Din kurv er tom

Åbningskoncert med Tivoli Copenhagen Phil

Med denne koncert rykker Tivoli Copenhagen Phil ind i Tivolis Koncertsal, hvor orkestret har hjemme hele sommeren.

27. maj

Kl: 19:30 - 21:30

Tivolis Koncertsal

På programmet er bl.a. en uropførelse af Anders Koppels akkordonkoncert. Anders Koppel fylder 70 år i år og har skrevet koncerten til akkordeon-virtuosen Bjarke Mogensen, der sidste år vandt Musikanmelderringens Kunstnerpris. Der vil også være norske toner af Grieg og Stravinskijs barok-inspirerede balletmusik, Pulcinella.

Undervejs i koncerten vil der være musikalske overraskelser, og programchef Maria Frej vil fortælle lidt om, hvad sæsonens øvrige koncerter byder på. Efter koncerten vil musikere og publikum have mulighed for at mødes under afslappede former i Akvariefoyeren, hvor Maria Frej kort interviewer Bjarke Mogensen om arbejdet med den nye akkordeonkoncert.

Program

Anders Koppel: Nyt værk, akkordeonkoncert (uropførelse)
Edvard Grieg: Symfonisk dans nr. 1
Igor Stravinskij: Pulcinella, suite

Medvirkende

2017-05-27-Bjarke-Mogensen-300x300
Akkordeon Bjarke Mogensen

Som 7-årig fik danske Bjarke Mogensen første gang spændt et akkordeon om skuldrene. Og det viste sig at være det helt rette instrumentvalg for den unge bornholmer, der nu er en af de mest fremtrædende og efterspurgte solister ikke blot i Danmark, men i hele verden. Allerede som 13-årig debuterede han som solist i tv med München Symfonikerne, og blot et år senere vandt han som 14-årig både guldmedalje og talentpris i Berlingske Tidendes musikkonkurrence. Et mere folkeligt gennembrud realiseredes, da Mogensen vandt solistkonkurrencen Spil for Livet, som sendtes på DR.

Den nu 30-årige musiker er uddannet fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium hos Geir Draugsvoll og underviser i dag i kammermusik samme sted. I 2016 tildeltes han Musikanmelderringens Kunstnerpris.

Musikalsk er Bjarke Mogensen en alsidig herre, der beskæftiger sig med alt fra egne kompositioner til barok, folkemusik og avantgarde. Han har, ikke mindst gennem sit samarbejde med komponister i ind- og udland, inspireret til en betydelig udvikling i sit instruments repertoire og udtryksmuligheder. Han turnerer i både Danmark og udlandet og havde sin solodebut i intet mindre end Carnegie Hall i New York. Han har spillet kammermusik med violinisten Augustin Dumay og optræder jævnligt med Gidon Kremer og det berømte ensemble Kremerata Baltica.

Som solist har Mogensen samarbejdet med orkestre som Moscow Virtuosi, Prague Radio Orchestra, DR SymfoniOrkestret og Copenhagen Phil under ledelse af dirigenter som John Storgårds og Lan Shui, samt medvirket på flere anmelderroste indspilninger med både kammermusik, koncerter for akkordeon og orkester og som solist. Mogensen er i øvrigt en del af det nysgerrige ensemble Kottos, der spiller ”progressiv folkemusik” og af Piazzolla-orkestret.

2017-05-27-Alexander-Prior-300x300
Dirigent Alexander Prior

Den kun 24-årige dirigent og komponist Alexander Prior blev for nyligt udnævnt til chefdirigent for det canadiske Edmonton Symphony Orchestra fra sæsonen 2017/18. Indeværende sæson 2016/17 har udover Edmonton Symphony Orchestra også inkluderet engagementer med Edmonton og Vancouver Opera, ligesom han har dirigeret Svanesøen på Det Kgl. Teater i København.

Alexander Prior er født i London af en britisk far og en russisk mor. Han begyndte allerede som 8-årig at komponere og har nu skrevet over 40 værker – heriblandt symfonier, koncerter, to balletter, to operaer og et requiem for de børn, der blev ofre for terrorangrebet i Beslan. 

