Kullberg, Bach & Kodaly

Jakob Kullberg er en af sin generations mest fremragende danske cellister. SommerKlassisk har fanget ham i et sjældent besøg på dansk jord mellem sine mange optrædener på de internationale koncertscener og givet ham frie tøjler til at etablere sin dagligstue på scenen i Tivolis Koncertsal og invitere sine yndlingsmusikere med. Publikum sidder ganske tæt på i en kreds omkring musikerne på selve scenen!

25. juli 2017

Kl: 19:30 - 21:30

Tivolis Koncertsal

Den røde tråd i de i alt tre intime koncerter er Bach, som Kullberg har en særlig veneration for, og som han har sat i perspektiv på forskellige måder. Og selvfølgelig er ikke mindst Bachs elskede cellosuiter repræsenteret på alle koncerter – en ægte juvel i cello-litteraturen!

Til denne tredje og sidste koncert er to Bach-solostykker sat overfor klassikere for duo-besætningen violin og cello. Med sig på scenen har Kullberg den tyske violinist Carolin Widmann, som i stærkt stigende omfang entrerer de store, internationale scener – på det seneste f.eks. som solist med Royal Philharmonic Orchestra og BBC Symphony Orchestra og Philharmonia i London. Repertoiret spænder fra spritnye uropførelser over Berg og Ligeti til klassikere som Mendelssohns violinkoncert, som hun netop har udgivet på ECM med Chamber Orchestra of Europe.

I det særligt intime I centrum-kammerformat kan hun opleves solo i Bach og i duet med Kullberg i neoklassisk musik af Schulhoff og ekspressive ungarske toner af Kodály.

hent program

Program

Bach: Partita i d-mol for violin
Schulhoff: Duo for violin og cello
Bach: Suite for cello
Kodály: Duo for violin og cello

Medvirkende

2017-07-23-25-Centrum-Jacob-Kullberg-300x300
Cello Jakob Kullberg

Den danske cellist Jakob Kullberg begyndte sine studier på Det Jyske Musikkonservatorium med efterfølgende videregående studier i London, Zagreb og Wien. Han har desuden solistuddannelse fra både Amsterdam og København. Han er prisvinder ved adskillige nationale og internationale solist- og kammermusikkonkurrencer. To gange har han fået DR P2s ”Lyt til Nyt-pris”, senest for debutalbummet Momentum (2012) med Per Nørgårds 2. cellokoncert. Indspilningen var desuden Album of the Week på den klassiske radiostation WQXR Radio i New York.

Jakob Kullberg er en internationalt efterspurgt musiker, især for sine fremførelser af moderne cellokoncerter. Hans mangeårige samarbejde med Per Nørgård har resulteret i både kammermusik og soloværker skabt i tæt parløb med komponisten og tilegnet ham.

Han har tidligere været artist-in-residence hos Den Internationale Carl Nielsen Konkurrence i Odense, Rundetårn, Det Kgl. Bibliotek og New Music Orchestra, Polen.

Jakob Kullberg har desuden stor undervisningserfaring og har givet masterclasses i Danmark, Sverige, Norge, Tyskland, Polen, England og USA. Fra 2005 underviste han ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, og i 2011 blev han gæstelærer ved Royal College of Music i London. I efteråret 2016 blev han udnævnt til professor samme sted.

Kullberg udgør Copenhagen Cello Quartet sammen med sine københavnske cellokolleger Henrik Dam Thomsen, Morten Zeuthen og Tivoli Copenhagen Phils solocellist Toke Møldrup.

 

2017-07-23-25-Centrum-Caroline-Widman-300x300
Violin Carolin Widmann

Den tyske violinist Carolin Widmann er født i München og har studeret i Køln, Boston og hos David Takeno i London. Som international efterspurgt solist har hun spillet med dirigenter som Sir Roger Norrington, Heinz Holliger, Riccardo Chailly, Sir Simon Rattle, Vladimir Jurowski og Esa-Pekka Salonen.

Ikke kun det traditionelle klassiske violinrepertoire har Widmanns interesse. Hun har samarbejdet med komponister som Pierre Boulez, Erkki-Sven Tüür, Wolfgang Rihm, Salvatore Sciarrino og Rebecca Saunders, som har skrevet adskillige værker specielt til hende.

Carolin Widmann var sammen med den danske pianist Tanja Zapolsky solist i Hans Abrahamsens dobbeltkoncert for violin og klaver fra 2011, dirigeret af Sir Simon Rattle, da denne modtog Sonnings Musikpris i 2013 ved en koncert med Det Kgl. Kapel.

Siden 2008 har Widmann været professor i violin ved Hochschule für Musik und Theater "Felix Mendelssohn Bartholdy" i Leipzig. I 2012 overtog hun ledelsen af Tysklands ældste kammermusikfestival Sommerliche Musiktage Hitzacker.

Carolin Widman har vundet en mængde priser og konkurrencer. Hun har modtaget anerkendelser for sine indspilninger, blandt andet Diapason d’or og Preis der deutschen Shallplattenkritik for Phantasy of Spring (2010) og debutalbummet Reflections (2006).