Peer Gynt & Dvoráks 8.

De smukkeste, symfoniske landskaber folder sig ud i Griegs elskede Peer Gynt, i Vaughan Williams’ engelske, pastorale strygerklange - tilsat den skønneste obostemme trakteret af Musikanmelderringens prisvinder Eva Steinaa - og i umiskendelig tjekkisk romantik hos Dvořák.

30. juli 2017

Kl: 15:00

Tivolis Koncertsal

Allerede fra de første toner i Griegs Morgenstemning, der indleder Peer Gynt-suiten, bliver man hensat til den storslåede norske natur – fjeldene, dalene, skovene... – hvor den unge Peer i Ibsens skuespil lagde sig i græsset og kiggede drømmende op i himlen. I suiten finder man også den tårepersende smukke Åses død og yndefulde Anitras Dans, inden man slutter i Dovregrubbens hvirvlende selskab.

De symfoniske landskaber fortsætter, men henlægges til den engelske natur i Vaughan Williams alt for sjældent spillede obokoncert. Solist er Eva Steinaa, der vandt Musikanmelderringens Kunstnerpris sidste år og kvitterer for prisen med denne koncert.

Den umiskendeligt tjekkiske romantik i Dvořáks 8. symfoni fortsætter sporet med de store, pastorale vidder, men byder også på masser af folkemusikinspirerede energiske og dansante indslag.

hent program

Program

Edvard Grieg: Peer Gynt, suite nr. 1 Ralph Vaughan Williams: Obokoncert Antonín Dvořák: Symfoni nr. 8

Medvirkende

2017-07-30-TCP-Gynt-og-Dvorak-Chuang-300x300
Dirigent Tung-Chieh Chuang

Tung-Chieh Chuang fra Taiwan vandt Malko Konkurrencen i 2015 – og med den 20.000 Euro samt engagementer ved ikke færre end 28 orkestre, deriblandt Wiener Filhamonikerne! 

Tung-Chieh Chuang fik dog allerede sit gennembrud, da han i 2013 fik en delt andenplads i Gustav Mahler-konkurrencen i Bamberg. Siden vandt han desuden 2. prisen samt publikumsprisen ved Solti-konkurrencen, og priserne har resulteret i adskillige engagementer over hele verden for Chuang. Han har bl.a. arbejdet med Bamberg Symfonikerne, Taiwan Nationalorkester og Taipeis Symfoniorkester.

2017-07-30-Eva-Steinaa-300x300
Obo Eva Steinaa

Eva Steinaa har i en alder af kun 23 år opnået det utrolige: Hun blev ansat som solo-oboist i DR SymfoniOrkestret allerede som 20-årig, er blevet tildelt P2s talentpris i 2014 – og siden har hun høstet priser en masse! Sidste år modtog hun Anmelderringens Kunstnerpris, som hun i år kvitterer for med denne koncert.

Eva Steinaa er uddannet fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, hvor hun har studeret hos professor Max Artved og Joakim Dam Thomsen. Eva Steinaa debuterer fra solistklassen ved en offentlig koncert den 26. april 2017 i Konservatoriets Koncertsal.

 

Tivoli-Copenhagen-Phil-300x300
Orkester Tivoli Copenhagen Phil

Tivoli har som formodentlig den eneste forlystelsespark i verden sit eget symfoniorkester, nemlig Tivoli Copenhagen Phil. Orkestret spiller sommeren igennem i Tivoli – lejlighedsvist også om vinteren, f.eks. til Nøddeknækkeren i julen 2016 – og er et fuldt besat symfoniorkester bestående af godt 70 musikere.

I SommerKlassisk 2017 spiller Tivoli Copenhagen Phil 16 koncerter i Tivoli og har bl.a. sin egen abonnementsserie med internationale solister og dirigenter på scenen. Der er derudover tradition for en række flotte operakoncerter, samt plads til de mere populære klassiske koncertformer, som f.eks Tivoli-toner på Plænen, film- og fødselsdagskoncerter.

”Med tyngde stævnede orkestret ud som en veltrimmet supertanker i Dvoráks symfoni nr. 9, "Fra den nye Verden". Sjældent har strygerkorpset frembragt så fed, lækkerblød og intens en klang. Der var mørklødet melankoli i engelskhornets kaldende solo, og messingblæsernes gjaldende marchtema sitrede i brystet. En herlig, veloplagt hyldest fra Tivoli Copenhagen Phil til Tjekkiets musikalske mestre”.

5 af 6 stjerner – Jyllands-Posten, Christine Christiansen, 17. august 2016

”Og alle forventninger blev indfriet fra første færd. Tivoli Copenhagen Phil, som det københavnske landsdelsorkester nu hedder (i sommersæsonen), demonstrerede allerede i Smetanas ouverture til "Den solgte brud" strålende form og smittende spilleglæde”.
5 af 6 stjerner, Kristeligt Dagblad, Peter Dürrfeld, 16. august 2016

Om vinteren hedder orkestret Copenhagen Phil – hele Sjællands Symfoniorkester - og er et såkaldt landsdelsorkester, der både spiller i Konservatoriets Koncertsal på Frederiksberg og løser regionale opgaver rundt omkring på hele Sjælland. Gennem de seneste år har orkestret markeret sig dels ved at tiltrække store internationale dirigenter og solister, dels ved at udforske og udfordre den klassiske koncertgenre i samarbejde med alternative koncertkoncepter og i forskellige cross-over-projekter.