Aimard – Schubert & Chopin

Aimard er en af de få pianister, der med lige stor ekspertise spiller musik fra barokken til nutiden. Det understreges også af, at han har vundet stort set alle priser for sine indspilninger af henholdsvis Bach, Ives og Messiaen.

13. august 2017

Kl: 15:00 - 17:00

Tivolis Koncertsal

Den franske stjernepianist Pierre-Laurent Aimard rejser verden rundt og optræder med orkestre som f.eks. New York Filharmonikerne, Gewandhausorkestret og Wiener Filharmonikerne, ligesom han giver solo recitals på de førende scener og festivaler og i en årrække var kunstnerisk leder af Aldeburgh Festival.

Den moderne musik har hans særlige opmærksomhed – f.eks. var han medstifter af Ensemble InterContemporain på opfordring af Pierre Boulez – og han har arbejdet tæt sammen med komponister som Kurtág, Ligeti og Stockhausen.

Dette balanceres med den øvrige klaverlitteratur – f.eks. spiller Aimard dette forår den ene dag Ligeti med Cleveland Orkestret under ledelse af Welser-Möst, og den næste dag Ravel med München Filharmonikerne under ledelse af Gergiev, samt solokoncerter med musik af Chopin og Messiaen, samt Beethoven og Schubert.

Aimard er meget omhyggelig med at sammensætte sine koncertprogrammer og har til Tivoli lagt et program, der kredser omkring dansen i klavermusikken, sådan som man hører det hos Bach, Schubert, Chopin, Schumann og Bartók. Det helt præcise program pusler Aimard på plads i løbet af foråret, men sikkert er det, at elegantierens fingre vil danse raffineret og gennemtænkt formfuldendt hen over tangenterne, sådan som Aimard er kendt og prisbelønnet for gennem sin bemærkelsesværdige karriere.

hent program

Program

Musik af Bach, Schubert, Chopin, Schumann og Bartók.

Medvirkende

2017-08-13-Pierre-Laurent-Aimard-300x300
Klaver Pierre-Laurent Aimard

Franske Pierre-Laurent Aimard har en verdensomspændende karriere, der præsenterer ham som solist foran de allerbedste orkestre – f.eks. Berliner Filharmonikerne, Cleveland-orkestret og Concertgebouw-orkestret – samarbejdende med dirigenter som f.eks. Sir Simon Rattle, Esa-Pekka Salonen og Vladimir Jurowski. Han optræder jævnligt på scener som Carnegie Hall og festivaler som f.eks. Lucerne Festivalen i Schweiz. Han har høstet en perlerække af priser og anerkendelser, herunder både Grammy og ECHO Klassik Awards.

I perioden 2009-2016 var Aimard kunstnerisk leder af Aldeburgh Festivalen i England og sluttede sin sidste sæson dér med et af sine specialer: en 18 timer lang opførelse af Messiaens Catalogue d’Oiseaux fra solopgang til midnat. For netop den moderne kompositionsmusik har gennem hele karrieren spillet en særlig rolle for Aimard, der da også regnes for en af genrens mest eminente fortolkere. Aimard var f.eks. gennem 18 år medlem af det berømte Ensemble InterContemporain, idet Boulez i etableringen af ensemblet pegede på den dengang kun 19-årige pianist som den rette til jobbet. Aimard har dertil nydt godt af tætte samarbejder med komponister som Stockhausen, Carter og Ligeti. Sidstnævntes komplette klaverrepertoire er indspillet af Aimard.

Side om side med den moderne kompositionsmusik spiller Aimard klaverets kernerepertoire, som f.eks. Beethoven, Ravel, Bach og Schubert, der pryder forårets turnéprogram, ligesom hans seneste cd-udgivelser hos Deutsche Grammophon byder på Liszt, Debussy og Bach.
Til koncerten i Tivoli er det da også de gamle mestre som bl.a. Bach og Schubert, Aimard har på programmet, som han innovativt har lagt med ”dansen i klavermusikken” som gennemgående rød tråd.