Pressemeddelelser

 
Fra Rolling Stones til Van Morrison, Abba, Beck og The National – nogle af verdens helt store rock- og popstjerner har stået på scenen i Tivolis Koncertsal gennem tiderne. I år er ingen undtagelse, når den britiske duo Goldfrapp, den amerikanske kæmpestjerne CeeLo Green og yndlingssvenskerne i Bo Kaspers Orkester de kommende uger føjer sig til rækken af internationale stjerner i salen.
Det stjernespækkede Fredagsrock-program byder nu på to fredage i træk med dansk electropop af højeste kaliber. Nu på fredag, den 18. juli, indtager et af landets bedste livebands, WhoMadeWho, Plænen i selskab med den nye trio The Mountains. Den efterfølgende fredag, den 25. juli, er det prisbelønnede When Saints Go Machine og seje Lucy Loves tur til at fylde sommernatten med elektroniske beats og lækre melodier i Tivoli.

Snart sejler Rasmus Klump og alle vennerne ind i Glassalen i Tivoli, hvor de skal give den som musicalstjerner i ”Familiemusicalen Rasmus Klump – på eventyr”. Der er røverhistorier og masser af sjov og ballade i vente, når Rasmus Klump & co. drager ud på eventyr om bord på det gode skib Mary – og der bliver nok også kastet en pandekage eller to ned. Forestillingen spiller fra lørdag den 2. august i Glassalen i Tivoli.

Efter udsolgte koncerter verden over kan Passenger nu opleves til Fredagsrock i Tivoli. Den britiske sanger og sangskriver Mike Rosenberg alias Passenger gæster Fredagsrock for første gang på fredag, den 11. juli kl. 22.00. Han er især kendt for kæmpehittet Let Her Go – hør den og masser af britens iørefaldende guitarpop i Tivoli. Inden da kan man måske få en forsmag på fredagens koncert et sted i København. Passenger er nemlig også berømt for sine overraskende gadeshows.
Sylfiden er en af verdens mest kendte balletter. Den er optaget i den danske nationalkanon og et hovedværk i romantikken. Kort sagt er Sylfiden ikke til at komme uden om. Tivoli Ballet Teater opfører nu en forkortet version af verdensklassikeren, som her kun varer 30 minutter. Der er premiere på Pantomimeteatret lørdag den 12. juli kl. 20.30
Fredagsrock i Tivoli erobres nu på fredag af jazz i verdensklasse. Den berømte svenske jazzmusiker Nils Landgren går på scenen på Plænen i en unik konstellation med Tivolis Big Band. Det er første gang, den kritikerroste trombonespiller og det store bigband optræder sammen. Nils Landgren lover både blød jazz og hård funk på fredag, den 4. juli kl. 22.00 i Tivoli.
I år bliver Dronning Ingrids Hæderslegat uddelt for sjette gang og denne gang i forbindelse med Tivoli Balletfestival. Det kan afsløres nu, at de to ærefulde legater, som er blandt Danmarks største til unge lovende kunstnere på hver 250.000 kr., i år bliver tildelt cellisten Toke Møldrup og balletdanser Sebastian Haynes. Legaterne bliver personligt overrakt af Dronning Ingrids døtre, HM Dronning Margrethe, HKH Prinsesse Benedikte og HM Dronning Anne-Marie den 15. september i Tivolis Koncertsal.
Popprinserne af både Danmark og Sverige, Christopher og Kim Cesarion, står på scenen til Fredagsrock samme aften. Det sker nu på fredag, den 27. juni kl. 22.00 på Plænen i Tivoli. Storhittende Christopher lover at skabe en fest, og Kim Cesarion giver første livekoncert efter udgivelsen af sin debut i sidste uge. Samme dag starter skolernes sommerferie, så de mange unge fans – og de lidt ældre – kan fejre sommerferien med popfest i Tivoli.
Højesteret har i dag givet Tivoli medhold i sagen mellem Montana og Tivoli om retten til at markedsføre en Verner Panton-stol under navnet Tivoli Stolen. Tivoli tilkendes 2 mio.kr. i erstatning.

Når Tivoli for første gang slår dørene op for den nye Balletfestival sker det med to af verdens førende kompagnier. Tivoli har sikret sig besøg af Alvin Ailey American Dance Theater fra New York og The Royal Ballet fra England. Kompagnier, der begge medbringer værker af de førende mestre fra koreografernes verden og hele tre Danmarkspremierer byder programmet også på. Der er Balletfestival i Tivoli fra den 5. september og frem til den 17. september i Tivolis Koncertsal.