5. februar 2019

Valentinsmiddage og romantisk stemning i Tivoli

På Valentinsdag 14. februar kan gæsterne spise valentinsmiddage på flere af Tivolis restauranter, sætte hjerter på broen over Tivoli Søen, løbe arm i arm på Københavns smukkeste skøjtebane og tage kærlighedsselfie på Kyssebænken.

Funklende iskrystaller og glimtende snefnug pynter i Tivolis snedækkede Have, og de mange hjerter på Tivoli Broen sørger for romantisk stemning. Der er lagt op til en uforglemmelig Valentinsdag i Tivoli. 

Sig det med hjerter og kys

I dagene op til, på selve dagen og lige efter Valentinsdag den 14. februar kan Tivolis gæster skrive deres udkårnes navn på et lille rødt hjerte og sætte det på broen over Tivoli Søen. De røde hjerter fungerer som romantisk statement og en del af udsmykningen på Valentinsdag og i dagene efter. En tur over broen og rundt i Haven er oplagt til en date. Både om dagen og om aftenen, hvor Tivolis lysilluminationer sørger for ekstra lysmagi på den romantiske gåtur. Eller hvad med et stop ved Tivolis kyssebænk? Tid til en romantisk selfie med kæresten. En tur på skøjtebanen er også oplagt, bagefter kan man varme hænderne på en varm drik og dele en nybagt Chimney Cake ved den nye bod Sukkerrullen.

Stilet Valentinsdag

På Nimb fejres kærligheden med særlige valentinsmenuer på udvalgte restauranter efterfulgt af en stemningsfuld live-koncert i Nimb Bar. Der er valentinsmiddag på Gemyse midt i Tivolis smukke vinterhave, hvor menuen blandt andet står på Gemyses grønne snacks, stegt helleflynder, blæksprutte og yuzu, krogmodnet velfærdsgris og maltvaffel med sort sesam-is og rød syre. Skal det være lidt til den søde tand byder konditoriet Cakenhagen på pink kærlighedskage med hindbærgele, panna cotta, hindbærmousse, hvid chokolade og pistacienødder og udsigt til den oplyste skøjtebane foran Nimb Hotel. Læs mere om Nimb på Valentinsdag her: https://www.nimb.dk/en/valentine 

Romantisk middag

I anledning af Valentinsdag er der særlige valentinsmenuer på flere af restauranterne i Tivoli. Påfuglen byder på 3-retters menu med blomkålssuppe, steak entrecôte og creme brulée og champagnecocktail. A Hereford Beefstouw trancherer en saftig bøf ved bordet – i udskæringen Porterhouse, som forener mørbrad og filet. Færgekroen har udsigt ud over Tivoli Søen. Her står menuen på stegt kulmulefilet og hummerbisque, kalvemørbrad med svamperisotto og til dessert Færgekroens store desserttallerken for to. Promenaden, Grøften, Biergarten og Brdr. Price har også valentinsmenuerne klar.

Se oversigt over valentinsmenuer i Tivoli her http://www.tivoli.dk/da/mad+og+drikke/valentinsmenu

Skål for kærligheden

Tivoli Food Hall har selvfølgelig også åbnet på Valentinsdag, da der er åbent alle dage hele året. Her kan man fx fejre kærligheden med champagne hos hyggelige Le Petit Vinbar, Gin-cocktails hos The Bird og Cava med tapas-hapsere hos Tapa del Toro.

Se Nordlyset sammen

Tivolis nyeste sæson Vinter i Tivoli lyser op fra den 1. til 24. februar, hvor dele af Haven er åben, og de fleste forlystelser kører sammen med helt nye aktiviteter som en særlig Nordlys-oplevelse skabt af Tivolis lysdesigner Jesper Kongshaug og Virtual Reality-oplevelsen Bring The Spring i H.C. Andersen Slottet.

Den mest berømte Tivoli-romance

Det mest romantiske par i Tivoli, Harlekin og Columbine, har flirtet i en evighed på Pantomimeteatret. Columbines far Kassander har forsøgt at få datteren afsat til anden side, men Harlekin har aldrig givet op, og ballerinaen Columbine er for altid fascineret af den mystiske, maskeklædte eventyrer. Umiddelbart stammer Pantomime-karaktererne fra 1500-tallets italienske maskekomedie, commedia dell’arte, der senere vandrer videre til Frankrig, hvor bl.a. Molière lader sig inspirere af figurerne til mange af sine komedier. De kommer til England i begyndelsen af 1700-tallet. Det er her, Harlekin forvandler sig fra commedia dell’artens grove og vulgære tjenerfigur til en elegant og mystisk elsker. Myten kan også genfindes helt tilbage i oldtidens Grækenland, hvor der også var en tradition for faste figurer og temaer i gøgl- og komedieindslag. Pantomimetraditionen har tidligere dyrket erotikken med masser af fallossymboler. Det magiske sværd, Harlekin i dag bærer i sit bælte, var således oprindelig en tørret tyrefallos, der symboliserede hans erotiske tiltrækningskraft. 

Legenden om Sankt Valentin

Sankt Valentin af Rom var en kristen præst, som satte sig op imod Kejser Claudius II, da kejseren forbød forlovelser og ægteskaber. Ifølge legenderne viede Sankt Valentin par i hemmelighed, og derfor blev han dømt til døden og henrettet 14. februar 269. Den kommercielle dyrkelse af valentinsdag kommer fra USA, hvor den amerikanske Esther Howland modtog et valentinskort og i ca. 1850 fik den gode idé at producere valentinskort. Herhjemme slog traditionen med valentinsdag først igennem i slut-90’erne. Med Vinter i Tivoli tager Tivoli valentinstraditionen til sig og sørger for at tilføre den helt særlige Tivoli-magi. 

Med venlig hilsen 

Mette Rou Lund
Kommunikationskonsulent, Brand & Kommunikation
Communications Consultant, Brand & Communications
 
T  +45 22237213
melu@tivoli.dk 
 
Vesterbrogade 3, 1630 København V
www.tivoli.dk