Pressemeddelelser

 
Den over 140 år gamle restaurant Grøften i Tivoli skal have ny ejer. Poul Eriksen, der gennem 20 år har haft ansvaret for Grøften, og som i april rundede 70 år, stopper i Tivoli ved årets udgang. At Grøften over årene har udviklet sig til at være en af Danmarks bedst kendte og populæreste restauranter må bl.a. tildeles den kendte restauratør Poul Eriksen, der har stået i spidsen for et stort hold af kokke, smørebrødsjomfruer og tjenere. Den nye ejer er ikke fundet endnu, men der bliver lagt særligt vægt på, at Grøftens særlige service, hygge og kultur føres videre i samme ånd som hidtil.

Tivoli og The One and Only Company bygger videre på sidste års revysucces i Glassalen med en ny omgang sommerrevy. Det sker med nogle af landets sjoveste skuespillere – og ikke mindst Danmarks nye, store revystjerne Bodil Jørgensen, der blev tildelt Årets Dirch som bedste revyskuespiller i 2014. Der er premiere på sommerrevyen den 28. maj 2015. Efter Tivoli tager revyen over broen og spiller i Musikhuset Aarhus i forbindelse med Aarhus Festuge.

I 170 år har Tivoli-Garden været en ren drengeklub. Det slutter her i 100-året for danske kvinders stemmeret. Fra i år kan piger nemlig søge optagelse i Tivoli-Garden, som er Danmarks måske bedste musikuddannelse for børn. Der er optagelsesprøve den 5. juni i Tivoli. Ansøgningsfristen er 26. maj 2015.

I morgen tidlig får Tivolis 1500 medarbejdere 300.000 nye kollegaer, når 10 bistader opsættes på toppen af Tivolis Koncertsal. Tivoli har indgået et samarbejde med Bybi, der i løbet af sommeren forventer at kunne høste 450 kg honning fra staderne i Tivoli, der blandt andet skal bruges til morgenmaden på Nimb Brasserie og til salg til Havens gæster.

Foråret sætter nu for alvor ind – også til Fredagsrock – hvor nyt møder gammelt og pop møder rock. I maj kan man se frem til koncerter med De Eneste To, Julias Moon, Stine Bramsen og en håndfuld flere. Årets Danske Live Navn, Spids Nøgenhat, skyder majprogrammet af sted med dansk syrerock og giver deres eneste koncert i København på denne side af efteråret. Her er oversigten over den kommende måneds store forårskoncerter på Plænen.

Til efteråret er den anmelderroste forestilling Shadowland tilbage i Tivolis Koncertsal med et show fyldt med dans, akrobatik og eventyrlige skyggebilleder. Shadowland har opnået stor berømmelse i hjemlandet USA – ikke mindst efter optrædener ved bl.a. Oscar-uddelingen og hos Oprah Winfrey med deres betagende, energifyldte miks af effekter og underholdning. Til Tivoli har de akrobatiske dansere koreograferet en særlig afslutningsfinale. Shadowland får repremiere den 15. september i Tivolis Koncertsal.

Når Offspring Festival for 4. år i træk byder på musik med lyden af i morgen, adskiller programmet sig væsentligt fra tidligere år ved at have en stor overvægt at udenlandske navne. På rekordtid er festivalen blevet så betydelig en musikbegivenhed, at flere up-and-coming navne har ønsket at spille på Offspring Festival i Tivoli. I dag kan vi løfte sløret for nogle af dem, gæsterne kan se frem til at opleve. Det er navne som Låpsley, Thomston, Marika Hackman og Son Lux foruden danske Cisilia, Patrick Dorgan og Kesi. Det er måske her, at morgendagens Coldplay, MØ eller Sam Smith skal findes. Offspring Festival byder på 25 navne og foregår den 4. og 5. september på fire forskellige scener i Tivoli. Sidste år trak festivalen over 20.000 gæster, og det samme forventes i år.

Lørdag den 2. maj er der premiere på nyt musikstyret Fyrværkerishow i Tivoli. Fyrværkerishowet tager afsæt i nyfortolkninger af Beatles klassikere, der bl.a. tæller All You Need Is Love og Across the Universe. Lennon & McCartney medleyet bliver ledsaget af 175 luftbomber og 900 batteriskud i psykedeliske farver fra i alt 15 forskellige positioner på Koncertsalen. Fyrværkerishowet kan ses alle lørdage kl.23:45, til og med d. 29.08.15.
Når de danske musikskoler over to dage indtager Tivoli i København er det samtidig startskuddet på Danmarks største landsdækkende event for talentfulde musikskoleelever. I år bliver der afviklet 230 koncerter fordelt på 12 scener med 62 deltagende skoler. Der kan ses frem til musikalske parader, tale ved Kulturministeren og 50 guitarister vil på samme tid bl.a. spille Deep Purple. Musikskoledage finder sted den 2. og 3. maj fra kl. 11:30 i Tivoli. i år er det 26 gang arrangementet afvikles.