Han begyndte tidligt at spille klaver og blev optaget på ungdomsafdelingen af Royal College of Music i London. Da han var 13, blev han optaget på konservatoriet i Sankt Petersborg, hvor han har studeret komposition hos Boris Tishchenko og direktion hos Alexander Alexeev – elev af Hans Swarowsky. Som 17-årig tog han i 2009 sin kandidateksamen med udmærkelse fra konservatoriet i Sankt Petersborg i symfonisk og opera-direktion samt i komposition.

Prior har som dirigent samarbejdet med mange førende orkestre og ensembler som fx BBC Singers, Royal Philharmonic Orchestra, New Opera Orchestra, NDR Symfoniorkester, Camerata Salzburg, Bayerische Staatskapelle, Deutsche Kammerphilharmonie Bremen, orkestre i Mannheim, Graz og Køln, det spanske og norske radioorkester, Aarhus Symfoniorkester, Det Kgl. Kapel og Copenhagen Phil. I USA har Prior blandt andet dirigeret Seattle Symfoniorkester og New World Symphony.

Alexander Prior kalder sig selv for en passioneret ”nordisk musiker”. Han har et indgående kendskab til det nordiske symfoniske repertoire, ligesom han gerne lytter til nordisk folkemusik. Udover passionen for tonesproget er han efter et længere ophold her også ret god til dansk.Tivoli-Copenhagen-Phil-300x300
Orkester Tivoli Copenhagen Phil

Tivoli har som formodentlig den eneste forlystelsespark i verden sit eget symfoniorkester, nemlig Tivoli Copenhagen Phil. Orkestret spiller sommeren igennem i Tivoli – lejlighedsvist også om vinteren, f.eks. til Nøddeknækkeren i julen 2016 – og er et fuldt besat symfoniorkester bestående af godt 70 musikere.

I SommerKlassisk 2017 spiller Tivoli Copenhagen Phil 16 koncerter i Tivoli og har bl.a. sin egen abonnementsserie med internationale solister og dirigenter på scenen. Der er derudover tradition for en række flotte operakoncerter, samt plads til de mere populære klassiske koncertformer, som f.eks Tivoli-toner på Plænen, film- og fødselsdagskoncerter.

”Med tyngde stævnede orkestret ud som en veltrimmet supertanker i Dvoráks symfoni nr. 9, "Fra den nye Verden". Sjældent har strygerkorpset frembragt så fed, lækkerblød og intens en klang. Der var mørklødet melankoli i engelskhornets kaldende solo, og messingblæsernes gjaldende marchtema sitrede i brystet. En herlig, veloplagt hyldest fra Tivoli Copenhagen Phil til Tjekkiets musikalske mestre”.

5 af 6 stjerner – Jyllands-Posten, Christine Christiansen, 17. august 2016

”Og alle forventninger blev indfriet fra første færd. Tivoli Copenhagen Phil, som det københavnske landsdelsorkester nu hedder (i sommersæsonen), demonstrerede allerede i Smetanas ouverture til "Den solgte brud" strålende form og smittende spilleglæde”.
5 af 6 stjerner, Kristeligt Dagblad, Peter Dürrfeld, 16. august 2016

Om vinteren hedder orkestret Copenhagen Phil – hele Sjællands Symfoniorkester - og er et såkaldt landsdelsorkester, der både spiller i Konservatoriets Koncertsal på Frederiksberg og løser regionale opgaver rundt omkring på hele Sjælland. Gennem de seneste år har orkestret markeret sig dels ved at tiltrække store internationale dirigenter og solister, dels ved at udforske og udfordre den klassiske koncertgenre i samarbejde med alternative koncertkoncepter og i forskellige cross-over-projekter.

Spilletidspunkt

Tid
Sted
Pris
27. maj
Gratis med Tivoli Årskort / 50 kr. ved indgangen til Tivolis Koncertsal
Følg os på sociale medier