kerl

Den tyske Wagner-sanger og heltetenor Torsten Kerl har optrådt på Metropolitan Opera i New York, La Scala i Milano, Deutsche Oper i Berlin og i alle større operahuse i hele Europa.

Han er en efterspurgt koncertsanger og har kunnet opleves på internationalt kendte festivals som Salzburger Festspillene, Edinburgh Festival og Glyndebourne Festival, hvor han blandt andet har medvirket i opsætninger af Fidelio, Mestersangerne og Den flyvende hollænder. Han har arbejdet sammen med velrenommerede dirigenter som Sir Colin Davis, Simone Young og Daniel Barenboim, og han optræder jævnligt med blandt andet London Symphony Orchestra, Wiener Philharmoniker, NDR Orchester Hamburg og Dresdner Staatskapelle.

Torsten Kerl har alle vigtige tenorroller i Wagners operaer på sit repertoire, herunder Erik, Parsifal, Tristan, Lohengrin, Tannhäuser, Loge og Siegmund. Derudover har han blandt andet optrådt i rollen som Don José i CarmenSamson i Samson og Dalila og i titelrollen i Otello. I 2000 fik han en Grammy Award i kategorien Årets Bedste Internationale Operaindspilning for Busonis Doktor Faust.

Som en af de få i verden har Torsten Kerl rollen som Paul i Korngolds Die tote Stadt som en særlig specialitet. Et parti han har sunget i et utal af opførelser og indspillet på både cd og dvd. I Danmark sang han partiet i Jyske Operas opsætning i 2010 og kunne igen i 2012 opleves som Tristan i Tristan og Isolde.

I sommeren 2015 sang han ved Copenhagen Opera Festivals udendørs Wagnergalla. ”Det tyske kraftværk” benævnte Thomas Michelsen ham efterfølgende i Politiken, og kaldte i øvrigt hans præstation for ”fremragende”. I foråret 2018 synger Torsten Kerl Siegfred i Odense Symfoniorkesters sceniske opsætning af hele Wagners Ringen.

Wolfgang_300x300
Arrangementer Wolfgang Tacke

Wolgang Tacke er født i Essen i Tyskland. Allerede inden han fuldendte sine studier i musikteori og klaver fra Folkwang University of Arts, havde han skrevet og fået opført to originale operaer: Brüderchen und Schwesterchen (2015) for fem sangere og fuldt orkester, baseret på det tyske folkesagn af sammen navn, og Starbuck (2014) for syv sangere og kammerorkester, baseret på de to romaner, Moby Dick af Hermann Melville og Solaris af Stanislav Lem. Wokfgang Tacke arbejder nu som tekster og repetitør på Aalto Teatret i Essen og underviser i klaverimprovisation og vokalfortolkning på Folkwang Universitet.

2016-06-07-14-21-Henrik-Engelbrecht
Konferencier Henrik Engelbrecht

Henrik Engelbrecht er kendt som en af landets ægte operaeksperter i mange sammenhænge. Han er forfatter til en række operabøger, er tidligere operaredaktør på DRs P2 og var i ti år operadramaturg på Det Kongelige Teater i Kasper Holtens cheftid. Senest har Henrik Engelbrecht været musikchef i Tivoli, og i dag arbejder han bl.a. som kunstnerisk konsulent for Det Kongelige Teater og Tivoli, som forfatter til en lang rækker bøger om opera, og som en efterspurgt foredragsholder. Læs mere på www.henrikengelbrecht.dk