15. januar 2016

Se Tivolis nye million-forlystelse

Der er for tiden mere end almindeligt travlt på byggepladsen i Tivoli, hvor medarbejderne bag dette års forlystelsesnyhed kæmper mod uret og snevejret for at blive klar til foråret. Fatamorgana, som forlystelsen er døbt, bliver en 3-i-1-forlystelsesnyhed, der på en og samme tid tilgodeser vovehalse og familier med børn. Der er tale om en verdenspremiere, der skal stå klar 6. april.

Der er for tiden mere end almindeligt travlt på byggepladsen i Tivoli, hvor medarbejderne bag dette års forlystelsesnyhed kæmper mod uret og snevejret for at blive klar til foråret. Fatamorgana, som forlystelsen er døbt, bliver en 3-i-1-forlystelsesnyhed, der på en og samme tid tilgodeser vovehalse og familier med børn. Der er tale om en verdenspremiere, der skal stå klar 6. april.

Nu afslører Tivoli for første gang hvordan forlystelsen Fatamorgana kommer til at se ud:  Vedlagte film samt foto kan bruges redaktionelt:  https://youtu.be/jO_Y24fIMzI

45 meter højt tårn

Fra den 6. april kan gæster i Tivoli prøve et nyt 45 meter højt tårn, hvor både vovehalsene med hang til mavesus, tweens og familier med mindre børn kan forlyste sig.  Fatamorgana er specialdesignet til Tivoli og er som den første forlystelse i Danmark en 3-i-1-forlystelse.  



Den nye forlystelse bliver en del af en samlet investering på 50 millioner kr. i forlystelsesområdet Orienten, hvor bl.a. Det gyldne Tårn og Dæmonen ligger. Med en totalhøjde på 45 meter vil forlystelsen kunne blive et nyt element i Tivolis og Københavns skyline.

Nyheden vækker begejstring i udlandet. Formanden for European Coaster Club, Justin Garvanovic, siger:

”Et af Tivolis kendetegn har altid været, at der er noget for alle – ikke kun for dem, der søger spænding. Når der tilføjes en ny vild forlystelse, bør man også imødekomme familier med små børn, ved at tilføje en attraktion for dem. Nogle forlystelsesparker har en tendens til at glemme denne balance. Netop dette formår Tivoli til fulde, og det er en af grundene til, at Tivoli nyder så stor succes. Den nye forlystelse fortsætter traditionen ved at appellere til alle aldre; jeg er sikker på, at den bliver en succes for en park, der i den grad hviler på sine traditioner.”



Underdirektør; Drift, Sikkerhed & Service, Mogens Ramsløv siger

” Der er tale om et stort og komplekst byggeri med svære grænseflader mellem det ypperste inden for design og håndværk og en komprimeret tidsplan, som vil kræve en indsats fra alle involverede langt ud over det normale. Den nye forlystelse, som i øvrigt er mere støjsvag end sin forgænger, bidrager til, at Tivoli fastholder sin position som stedet med unikke og særligt scenograferede forlystelser.  Vi har i Tivoli  i de seneste fire år alene investeret 115 mio. kr. i særligt Tivoli-designede forlystelsesområder, og med Fatamorgana tager vi et stort skridt i retning af at forny det orientalske område i Haven.”



I går nat ankom tårn

Natten til i dag fredag blev Fatamorganas tyve tons tunge tårn hejst ind over murene til Tivoli og med millimeters præcision blev det sat på plads. Se videoklip, hvor den bliver monteret: https://youtu.be/fbD-bWyCX8k

  

Fakta

Forlystelsen Fatamorgana bliver del af Orienten på knap 5000 m2,  der også tæller Det gyldne Tårn, Dæmonen og Vertigo.  

Producent: Huss http://www.hussrides.com Bremen, Tyskland

Type: Condor Tower V2 tilført originalt Tivoli design.

Kapacitet, samlet: 900 gæster/time

Højde, total: 45 m

Højde, gondoler: 30 m

G-kræfter, den vilde: 2,5 G

Investering: 50 mio. kr.

Støj: Der bliver et samlet lavere lydniveau for området på 0-0,8 dB i forhold til tidligere.

Spektakulær 3-i-1-forlystelse

Fatamorgana placeres, hvor forlystelsen Dragen lå. Den nye forlystelsen bliver et nyt element i Tivolis og Københavns skyline med en totalhøjde på 45 meter afsluttende med et minaretinspireret spir, der lyser op på nattehimmelen. Tårnet på 45 meter er omdrejningspunktet for forlystelsen. Passagerne bevæger sig op i knap 30 meter fra gadeniveau og passagerne kan se frem til en udsigt over Tivoli Søen og Københavns gader på Glyptotekshjørnet.

Ny forlystelse til de små i familien

Fatamorgana kommer som den første forlystelse i Danmark til at indeholde i alt tre forlystelser i en og samme forlystels. I bunden af forlystelsen er der mini-radiobiler for børn fra 5 år. Bilerne er designet som kaniner og sjakaler, så de små kan få en god jagt ud af det.

Forlystelse med sus i maven

På næste etage af forlystelsen vil der blive etableret en kombiforlystelse, der involverer både en vild oplevelse samt en lidt mindre vild.  I den hurtige udgave sidder passagerne i en ring med ryggen mod centrum og bliver med 2,5G kraft slynget rundt samtidig med at hele konstruktionen med de fire arme roterer rundt om tårnet. Forlystelsen er gulvløs, så der bliver plads til hvin og mavesus for selv den mest forhærdede fart-fan. Adgangshøjden 140 cm.

Familieudgaven af forlystelsen

I den mindre vilde udgave af Fatamorgana sidder gæsterne to i hver gondol, den ene bag den anden. Gondolerne er scenograferede som vilde dyr. Oplevelsen vil være et mere moderat tempo, så der bliver overskud til at nyde udsigten. Passagerne skal mindst være 120 cm for at kunne komme med om bord.

Se film om Fatamorgana  https://www.youtube.com/watch?v=jO_Y24fIMzI&feature=youtu.be

 

Illustration af Fatamorgana i Tivoli er lavet af Will Gurley og kan frit bruges redaktionelt

Pressekontakt: Pressechef Torben Plank, 22 23 7440 eller tpl@tivoli.dk





Torben Plank

Head of Press, Brand & Communications

Pressechef, Brand & Kommunikation

 

T  +45 33750440

M  +45 22237440

TPL@TIVOLI.DK 

 

Vesterbrogade 3, 1630 København V

www.tivoli.dk