23. april 2015

Pippi fejrer 70 års fødselsdag i Tivoli

Pippi fylder i år 70 år, og det bliver fejret med premiere på forestillingen ”Pippi fejrer fødselsdag” på Plænen i Tivoli 24. og 25. maj i Pinsen. Hendes fulde navn er Pippilotta Viktualia Rullegardinia Krusemynta Efraimsdatter Langstrømpe, men langt de fleste kalder hende for Pippi. Tivoli fejrer den charmerende pige, der optræder i selskab med frk. Prusilusken og betjentene Kling og Klang. Efter hver optræden hilser Pippi på de mange fans, der forventes at møde  talstærkt op for at sige tillykke.

 

Pippi, kendt som verdens stærkeste pige, Hr. Nelsons mor, ejer af en kuffert med guldmønter og hovedet sprængfyldt med narrestreger, er elsket af de fleste. I dag er der ingen som rynker på næsen af Astrids Lindgrens historier om den frække pige. Det var der i den grad for 70 år siden, hvor kloge hoveder mente, at verdens stærkeste pige havde dårlig indflydelse på børns opførsel. De tider er heldigvis ovre, og Pippi er en fast bestanddel af børns opvækst over hele verden.

 

Premiere på ny forestilling  
Den ene forestilling handler om Pippi, der fejrer fødselsdag. Betjentene Kling og Klang og Frk. Prusilusken vil overraske Pippi med en festlig fødselsdagsfest i anledning af hendes fødselsdag. Det er der kommet en rigtig sjov forestilling ud af, og spørgsmålet er, hvem der bliver mest overrasket.  I den anden forestilling,

”Pippi får besøg”, kommer Kaptajn Langstrømpe og sømanden Fridolf på besøg hos Pippi samme dag som betjentene Kling og Klang og Frk. Prusilusken vil overtale Pippi til at flytte på børnehjem. Det går selvfølgelig helt i skudder-mudder, da Kling og Klang slet ikke magter at fange verdens stærkeste pige. Heldigvis.

 

Gratis teater
Forestillingerne varer 20 minutter og er gratis for Havens gæster. Det hele foregår på svensk. Børn har ingen problemer med forståelsen.

 

Astrid Lindgrens Verden
Astrid Lindgrens fortællinger og eventyr har tryllebundet generationer af både børn og voksne. De seks professionelle skuespillere, der gæster Tivoli, kommer alle fra parken ’Astrid Lindgrens Verden’ i Vimmerby – nær forfatterens fødegård. Parken er på 140.000 m2 og byder på områder og figurer fra Lindgrens elskede bøger. Sidste år blev det også til en park med afsæt i Emil fra Lønnebergs univers.

 

Forestillinger med Pippi & venner på Plænen kan opleves lørdag og søndag den 24. og 25 maj

  •  kl. 12:30 – 13:30 – 14:30 – 15:30 - 16:30 & 17:30

 

Kort om Pippi
Det siges, at historierne om Pippi Langstrømpe begyndte tilbage i 1941, hvor Astrids Lindgrens datter Karin på syv år
lå syg med lungebetændelse og bad Astrid Lindgren fortælle en historie om Pippi Langstrømpe, et navn datteren fandt på i øjeblikket. Historierne voksede, men de blev ikke skrevet ned. Først tre år senere, da Astrid Lindgren forvred foden, fik hun skrevet historierne for at give dem til datteren som gave på hendes ti-års-fødselsdag.

Astrid Lindgren er verdens næstmest oversatte forfatter kun overgået af William Shakespeare.

Astrid Lindgrens bøger har samlet solgt 145 millioner eksemplarer

Bøgerne om Pippi er blevet oversat til 92 sprog

Der er produceret 10 spillefilm om Pippi. Den første fik premiere i 1949
Der er lavet 5 spillefilm på svensk, 2 på engelsk og 1 på russisk samt to tegnefilm.

 

Kært barn har mange navne…
Svensk  - Pippi Långstrump

Engelsk – Pippi Longstocking

Finsk – Peppi Pikätossu

Færøsk – Pipi Langsokkur

Tysk – Pippi Langstrumpf

Fransk – Fifi Brindacier

Italiensk – Pippi Calzelunghe

Hollandsk - Pippi Langkous

 

Selv om de tre bøger, Pippi Langstrømpe, Pippi Langstrømpe går om bord og Pippi Langstrømpe i Sydhavet, blev skrevet tilbage i 1940érne er de stadig nogle af de meste læste, oversatte og berømte børnebøger. I bøgerne præsenterer hun sig som datter af kaptajn Langstrømpe og hendes fulde navn er Pippilotta Viktualia Rullegardinia Krusemynta Efraimsdatter Langstrømpe.

 

De fire professionelle skuespillere, der gæster Tivoli, kommer alle fra parken ’Astrid Lindgrens Verden’ i Vimmerby – nær forfatterens fødegård. Parken er på 140.000 m2 og byder på områder og figurer fra Lindgrens elskede bøger.

 

Kilde: Astrid Lindgrens Verden

 

Kontakt:
Pressekontakt: Malin Lundström46 (0)492 798 23 og malin.lundstrom@alv.se.
Torben Plank 22 23 74 40, tpl@tivoli.dk 

Med venlig hilsen

 

Torben Plank
Head of Press, Brand & Communications
Pressechef, Brand & Kommunikation
 
T  +45 33750440
M  +45 22237440
TPL@TIVOLI.DK 
 
Vesterbrogade 3, 1630 København V
www.tivoli.dk