29. april 2015

Tivoli får 300.000 nye medarbejdere

I morgen tidlig får Tivolis 1500 medarbejdere 300.000 nye kollegaer, når 10 bistader opsættes på toppen af Tivolis Koncertsal. Tivoli har indgået et samarbejde med Bybi, der i løbet af sommeren forventer at kunne høste 450 kg honning fra staderne i Tivoli, der blandt andet skal bruges til morgenmaden på Nimb Brasserie og til salg til Havens gæster.

Torsdag den 30. april bliver medarbejderstablen i Tivoli kraftigt forøget, når Bybi tidligt om morgenen kommer forbi med 10 bistader, til opsættelse på toppen af Tivolis Koncertsal. Allerede på nuværende tidspunkt består hver af de 10 bifamilier af ca. 30.000 bier – hvilket vil blive til dobbelt så mange i løbet af sommeren. Det er Bybi, der passer bierne og høster honningen. Hver uge hele sommeren igennem kigger de forbi og sikrer, at bierne og dronningen har det godt. Bybi forventer at høste i juni, juli og i starten af september.

Oliver Maxwell, direktør for Bybi siger:
”Vi tror på, at honning er noget vi laver sammen. Bierne vil ikke kun få Tivoli til at blomstre, men også være med til at skabe nye muligheder for hjemløse, asylansøgere og langtidsledige. På den måde gør Tivoli og deres bier København til en endnu dejligere by for alle.”  

Flittige og fredelige nye medarbejdere
Hver bistade eller familie bestøver mere end 4 mio. blomster i løbet af en sommer. Det vil altså sige, at Tivoli-bierne kommer forbi i alt 40 mio. blomster tilsammen. Der høstes honning fra bistaderne tre gange i løbet af sommeren, og hver familie producerer ca. 45 kg honning i løbet af sæsonen. En bi flyver i gennemsnit 80.000 km for at producere 1 kg honning.

Tivoli blev inspireret til at holde bier under udarbejdelsen aftegningerne til Tivoli Huset, talentskolen i Tietgensgade, hvor det var planen at holde bier på taget. Bier er fredlige dyr, der kun er interesseret i blomster, og de stikker kun, når de føler sig truet. De forveksles ofte med hvepse, der er aggressive og bliver tiltrukket af vores mad.

Tivoli-honning til morgenmad
Når honningen er færdigproduceret vil gæsterne på Nimb Hotel og Nimb Brasserie kunne nyde godt af de mange nye medarbejderes flid, for honningen vil være en del af morgenmaden. Det vil også være muligt at købe et glas Tivoli-honning fra Bybi med hjem.

Fakta om Bybi

Bybi begyndte i 2010. De har nu 20 bigårde fordelt over hele byen i samarbejde med en lang række af byens virksomheder og sociale projekter. Inspireret af biernes arbejde, arbejder Bybi for at skabe en honningindustri, der bruger København og skaber nye muligheder for hjemløse, asylansøgere og langtidsledige.

Læs mere på www.bybi.dk

Med venlig hilsen
Simon Verheij
Tivoli Brand & Kommunikation
T. +45 22237213 / M. sv@tivoli.dk