1. august 2014

Tivoli fejrer fødselsdag 15. august

Den 15. august er altid en særlig dag i Tivoli. Det er datoen for Tivolis fødselsdag, som traditionen tro fejres med pomp og pragt. I år er det 171 år siden, Haven åbnede for allerførste gang. Det markeres bl.a. med fødselsdagskoncert med stjernetenoren Joseph Calleja & Tivolis Symfoniorkester. Tivoli-Garden går parade gennem byen, og med popprinsessen Oh Land til Fredagsrock og Thomas Eje i Glassalen er der god grund til at tage til fødselsdag i Tivoli. Kom også bag kulisserne i Pantomimeteatret, tag en tur i Rutschebanen, der fyldte 100 år i år, nyd festfyrværkeriet og meget mere.

Når der fejres 171 års fødselsdag for Georg Carstensens forlystelsespark, er det fejringen af et Tivoli, der i dag byder på knap 30 kørende forlystelser og masser af underholdning. Med fyldte sale til revy, musical, teater og dans samt både rytmisk og klassisk musik indendørs og udendørs er der noget for enhver smag. Samtidig udgør Tivoli anno 2014 et af hovedstadens største spisesteder og er et verdenskendt brand, der tiltrækker både udenlandske og danske turister.

En festlig dag for store og små
Fødselsdagen fejres med højt humør i Tivoli, hvor Havens gæster i dagens anledning kan komme på rundvisning bag kulisserne i Pantomimeteatret. Også Tivoli-Garden bidrager til en festlig dag med parade i Haven og en af deres sjældne parader gennem Københavns gader, når de marcherer fra Kgs. Nytorv ad Strøget mod Tivoli. Der er fødselsdagsunderholdning for små og store gæster – med både Rasmus Klump, Fredagsrock og festfyrværkeri.

Tivolis fødselsdagskoncert
Tivolis fødselsdag markeres også med en storslået fødselsdagskoncert i Koncertsalen med Tivolis Symfoniorkester og den berømte tenor Joseph Calleja samt dirigenten Yves Abel. Den maltesiske stjerne-tenor synger operaarier og sange af bl.a. Tjajkovskij, Verdi og Offenbach. Se mere info om fødselsdags-koncerten HER.

Tillykke fra Thomas Eje og Oh Land
Fødselsdagen byder på endnu mere musikalsk underholdning. Thomas Eje og Tivolis Promenadeorkester byder indenfor til Alle Tiders Glassal – musikalsk historiefortælling med numre fra Glassalen gennem tiderne kl. 19.30. Mens de kulørte lamper tændes under trækronerne, går popprinsessen Oh Land på scenen til Fredagsrock på Plænen kl. 22.00. Den talentfulde sangerinde med de legesyge, utraditionelle pophits er i dag bosat i New York, men hun kommer en tur hjem for at optræde til Fredagsrock og være med til at fejre Tivolis fødselsdag.

Flot sæson i gang
Fødselsdagen fejres midt i en travl sæson, hvor Rutschebanen fyldte 100 år og fik genopført sine alpetinder samt fik nyt vandfald og isgrotte. Det er også året, hvor Rasmus Klump fik sit eget hus i Tivoli og revytraditionen genopstod i Tivoli med TAM TAM i Glassalen. Der er stadig mange store kulturbegivenheder på vej. Til Fredagsrock kan man nå at høre bl.a. Medina & Tivolis Symfoniorkester, Ulige Numre og Den Sorte Skole, og til Koncertsalen kommer bl.a. rapikonet Azealia Banks, Bo Kaspers Orkester og jazzlegenden Wayne Shorter. Der er desuden stadig mange klassiske koncerter til Tivoli Festival, der løber frem til 4. september. Herefter rykker dansen ind i Koncertsalen, først Alvin Aileys American Dance Theater og senere de fænomenale dansere fra den kongelige, engelske The Royal Ballet, den 15.-17. september.

Tivolis 171 års fødselsdagsprogram 15. august 2013
Rasmus Klump holder hof                                                                   14.00 + 16.00
Rasmus Klumps livret                                                                          15.00 + 17.00
Fiskefodring i Akvariet                                                                         13.00 + 15.00 + 16.00 + 17.00
Rundvisninger på Pantomimeteatret                                                    15.15 + 15.45 + 16.15 + 16.45 + 17.15 + 17.45
Tivoli-Gardens parade på Strøget: start på Kgs. Nytorv                     16.00
Tivoli-Gardens parade i Haven                                                              18.00
Pjerrot går i Søvne, Pantomimeteatret                                               19.00
Fødselsdagskoncert: Joseph Calleja - Operagalla                               19.30
Alle Tiders Glassal med Thomas Eje og Promenadeorkestret          19.30
Den Bedragne Skrædder, Pantomimeteatret                                      20.30
Fredagsrock med Oh Land på Plænen                                                   22.00
Tivoli Illuminationer ved Tivoli Søen                                                   22.45
Festfyrværkeri fra Koncertsalens tag                                                   23.45

Læs mere om de forskellige programpunkter for fødselsdagen HER.

Kort om Tivoli

Siden Georg Carstensen i 1843 for første gang slog portene op for gæsterne til Tivoli i København har Haven udviklet sig til en forlystelseshave i verdensklasse med Tivoli-Garden, knap 30 kørende forlystelser, legepladser, boder, restauranter, mærkedage og koncerter. Tivoli er med sine 171 år blandt verdens ældste forlystelseshaver og er med sine traditioner og løbende fornyelser et tilbagevendende udflugtsmål for mange. Haven besøges i 2013 ag 4,2 millioner gæster.

Vedhæftede pressebilleder til fri redaktionel brug.

Med venlig hilsen
Camilla Grausen, pressemedarbejder
Tivoli Brand & Kommunikation
cagr@tivoli.dk /+ 45 22237243