Din kurv er tom

Alvin Ailey American Dance Theater

Tivolis Koncertsal 26.- 30. oktober.

Fra 26. oktober 2016 - 30. oktober 2016

Tivolis Koncertsal

Stjernekompagni i særklasse

Følsomt nærvær og overvældende rytmisk nerve møder overlegen teknik og forbløffende fysisk styrke, når Alvin Ailey American Dance Theater gæster Tivoli til efteråret. Ailey-repertoiret spænder fra streetdance og afrikansk inspiration til den klassiske ballets elegante linjer og spring. Resultatet er intenst, sensuelt, dramatisk og stærkt musikalsk.

Alvin Ailey American Dance Theater er absolut førende inden for sin genre, og stjernekompagniet vækker begejstring over hele verden. Ailey-kompagniet har optrådt for over 25 millioner mennesker i 48 amerikanske stater og 71 lande på seks kontinenter og har desuden nået millioner via optræden på TV. Da Ailey-kompagniet sidst besøgte Tivoli i 2014 gav Jyllands-Posten hele seks flotte anmelderstjerner til et boblende sublimt gæstespil.

Det er derfor med stolthed, at Tivoli for 15. gang præsenterer de fantastiske dansere i Koncertsalen, når kompagniet gæster Tivoli den 26.- 30. oktober.

Gæstespillet med Alvin Ailey American Dance Theater er muliggjort ved donation af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.

Køb billet

Milepæle i dansehistorien

”Alvin Ailey American Dance Theater er en danseoplevelse ud over det sædvanlige. Deres fænomenale tekniske kunnen fornøjer og begejstrer, og rammer samtidig noget dybt hos publikum. De er ikke kun nogle af verdens bedste dansere -de er også historiefortællere med noget på hjerte. Hver gang kompagniet gæster Tivoli, bliver publikum blæst bagover. De har en fantastisk evne til at opsluge salen, så der er virkelig noget at glæde sig til” - Peter Bo Bendixen, Tivolis balletchef

Hvad Bournonville har gjort for den klassiske ballet, har Ailey gjort for moderne dans. Den amerikanske koreograf og danser Alvin Ailey’s værker står i dag som milepæle i dansehistorien. Med sine nyskabende bevægelser, sociale engagement og bindeled til kulturhistorien har kompagniet fra Alvin Ailey American Dance Theater skabt dansetraditioner og forestillinger, der i dag betegnes som nyklassikere.  

Anmeldelser

I 2016 er det 15. gang Alvin Ailey American Dance Theater besøger Tivoli – og anmelderne er begejstrede!

AlvinAiley_2016_tivoliDK_anmeldergrafik_320x380px_V2

Bag om Alvin Ailey

Alvin Ailey American Dance Theater opstod ud af en nu legendarisk optræden i marts 1958 i New York. Med Alvin Ailey i spidsen for en gruppe unge afrikansk- amerikanske moderne dansere blev det en forestilling, som ændrede opfattelsen af dans i Amerika. 

I 2008 udnævnte den amerikanske kongres kompagniet til en ”vital amerikansk kulturambassadør i hele verden”, idet det hylder den unikke afrikansk/amerikanske historie og både bevarer og beriger amerikansk moderne dans. En række af Alvin Aileys koreografier trækker på barndomserindringer fra Texas.

Med inspiration i bluesmusik, spirituals og gospel skabte Ailey sin mest roste og populære ballet, ”Revelations”, som publikum kan opleve i år. Da Ailey-kompagniet sidst besøgte Tivoli skrev Jyllands-Posten om ”Revelations”: "Det er fortsat her 54 år efter værkets urpremiere en magisk og uendeligt livsbekræftende blanding af gospel, gudstro og glæde."


To programmer

Når Alvin Ailey American Dance Theater gæster Tivoli til oktober, kan publikum købe billet til enten program A eller B. Begge programmer afsluttes med balletten ’Revelations’. 

På premiereaftenen d. 26. oktober uddeles desuden Dronning Ingrids Hæderslegat og i den anledning bliver Joni Mitchells klassiker 'A Case of You' sunget live fra scenen af legatmodtager og jazzsangerinde Sinne Eeg akkompagneret af Nikolaj Koppel.

Program A
Onsdag 26. oktober 2016 kl. 19.30
Fredag 28. oktober 2016 kl. 19.30
Lørdag 29. oktober 2016 kl. 14.30
Søndag 30. oktober 2016 kl. 19.30

Program B
Torsdag 27. oktober 2016 kl. 19.30
Lørdag 29. oktober 2016 kl. 19.30
Søndag 30. oktober 2016 kl. 14.30

Husk billetten giver adgang til Halloween i Tivoli.Program A

Open Door - Ronald K. Brown
A Case of You - Judith Jamison
Pause
Awakening - Robert Battle
Pause
Revelations - Alvin Ailey


Program B
Toccata - Talley Beatty
Cry - Alvin Ailey
Pause
Exodus - Rennie Harris
Pause
Revelations - Alvin Ailey

Praktisk information

Spilleperiode
26. - 30. oktober

Priser 
345 - 695 kr. (inkl. entré til Halloween i Tivoli, ekskl. billetgebyr)

Adresse
Koncertsalen i Tivoli, Vesterbrogade 3, 1630 København V

Forestillingens varighed  
Forestillingen varer ca. 2 timer og 15 minutter (inkl. to pauser á 20 min.)

Program A og B
Når Alvin Ailey American Dance Theater gæster Tivoli til oktober, kan publikum købe billet til enten program A eller B.  

Garderobe
Garderobe på eget ansvar

Bar/Restaurant

Koncertsalens bar er åben ved indluk og i pausen. Herudover er Tivolis mange restauranter også åbne.


Ungdomsrabat

Er du under 25 år, kan du spare op til 70 kr. på billetten. Vælg blot ungdomsrabat, når du bestiller.  

(Rabatten kan ikke kombineres med andre rabatter). Besøg Alvin Aileys hjemmeside her

Følg os på sociale medier