Pressemeddelelser

 
Hvad danskerne har vidst siden 2009, hvor Danmarks hurtigste interaktive forlystelse Vertigo tog sin første flyvetur, har nu spredt sig til resten af Europa. I dag tildeles Vertigo prisen som Europas bedste forlystelse i 2014. Det er det internationalt anerkendte forlystelsesmagasin The Kirmes & Park Revue, som står bag prisoverrækkelsen.

Pjerrot, Columbine og Harlekin må under Halloween i Tivoli for en stund vige pladsen på de skrå brædder på Pantomimeteatret til fordel for spillevende mus. Tivoli har netop indgået et samarbejde med den prisbelønnede Shane Brox om, at han skal skabe en levende fortælling, hvor vampyrmus og detaljerede scenografier i Shane stil skal give børn og barnlige sjæle en sanselig oplevelse. Det sker alt sammen under Halloween i Tivoli i perioden fra 10. – 2. november mellem 10:30 – 21:30

Efter en solrig sommer og en usædvanligt varm juli måned, er efterårsvinden så småt begyndt at blæse over Tivoli. Søndag den 21. september markeres sommersæsonens sidste åbningsdag med masser af underholdning for Havens gæster, bl.a. med munter sæsonafslutning på Pantomimeteatret, fyldt med spas og løjer. Søndag er sidste chance for at opleve 170 års jubilarerne i Tivoli-Garden, få en is i yndlingsisboden eller nyde fyrværkeriet. Herefter går Tivoli efteråret i møde med en række koncerter og tre ugers Halloween.
Simple Minds, L.O.C., Passenger og Oh Land er blandt de store navne, der gæstede Fredagsrock i løbet af sommeren. Nu afsluttes Fredagsrock-sæsonen 2014 med en anderledes finale, når komponist- og dj-kollektivet Den Sorte Skole tager Tivolis gæster med på en kalejdoskopisk tur gennem 100 års musikhistorie. Den Sorte Skole lover en af de mest anderledes Fredagsrock-aftener nogensinde. Oplev den spektakulære sæsonfinale fredag den 19. september kl. 22.00 på Plænen.

Tivoli Balletfestival er i fuld gang i Tivolis Koncertsal. Lige nu er det Alvin Ailey American Dance Theater, der slår sig løs på scenen med deres udtryksfulde dansekundskaber. Der er blevet kastet flotte anmelderstjerner efter kompagniet og stående klapsalver fra publikum. Om få dage overtager The Royal Ballet salen, og det er første gang de stilfulde englændere kan opleves i Tivoli. På premiereaften den 15. september uddeles desuden Dronning Ingrids Hæderslegat til to unge talenter, der hver kan se frem til at stå med et legat på 250.000 kr. i hånden. The Royal Ballet i Tivolis Koncertsal fra den 15. – 17. september.

Hvorfor er jagthunde ikke bare jagthunde? Hvilke fysiske træk ved de lynhurtige mynder gør dem egnede til at løbe byttet op og hvilke mentale egenskaber skal være til stede hos en hund, der benyttes til gravjagt? Det og meget andet kan man få svar på, hvis man møder op til Hundens Dag i Tivoli på lørdag den 13. september. Årets eneste dag hvor det er tilladt at medbringe egen hund i Tivoli. Den store hundeparade bjæffes i gang kl. 14:00
Der er dobbelt op på dansk indierock, når Ulige Numre og Hymns from Nineveh deler scenen til Fredagsrock i Tivoli. Samtidig er det sidste chance i lang tid for at høre de to bands live. Siden hits som København og Navn i sne er Ulige Numre blevet et etableret navn inden for dansk rock. Bandets omfattende sommerturné kulminerer med turfinale i Tivoli, hvor der endda præsenteres en ny sang eller to. Samme aften vender Hymns from Nineveh tilbage til Fredagsrock – også som sidste stop på en lang sommerturné. Hør begge bands fredag den 12. september kl. 22.00 på Plænen.
Halloween i Tivoli har på få år udviklet sig til at blive blandt de største efterårsbegivenheder i Danmark. Alene de seneste to år har Halloween i Tivoli tilsammen haft et besøgstal på over 800.000. Det er derfor blevet besluttet at forlænge sæsonen med en ekstra uge, hvor der bl.a. satses på flere svenske turister. De i alt tre uger som også indbefatter Allehelgensaften skal sikre yderligere fremgang i besøgstallet samt positionere Tivoli som helårsvirksomhed.

Halloween i Tivoli kan opleves fra 10. oktober til og med den 2. november.

Der er masser af dans på programmet i Tivoli. Der har netop været rykind af mere end 1900 danseskoleelever, og med de talentfulde elever fra Oure Danseakademi skal danseskoene atter pudses. Oure byder desuden på en ny koreografi fra én af verdensstjernerne fra Ailey-kompagniet – specielt kreeret til Oures optræden i Tivoli. Det hele kulminerer med Tivoli Balletfestival, hvor Tivoli har sikret sig to af verdens førende dansekompagnier med Alvin Ailey American Dance Theater og The Royal Ballet i Tivolis Koncertsal.

Hvem leverer en bedre start på weekenden end netop Turboweekend? Der er garanteret synthpop af høj kaliber fredag aften, når den danske kvartet fyrer den af til Fredagsrock i Tivoli. Turboweekend er kendt og prisbelønnet for sine energiske koncerter med karismatiske Silas Bjerregaard i front. Bandet, der for tiden er i studiet for at indspille et nyt album, har lovet at løfte sløret for splinternye toner, når de indtager Plænen på fredag, den 5. september kl. 22.00.