Økologiske dage i Tivoli

Fokus på økologisk mad

Fra 14. september 2019 - 15. september 2019

Haven

Tivoli byder på en økologisk opdagelsesrejse i weekenden 14.-15. september!

I området ved Pergolaen kan du se, føle eller dufte økologiske råvarer.
Samtidig er der mulighed for at få sig en snak med producenterne om økologi.
Prøv Tivolis sansebokse, deltag i den sjove skattejagt Gæt & Spis og få økologiske smagsprøver fra Tivolis fastfood restauranter.
Det koster 75 kr. pr. person at deltage i legen og dermed få adgang til smagsprøverne.

Billetter købes på dagen Servicecenteret eller i følgende boder:
Rasmus Klumps Pandekagehus
Fish’n’Chips
Hotdog Corner
Frikadellen
Hansen Is (foodtruck ved Pergolaen)

Programmet opdateres løbende.

Økologiske Dage i Tivoli er arrangeret i samarbejde med Landbrug & Fødevarer.

Program

11. september:
Lukket arrangement for branchen med fokus på, hvordan man får mere økologi ind i take-away-måltider.
Kl. 17.00 på Orangeriet:
Diplomoverrækkelse, Det Økologiske Spisemærke.
Fødevarestyrelsen og Kultur- og Fritidsborgmester Franciska Rosenkilde overrækker diplomer til Tivoli for opnåede økologiske spisemærker. Tivoli Ensemblet spiller.

12. - 13. september:
Tivoli Undervisning har udarbejdet et opgavesæt til 4. – 6. klasse med fokus på økologi og bæredygtighed - og god smag i de hurtige måltider.

14. - 15. september kl. 12 – 17.30:
Besøg Pergolahaven ved Koncertsalen og tal med nogle af dem, der producerer økologiske fødevarer. Vær med i Gæt og spis, en lille skattejagt om økologi. 14. september kan du desuden bliver klogere på økologi på Orangeriet.

Økologisk skattejagt

Gæt og spis

I Tivolis økologiske ’skattejagt’ skal du svare på fem spørgsmål for at få lækre, økologiske serveringer fra fem spisesteder i Tivoli! Tilsammen svarer de fem serveringer til et helt måltid. De fem sansekasser ved Pergolaen er din hjælp til at svare på spørgsmålene. I området kan du også besøge spændende stader, hvor økologiske producenter fortæller om fordelene ved bæredygtighed og økologi.

Pris pr. person: 75 kr.

 

Tivoli_IMG_Hotdog_370x472_

Økologi på Orangeriet

Lørdag den 14. september på Orangeriet

Kl. 14: Ind med robotterne 

Økologien startede i det små, men i dag er Danmark verdensmester i økologi. Og det er ikke sært, for de økologiske landmænd har allieret sig med ny teknologi. I dag bevæger ukrudtsrobotter gennem markerne og i luften svæver droner, der måler hvordan afgrøderne har det. Og bierne ikke mindst. Økologi handler nemlig om biodiversitet for både dyr og planter. Dansk Maskinhandlerforening fortæller og viser noget af teknologien frem.

Kl. 15: Millennials guider dig gennem bæredygtighedsjunglen

Tænketanken Frej er en del af millennial generationen, som går meget op i bæredygtig mad. Deltag i samtalen og vær med, når  Marie-Louise og Emilie guider dig igennem bæredygtighedsjunglens mange dilemmaer. 

transparent_2x2
​Undervisning

Hva’ ka’ vi li’? – Økologi!

Undervisning med fokus på, om kvalitet af mad også kan være bæredygtighed og dyrevelfærd, og ikke kun smagsoplevelse og præsentation. Formen bliver en blanding af sanseoplevelser, quiz og generel oplysning om økologi. Bemærk: prisen er inklusive frokost.

Pris pr. elev/lærer: 100 kr. 

køb her

OekologiskeDage_2019_TivoliDK_370x472px_01-1
Sushi eller spidstegt kylling?

her kan du spise

Letz Sushi i Det japanske Tårn menu
Gemyse (Det Økologiske Spisemærke i bronze)
Woodhouse
Gló i Tivoli Food Hall (Det Økologiske Spisemærke i sølv) menu
Chicks by Chicks i Tivoli Food Hall (Det Økologiske Spisemærke i guld) menu

pommes frites eller madpandekager?

økologisk i Tivoli

Fish ’n’ Chips (Det Økologiske Spisemærke i sølv)
Hotdog Corner (Det Økologiske Spisemærke i bronze)
Tivolis kaffebar (Det Økologiske Spisemærke i bronze)
Tivolis Kaffebar To-Go (Det Økologiske Spisemærke i bronze)
Rasmus Klumps Pandekagehus (Det Økologiske Spisemærke i sølv)
Frikadellen