Pressemeddelelser

 

Der er masser af dans på programmet i Tivoli. Der har netop været rykind af mere end 1900 danseskoleelever, og med de talentfulde elever fra Oure Danseakademi skal danseskoene atter pudses. Oure byder desuden på en ny koreografi fra én af verdensstjernerne fra Ailey-kompagniet – specielt kreeret til Oures optræden i Tivoli. Det hele kulminerer med Tivoli Balletfestival, hvor Tivoli har sikret sig to af verdens førende dansekompagnier med Alvin Ailey American Dance Theater og The Royal Ballet i Tivolis Koncertsal.

Hvem leverer en bedre start på weekenden end netop Turboweekend? Der er garanteret synthpop af høj kaliber fredag aften, når den danske kvartet fyrer den af til Fredagsrock i Tivoli. Turboweekend er kendt og prisbelønnet for sine energiske koncerter med karismatiske Silas Bjerregaard i front. Bandet, der for tiden er i studiet for at indspille et nyt album, har lovet at løfte sløret for splinternye toner, når de indtager Plænen på fredag, den 5. september kl. 22.00.  

Med over 1.900 dansere fra hele landet – fra Sorø til Sakskøbing og Solrød Strand – fra 34 forskellige danseskoler, er der lagt op til en storslået dag i dansens tegn i Tivoli den 30. august. Der konkurreres i de traditionsrige Tivoli Mesterskaber i Dans med bl.a. latin, jitterbug og standarddans. Alle danseglade gæster i Haven kan også overvære det flotte Master Show med professionelle opvisninger på Plænen. Det sker alt sammen lørdag den 30 august fra kl. 11:30

Startskuddet til Tivolis første balletfestival lyder om kort tid fra Tivolis Koncertsal. Første kompagni på scenen er de adrætte amerikanere fra Alvin Ailey American Dance Theater og herefter følger de stilsikre englændere fra The Royal Ballet trop. To førende og anmelderroste balletkompagnier har Tivoli fået i hus, og der bydes på dans på internationalt topniveau fra den 5. september og frem til den 17. september i Tivolis Koncertsal.

To kraftfulde kvinder fra hver sin side af Øresund, danske Mø og svenske Jenny Wilson, erobrer Plænen på fredag. De to sangerinder har baggrunden i punkmiljøet og forkærligheden for skæv pop til fælles. De er begge kompromisløse artister, som tør gå egne veje. P3 Guld-vinderen Mø er strøget lynhurtigt til tops med en stribe af hits, og Jenny Wilson er tilbage med nyt album efter sin kræftsygdom – stærkere end nogensinde. Fredag den 29. august kl. 22.00 deler de scene på Plænen i Tivoli, når de begge gæster Fredagsrock for første gang.

Der er lagt op til en storslået og helt speciel musikaften, når Danmarks popdiva nummer et og Tivolis Symfoniorkester forenes på scenen for en enkelt aften. Det sker fredag den 22. august kl. 22.00 til Fredagsrock på Plænen i Tivoli. Her kan Medinas velkendte pophits som Jalousi, Kl. 10 og Synd for dig opleves på en ny måde, når sangerinden indtager scenen med et helt symfoniorkester i ryggen.

For første gang i Tivolis 171 år lange historie, åbner Tivoli restaurant uden for murene, når wagamama Frederiksberg åbner 29. august i år. Det sker som et led i en ny forretningsstrategi, der skal gøre Tivoli til en helårsforretning. Siden åbningen af den første Wagamama i Danmark i foråret 2006, har mere end 1,25 mio. gæster besøgt den pan-asiatiske restaurant i Tivoli.

Danske Oh Land alias Nanna Øland Fabricius er ikke kun kendt for sine iøjnefaldende blå lokker. Også de kunstneriske, legesyge popsange og den smukke stemme har sikret hende fans i Danmark og i hendes nye hjemby, New York. På Tivolis fødselsdag, fredag den 15. august, kommer Oh Land en tur hjem til Danmark for at sprede kulørt popmagi over Plænen til Fredagsrock kl. 22.00.

Den bedste danske sommer i 100 år er over os, og derfor har det amerikanske popikon CeeLo Green og Tivoli valgt at flytte hans koncert ud i det fri. I stedet for de indendørs rammer i Tivolis Koncertsal, kan CeeLo Green og hans band nu opleves live på Plænen under åben himmel mandag den 11. august kl. 20.30. Samtidig gøres koncerten gratis for Havens gæster, så alle kan få mulighed for at synge med på hits som F**k You og Crazy.

Store internationale stjerner som John Mayer og Passenger har allerede gæstet Plænen denne sommer. Nu er det tid til endnu et af de helt store udenlandske navne, når skotske Simple Minds rammer Fredagsrock den 4. august kl. 22.00 som en del af deres storslåede Greatest Hits-turné. Simple Minds har været rockens hitleverandører i 80’erne og 90’erne, og det er tid til et glædeligt genhør med Don’t You (Forget About Me) og alle de andre hits på fredag i Tivoli.