Stjernestunder stjernesekstet

Stjernestunder slutter med en helt enestående koncert med en – til lejligheden – sammensat sekstet. Her smelter seks stjerner sammen og spiller Schönbergs ”Verklärte Nacht” og Tjajkovskijs ”Souvenir de Florence”.

21. august

Kl: 20:00

Glassalen

Køb billet

De to værker opføres af festivalen musikere – Nikolaj Szeps-Znaider, Andreas Brantelid og musikere fra Den Danske Strygekvartet og Trio con Brio.

Schønberg skrev Verklärte Nacht som 25-årig over et digt af Richard Dehmel. Det er handler om en mand og en kvinde, der vandrer gennem en mørk og kold skov. Kvinden er gravid, men ikke med den mand hun elsker. Manden ender med at tilgive og trøste, og derefter er natten lys og klar!

Værket er skrevet inden Schönberg opfandt tolvtoneteknikken og er inspireret af senromantikken, især Wagner og Brahms. Især er værket kendt for sin brug af temaer, som repræsenterer de forskellige figurer i digtet.

Tjajkovskij skrev Souvenir de Florence i 1890 efter en hård slutspurt med hans opera Spardame. Han blev aldrig helt tilfreds med sekstetten og reviderede den flere gange. Ikke desto mindre har dens stærke virtuose kvaliteter gjort den til en af de mest populære værker inden for sekstetter.

Nicholas Algot Swensen takker med denne koncert for Folmer Jensens Musiklegat, som han sammen med sin bror Jonathan Algot Swensen modtager i 2020.

Medvirkende: Nikolaj Szeps-Zniader, violin, Jordi Rodriguez Cayuelas, violin, Asbjørn Nørgaard, bratsch, Nicholas Algot Swensen, bratsch, Andreas Brantelid, cello, Frederik Sjölin, cello

Det allervigtigste for os er, at vi kan tage imod vore gæster på en sikker og forsvarlig måde. Derfor har vi lavet en række nye tiltag, så vi overholder myndighedernes anbefalinger. Vi har sørget for øget rengøring samt spritstationer i Haven og Salene, så du ikke skal bekymre dig om hygiejnen.

Salen er opdelt, så der altid er et spærret sæde mellem dem, der er i salg. Grupper har mulighed for at rykke sammen til arrangementet, så længe der er mindst ét sædes afstand til gæster uden for gruppen. Du er velkommen til at kontakte os på 33151001 eller info@tivoli.dk, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp til bestilling.

Program

Schönberg: Verklärte Nacht, op. 4
Tjajkovskij: Souvenir de Florence, op. 70

Spilletidspunkt

Tid
Sted
Pris
21. august
200.00 - 300.00 DKK Inkl. billetgebyr og inkl. entré til Tivoli