2. september 2013

Tips og idéer til historier i september

Sikken en sommer vi har haft. Det er svært at få armene ned oven på magiske dage med fartglade gæster i de nye forlystelser, fede koncerter og mulighed for at spise under åben himmel til gode varmegrader.

Lige nu inviterer sensommeren på endnu flere anledninger til at sætte fokus på en eller flere af vores mange aktiviteter i Haven. Vi har stadig en række sjove og spændende events, koncerter og begivenheder. Og snart klæder vi Haven i de orange nuancer og gør klar til Halloween.

Jeg håber, at vi med denne oversigt kan inspirere dig til nogle sjove historier eller reportager.

Jeg glæder mig til at se dig i Haven.

De bedste hilsener
Torben Plank
Pressechef, Tivoli

Dansk Rap 25 år

Hvad: Dansk rap kan i år fejre sit uofficielle 25 års jubilæum, og det bliver fejret i Tivoli med en stor jubilæumskoncert i forbindelse med Fredagsrock den 6. september. Til koncerten samles alle de store – gamle som unge navne – der gennem tiden har været med til at forme dansk rap siden sin spæde start i 1988.

Koncerten byder på ikke mindre end 18 navne – heriblandt MC Einar, Rockers By Choice, Humleridderne til L.O.C., Kidd med mange flere. Som noget helt særligt – gendannes Hvid Sjokolade kun til denne koncert!

Dato: 6. september 2013
Hvor: Plænen
Tid: Kl. 22:00

Tip: I år er det 25 år siden, at MC Einars debutalbum den nye stil kom på gaden og for alvor satte gang i bølgen af dansk rap. For interviews med kunstnerne – kontakt venligst undertegnede.

Kontaktperson: Charlotte Kany / chka@tivoli.dk / +45 22237432

Tivoli-Garden bliver gademusikanter

Hvad: Første uge af september pakker Tivoli-Gardens Musikkorps 750 kg bagage og flyver de 10.000 km til Singapore for at optræde ved forlystelsesøen Sentosa Islands Busker’s Festival. Det er Tivoli-Gardens mest omfattende udenlandske engagement siden koncertturnéen i Canada i 2009. 44 drenge skal af sted. For nogen er det den første tur med Garden, for andre den sidste.

Dato: 7. – 9. september 2013
Hvor: Sentosa Island, Singapore

Tip: Få en liste over, hvilke lokalområder drengene kommer fra hos undertegnede.

Kontaktperson: Ellen Dahl / ed@tivoli.dk / +45 22725600

Efterlysning

Hvad: DM i Kæmpegræskar finder sted i Tivoli ved Boblespringvandet foran Nimb. Sidste år måtte alle se sig slået af ægteparret Hanne og Lasse Kolding, som løb af med sejren med et kæmpegræskar på hele 451,4 kilo, hvilket også var danmarksrekord. I det hele taget blev DM i Kæmpegræskar et mindre tilløbsstykke.

Hvis nogle af dine læsere, lyttere eller seere ligger inde med et græskar, der har vokset sig gigantisk stort, så er det måske det græskar, der løber med titlen som Danmarks største græskar 2013?

Deltagerne skal tilmelde sig til DM i Kæmpegræskar på www.xlg.dk, hvor de kan læse om konkurrencebetingelserne. Der er solide præmier til de tre bedste

Dato: 12. oktober 2013
Hvor: Boblespringvandet foran Nimb
Tid: Kl. 11:00 – 12:00

Tip: Hjælp os gerne med at få deltagere og få efterfølgende tilsendt liste med deltagerne, så du kan se hvem der deltager. Måske der er nogle fra dit område? Der er garanti for skønne efterårsbilleder og en anderledes og sjov reportage.

Kontaktperson: Torben Plank / tpl@tivoli.dk / +45 22237440

Ny vin på gamle flasker

Hvad: Efter en lun sommer genåbner Nimb Vinotek med nyt koncept. Det sker fredag den 30. august, hvor stedet slår dørene op for masser af gode vinoplevelser, dagens simreret, tapas og rustikke snacks til en overkommelig pris. Vinbaren vil således ikke kun være for den store vinkender, men i lige så høj grad for dem der ønsker et sted at gå hen og mødes til et fyraftensglas, før biografturen eller som afslutningen på en god aften.

