Gislinge Solo

Med poetiske fantasier - bl.a. om mænd, der drømmer om kvinder - har Katrine Gislinge designet denne koncert med solomusik af Debussy, Schumann, Brahms og hendes mand, Bent Sørensen, der har dedikeret Fantasia appassionata til hende. Musikken bliver krydret af digte af den syrisk-palæstinensiske digter Rana Zeid, der selv læser op af sine digte om 1001 nat.

15. juli 2018

Kl: 15:00

Tivolis Koncertsal

Med I centrum-koncerterne får publikum en unik mulighed for ar komme helt tæt på musikken: Publikum sidder ganske enkelt på scenen rundt om Katrine Gislinge, der inviterer musikalske gæster på besøg i tre særligt tilrettelagte koncerter.

I år bliver koncerterne efter Katrine Gislinges valg iscenesat med projektioner af tre udvalgte malerier af Anette Harboe Flensburg.

Hent program

Program

Debussy: Reflets dans l’eau
Schumann: Kreisleriana, 8 fantasier for klaver
Debussy: L’isle joyeuse
Bent Sørensen: Fantasia appassionata
Brahms: Syv fantasier, op. 116

20180715_Katrine_Gislinge_300x300
Klaver Katrine Gislinge

Koncertpianisten Katrine Gislinge er født i Esbjerg af musikerforældre, men tilbragte sine ungdomsår og studietid i København. Hun dimitterede i 1990 fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og fortsatte herefter studierne i New York og London.

Gislinge har samarbejdet med internationale musikere som violinisten Gidon Kremer, den tyske Petersen String Quartet, cellisten Jian Wang og fløjtenisten Emmanuel Pahud. Hun har haft solokoncerter på internationale festivaler, såsom Festival Internacional Cervantino i Mexico, Le Festival de Radio France et Montpellier og Lockenhaus.  Som solist har hun været under ledelse af dirigenter som Michael Schønwandt, Okko Kamu, Heinrich Schiff, Kurt Sanderling, Adam Fischer og Gustavo Dudamel. I 1999 indspillede Gislinge cd'en Piano Works for Deutsche Grammophon og var dermed den første danske pianist til at udgive på dette mærke. I 2006 og 2008 var Katrine Gislinge jurymedlem ved Tivoli International Piano Competition.

Hun har også optrådt som dommer i flere tv-udsendelser, bl.a. DRs talentkonkurrencer Spil for livet og senest Vidunderbørn og i kulturprogrammet Smagsdommerne på DR2.

I en nystiftet klavertrio, Den Danske Klavertrio, udfolder Katrine Gislinge sig både solistisk og kammermusikalsk sammen med violinisten Lars Bjørnkjær og cellisten Toke Møldrup. Trioen havde deres debut i Carnegie Hall i New York i december 2015, og udgav i januar 2016 deres første cd, med danske værker af Gade, Lange-Müller og Rued Langgaard. Såvel Newyorker-debuten som cd-udgivelsen har høstet anmelderroser hele vejen rundt - samt stor opmærksomhed i pressen.