Musiksalon med Bo Skovhus i Glassalen

Tag med på en tidsrejse tilbage til Københavns guldalder, da de mondæne fruer i byen inviterede borgerskabet på kulturelle saloner. Glassalen danner en smuk ramme om koncerten, hvor den danske baryton Bo Skovhus er blandt de inviterede. Han har musik af Heise under armen.

10. september 2017

Kl: 15:00

Glassalen

I 1800-tallet mødtes københavnerne i de fine saloner, og musikken var tit af gæsterne selv, f.eks. Weyse, Kuhlau og Gade. Vi har for en eftermiddag omdannet Glassalen i Tivoli til en ægte salon; pianisten Christian Westergaard sidder ved klaveret, Henrik Engelbrecht fortæller om salonerne og deres funktion, Bo Skovhus synger Heise, Inger Dam-Jensen Weyse – og Henrik Koefoed reciterer tidens store digtere - tager du imod invitationen?

hent program

Program

Musik af bl.a. Heise og Weyse

Medvirkende

2017-09-10-Salon-Bo-Skovhus-300x300
Tenor Bo Skovhus

Den danske baryton Bo Skovhus placerer sig blandt de største internationale operastjerner. Startskuddet på Bo Skovhus’ karriere lød, da han sang titelrollen i Mozarts Don Juan på Volksoper i Wien i 1988 og fik en overvældende positiv modtagelse. Få år efter den sensationelle debut blev han fast engageret hos den musikalske storebror, Statsoperaen i Wien. Skovhus er i dag især berømt for sine roller som Tjajkovskijs Eugene Onegin, Bergs Wozzeck, Danilo i Lehárs Den glade enke og Brittens Billy Bud, og han har lavet cd-indspilninger af en række af sine vigtigste roller gennem tiden.

Udover de talrige operaengagementer verden over er Skovhus en uovertruffen koncertsanger og prises som en af vor tids største liedsangere. Han har optrådt med sine liedfortolkninger akkompagneret af anerkendte pianister som Helmut Deutsch, Christoph Eschenbach, Daniel Barenboim og Stefan Vladar. Sammen med sidstnævnte har han bl.a. indspillet cd’er med Mahlers, Schuberts og Schumanns lieder. Som koncertsanger har Skovhus sunget med alle de store orkestre i Europa, USA og Japan.

For Skovhus byder 2017 bl.a. på Arabella på Wiener Staatsoper, Figaros bryllup på Kølner operaen og Den glade enke på Gran Teatre del Liceu i Barcelona.

2017-09-10-Salon-Christian-Westergaard-300x300
Klaver Christian Westergaard

Christian Westergaard er uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium hos Amalie Malling og Niklas Sivelöv og hører til i første række af yngre danske pianister. Christian Westergaard har en særlig interesse for den klassiske sang og har markeret sig som partner til en række af de førende yngre nordiske sangere. Han har spillet koncerter i bl.a. Wigmore Hall i London, Hamborgs Musikhalle samt i det øvrige Tyskland, Frankrig, Italien, Sverige, Norge og i Danmark, i Radiohusets Koncertsal, Tivolis Koncertsal, på Takkelloftet, Den Sorte Diamant, i musikforeninger og på festivaler.

Som musikalsk iværksætter og programlægger har han markeret sig med Liedkompagniet, som han er stifter og kunstneriske leder af. Liedkompagniet har i en årrække et centralt koncertsted for lieden i Danmark og har ved flere lejligheder foranlediget uropførelser af ny dansk musik. I 2008 præsenteredes festivalen Herman og David, en samlet opførelse over tre koncerter af Herman D. Koppels samlede sange.

Christian Westergaard har på Dacapo Records udgivet den internationalt anmelderroste cd’en Tangos, Waltzes and Cinema Music med klaverværker af Jacob Gade, cd’en Chamber Works med Randers Kammerorkester med kammermusik af Svend Westergaard og på Kontrapunkt er cd’en Songs of Their Times med sange af Ib Nørholm udkommet (sammen med Signe Asmussen og Adam Riis).


2017-09-10-Inger-Dam-Jensen-300x300
sopran Inger Dam-Jensen

Inger Dam-Jensen slog sit navn godt og grundigt fast allerede i 1993, da hun vandt sangkonkurrencen Cardiff Singer of the World, og siden da har hun sunget et utal af opera- og koncertpartier med store orkestre og dirigenter verden over.

Som fast sanger i solistensembet på Det Kgl. Teater har hun stået i front i operaer som La traviata, Hamlet, Don Giovanni, Rosenkavaleren og Figaros bryllup, men hun har samtidig haft tid til også at skabe sig en international karriere – især som koncertsanger – foran orkestre som New York Filharmonikerne, Berliner Filhamonikerne og Philharmonia Orchestra.

Hendes foretrukne koncertrepertoire kredser om den romantiske periode og omfatter bl.a. Mahlers Des Knaben Wunderhorn, Strauss’ Vier letzte Lieder og Beethovens Missa Solemnis og Brahms’ Ein deutsches Requiem. Hendes cd med Carl Nielsen-sange fra 2003 høstede anmelderroser verden over og resulterede i en Gramophone Award for bedste vokalindspilning.

Hernik-Koefoed_300x300
Oplæser Henrik Koefoed

Henrik Koefoed blev færdig på Statens Teaterskole i 1980, men allerede inden da, var han blevet landskendt efter sin hovedrolle i filmen Rend mig i traditionerne fra 1979. Siden da har han gjort sig bemærket i adskillige teaterforestillinger - især på Det Kongelige Teater. I dette forår har han spillet Den politiske Kandestøber på Folketeatret, og i sommeren er han at finde i Don Ranudo på Grønnegårdsteatret.

De seneste år har han primært gjort sig bemærket som en af Ørkenens Sønner, hvor han også er tekstforfatter og arrangør. Koefoed har en fortid i musikkens verden, bl.a. som trombonestuderende på musikkonservatoriet.