9. september 2014

Hundens Dag i Tivoli

Hvorfor er jagthunde ikke bare jagthunde? Hvilke fysiske træk ved de lynhurtige mynder gør dem egnede til at løbe byttet op og hvilke mentale egenskaber skal være til stede hos en hund, der benyttes til gravjagt? Det og meget andet kan man få svar på, hvis man møder op til Hundens Dag i Tivoli på lørdag den 13. september. Årets eneste dag hvor det er tilladt at medbringe egen hund i Tivoli. Den store hundeparade bjæffes i gang kl. 14:00

Årets tema til Hundens Dag er Forunderlige forskelle med fokus på særlige egenskaber og karakteristika hos de hundetyper, man møder i Danmark. Programmet byder også på Dog Dancing-opvisning, parade med 100 forskellige hunderacer og meget mere, når Tivoli og Dansk Kennel Klub byder velkommen til Hundens Dag.

Vibeke Knudsen fra Dansk Kennel Klub om Hundens Dag siger:
Hundens Dag i Tivoli er en af årets hyggeligste hundedage, hvor vi oplever, at alle møder i godt humør og med en positiv indstilling. Det er nok både pga. de herlige omgivelser og fordi der ikke er noget konkurrencemoment. For mange hundefolk er det efterhånden blevet en tradition at tage i Tivoli netop den dag, og for alle andre er det jo en fantastisk lejlighed til at se ca. 100 forskellige hunderacer på én gang.”

Forunderlige forskelle
Hundens Dag i Tivoli er en årligt tilbagevendende begivenhed, og hvert år har sit tema. I år er det Forunderlige forskelle, hvor omkring 100 forskellige hunderacer præsenteres. Dansk Kennel Klubs adfærdskonsulent Lise Lotte Christensen, kendt fra bl.a. TV2 Fri, og en autoriseret dommer giver publikum indsigt i de forskellige hundegrupper. F.eks. er jagthunde ikke bare jagthunde og hvad betyder det f.eks., at en golden retriever er ”blødmundet”? 

Hundens Dag 13. september 2014. Program:

Kl. 11.00-24.00: Alle flinke hunde i snor er velkomne i Tivoli
Kl. 11.00-16.00: Dansk Kennel Klubs informationsstand er åben med mulighed for en god hundesnak
Kl. 14.00: Raceparade. Alle hunde kan deltage. Paraden starter fra Pantomimeteatret.
Kl. 14.25 Show på Plænen:
     - Dog Dancing opvisning
     - Klar til hund?
     - Årets tema: Forunderlige forskelle
     - Hundekunster og tricks, inspiration til egen hundetræning
     - Quizvindere udtrækkes ved lodtrækning
Kl. 15.30-16.30: Agility ved Plænen – kom og kig eller prøv selv under kyndig vejledning

 Danse med hunde
Disciplinen Dog Dancing imponerer, når landsholdsdeltageren og konkurrencevinderen Emmy Simonsen sammen med sin Shetland sheepdog viser, hvor flot samarbejdet mellem hund og fører kan blive med rette træning. Der vises også tricks og hundekunster fra så forskellige racer som schæferhund, Siberian husky og border collie. Efter showet på scenen er der traditionen tro også lejlighed til at se og prøve hundesportens forhindringsløb, agility.

Hundeparade
Fra Pantomimeteatret afgår den store raceparade, hvor de forskellige hunderacer og deres mennesker viser sig frem og følges rundt i Tivoli. Mennesker, som har hunde af samme slags, har det med at føle sig ”lidt i familie” med hinanden. Den årlige raceparade er en god anledning til møde ”familiemedlemmer”, og det er sjovt at se flere hunde af samme slags samlet på et sted. Alle flinke hunde, også blandinger, er velkommen, forhåndstilmelding behøves ikke – paradedeltagerne mødes bare 13.45 ved Pantomimeteatret. Paraden slutter foran scenen på Plænen, hvor resten af dagens program foregår.

Klar til hund?
På Hundens Dag i Tivoli kan man også få personlig rådgivning om valg af hund i Dansk Kennel Klubs informationsstand. At anskaffe hund er en stor beslutning, og type, tid og behov skal overvejes nøje, inden beslutningen træffes. Både for hundens og ejerens skyld. Se www.klartilhund.dk og hør mere i Tivoli lørdag den 13. september.

Fakta
Hundens Dag i Tivoli, hvor gæsterne kan medbringe deres firbenede venner i forlystelseshaven, går langt tilbage i Tivolis historie. Man ved med sikkerhed, at Tivoli helt tilbage i 1895 arrangerede en hundeudstilling i samarbejde med Dansk Kennel Klub. Hundens Dag afholdes i samarbejde mellem Dansk Kennel Klub og Tivoli. Hundene kommer på dagen gratis i Tivoli, hvis de er ledsaget af en betalende gæst.

Få mere info om Hundens Dag i Tivoli HER.

Vedhæftede billeder til fri redaktionel brug.

 Kontakt:
Dansk Kennel Klub: Vibeke Knudsen, 70 23 17 05 / vikn@dkk.dk
Tivoli: pressechef Torben Plank, 22 23 74 40/ tpl@tivoli.dk / pressemedarbejder Camilla Grausen, 22 23 72 43 / cagr@tivoli.dk

 Med venlig hilsen

Torben Plank
Head of Press, Brand & Communications
Pressechef, Brand & Kommunikation
 
T  +45 33750440
M  +45 22237440
TPL@TIVOLI.DK 
 
Vesterbrogade 3, 1630 København V
www.tivoli.dk