Chili- & Tomatsmagning

Smag på sensommeren

2. september

Haven

I samarbejde med Gartneri Toftegaard inviterer Tivoli den 2. september til Chili- & Tomatsmagning.

Kom, udforsk og forkæl dine smagsløg med smagsprøver på mere end 40 økologiske chili-sorter og 40 økologiske tomat-sorter! Du kan blandt andet prøvesmage eller være med til at bestemme styrken på helt nye sorter, som gartneriet tager med i Tivoli til lejligheden. Du får også mulighed for at være smagsdommer i den store chili-smagning, hvor du kan lave en rask lille konkurrence med dig selv, eller dem, du følges med, om, hvor langt I kan komme op ad chili-barometerets trin.

Dagen kommer til at byde på masser af sanselige smagsprøver, lærerige foredrag, konkurrencer samt en mulighed for at købe spændende planter, plakater, bøger mv. med hjem. Alt sammen under kyndig vejledning af de søde gartnere og frivillige fra Gartneri Toftegaard.

Lene Tvedegaard har skrevet flere bøger om tomater og chilier og driver det økologiske Gartneri Toftegaard ved Køge. På Orangeriets scene fortæller hun engageret om chilis anvendelse, styrke og dyrkning. Vi skal se, hvad chili gør ved kroppen. Vi skal forstå, hvor styrken sidder i frugterne, og dermed evne at vurdere styrken, før frugten kommes i retterne.

Du får også mulighed for at høre mere om tomaten, der – med god grund – er verdens mest udbredte frugt. Lene Tvedegaard holder foredrag om tomatens anvendelse, dyrkning og smag på Orangeriets scene, hvor hun blandt andet fortæller om tomater, der smager af vindrue og æble.

I Gemyses have og drivhus vil der denne dag være mulighed for at nyde et par særlige chili- og tomatretter. For de mindste gæster er der mulighed for at deltage i en inspirerende tomatworkshop eller bage snobrød over bål i Gemyses have. Prisen for snobrødsbagning kr. 35,- pr. person.

Chili- & Tomatsmagning afholdes i området omkring Orangeriet i Tivoli. Kom og lad dig inspirere!

Læs mere om Gartneri Toftegaard: her

Program

11.00 - 16.00 Chili- & Tomatsmagning i området foran Orangeriet
11.00 - 16.00 Besøg Gartneri Toftegaards spændende bod med plakater, bøger, planter, lakrids, chilisaucer m.v.
11.00 - 16.00 Workshop for børn på Gemyse - ’Lav din egen tomatsalat’
11.00 - 16.00 Snobrødsbagning i Gemyses have (35,- pr. person)
12.30 Foredrag ved Lene Tvedegaard om tomatens anvendelse, dyrkning og smag, Orangeriet scene
14.00 Foredrag ved Lene Tvedegaard om chilis anvendelse, styrke og dyrkning, Orangeriets scene

Spilletidspunkt

Tid
Sted
Pris
2. september
Inkluderet i entréen til Tivoli
Tap for at aktivere kortet