Dato: 30. august 2013
Hvor: Nimb Vinotek
Tid: Mandag – lørdag fra kl. 17:00

Tip: Få en rundvisning i Vinotekets vinkælder og hør mere om det nye koncept, eller prøv en af de små vinsmagninger Vinoteket arrangerer.

Kontaktperson: Simon Verheij / sv@tivoli.dk / tlf.: +45 22237213

Battle på Plænen

Hvad: Der skrues godt op for rap-barometeret, når det legendariske rap-battle MC’s Fight Night kommer til Tivoli for første gang nogensinde. I løbet af fire timer skal der dystes på verbale tæsk og hurtighed i replikken. Der kæmpes om at kunne kalde sig Årets Champ i MC’s Fight Night og en titel, der sikrer den bedste ordjonglør 50.000 kr.

Plænen bliver i dagens anledning udskiftet med tribuner, barer og boksering, hvor finaledeltagerne kæmper om den ærefulde titel.

Dato: 7. september 2013
Hvor: Plænen
Tid: Kl. 20:00

Kontaktperson: Charlotte Kany / chka@tivoli.dk /+45 22237432

Efterårstillæg

Hvad: Efter sidste års rekordbesøg på over 418.000 gæster, forbliver Halloween-sæsonen i Tivoli udvidet med en ekstra uge, hvor gæsterne fortsat inviteres til hyggelig-uhygge i dagtimerne, og til mere scary scenarier om aftenen. Scarysilden, der sidste år tog gæster med hang til uhygge med storm, genopstår i en ny udgave i form af et hjemsøgt hotel. Hvem sagde årets manddomsprøve for kåde teenagere?

Udover 19.000 græskar er der i år nye hekseforestillinger og parader for hele familien. Eventyrteatret flytter igen ind i Glassalen. I år med forestillingen ’EL DORADO - Jagten på den gyldne by’.  Og så er der næsten 50 handelsboder med alt fra legetøj, sjove artikler, mad og drikke – ligesom alle Havens restauranter er åbne.

Dato: 11. – 27. oktober 2013
Hvor: Halloween i Tivoli
Tid: Kl. 10:00 – 22:00

Tip: Kom og lav en reportage under opbygningen af Halloween i Tivoli, der er masser af gode historier og fif at hente. Den nye Scarysild tager afsæt i et hjemsøgt Hotel. Få en snak Susanne Breuning som står bag konceptet.

Kontaktperson: Torben Plank / tpl@tivoli.dk / +45 22237440

Hunde i arbejdstøjet

Hvad: Tivoli slår portene op for Hundens Dag – dagen hvor det er de firebenede, der løber med al opmærksomheden og en yderst populær mærkedag med mange år på bagen. Årets tema er ”Hunde på job”. I år kan gæsterne møde nogle af de hunde, der hver dag trækker i arbejdstøjet og tager på job – f.eks. servicehunde, politihunde og hunde fra SKAT.

Der er også opvisning i agility med kyndige instruktører, hvorefter gæsterne selv får mulighed for at udfordre sig selv og deres firbenede vens evner på agilitybanen. Det er der gode billeder i!

Dato: 14. september 2013
Hvor: Hunde er velkomne i hele Haven. Show foregår på Plænen.
Tid: Kl. 11:00 – 23:00

Tip: Dansk Kennel Klub stiller gerne op med hundeejere og eksperter i hundetræning. Masser af sjove reportager i de hundredvis af hunde og hundeejere som dukker op på en af vores mest populære mærkedage. Eksempler på hvordan hunde egner sig til forskellige job, er meget tv-egnet.

Kontaktpersoner: Torben Plank / tpl@tivoli.dk / +45 22237440

Prinsesse i ny indpakning

Hvad: Glassalen Live har de sidste tre år budt på store, rytmiske koncertoplevelser i den historiske bygning, hvor der er højt til loftet, storhed og intim atmosfære. Et af de store popkort lige for øjeblikket træder snart ind på Glassalens intime scene. Det er vesterbropigen med afrikanske rødder, Nabiha, der i en alder af kun 26 år er klar til at optræde på denne scene for første gang – men næppe sidste. Nabiha kan trods sin unge alder allerede skrive flere hits på CVet og også udlandet er begyndt at vise stor interesse for den gæve popprinsesse.

Dato: 14. september 2013
Hvor: Glassalen
Tid: kl. 19:30

Tip: Nabiha har tidligere arbejdet i Tivoli. Hør mere om det og få et interview med hende.

Kontaktperson: Charlotte Kany / chka@tivoli.dk / +45 22237432