Nytårs fyrværkeri

Oplev Tivolis store nytårsfyrværkeri

31. december

Kl: 22:30

Haven

Oplev et spektakulært fyrværkeri nytårsaften i Tivoli. Vi glæder os til at fejre årets sidste dag med jer og ønsker alle et rigtig godt nytår!

Nyd fyrværkeriet men husk at holde god afstand og vis hensyn. Fyrværkerishowet kan både opleves i området omkring Plænen, foran Glassalen og ved Nimb. Visse områder omkring Koncertsalen kan være afspærret alt afhængigt af vejr- og vindforhold. Bemærk venligst, at i tilfælde af kraftig blæst kan fyrværkeriet blive aflyst.

Fyrværkeri har en lang tradition i Tivoli. Havens grundlægger, Georg Carstensen, arrangerede forestillinger med ”bengalske flammer” som trækplaster før Tivolis første sæson i 1843. Dengang lå der en fyrværkerifabrik ved Stadsgraven lige bag Divan 2. Selve afbrændingen af fyrværkeriet foregik på en estrade lige uden for Haven. Grunden til det arrangement var, at man ikke kunne transportere fyrværkeri over store afstande, men man kunne på den anden side heller ikke skyde det af midt imellem folk; kemikalierne var ikke sikre nok.

Fyrværkerierne fandt sted på særlige festaftener, hvor der også var såkaldt brillant illumination. Det indebar, at der blev tændt lys på bygninger og i træer og bede. Dette var ingen enkel sag, for der var tale om glas fyldt med olie med en lille flyde-væge monteret i forskellige holdere. Hver eneste lampe skulle altså tændes manuelt. En aften med festbelysning sluttede med fyrværkeri. Tivolis første og faste fyrværker var Gaëtano Amici, som Carstensen havde inviteret fra Italien.

Spilletidspunkt

Tid
Sted
Pris
31. december
Inkluderet i entréen til Tivoli