Pressemeddelelser

 

Gourmetkokke vender hjem til TivoliEfter et par år ude i den store verden på alverdens gourmetrestauranter, er kokkene Gabriel Hedlund og Philip Scheel Grønkjær vendt hjem til Tivoli for at blive henholdsvis køkkenchef på Nimb Terrasse og Executive Chef for Nimb Huset.

Husqvarnas batteridrevne havemaskiner er støjsvage og miljøvenlige. Det kommer både Tivolis gæster og medarbejdere til gode. Derfor har Tivoli valgt det svenske kvalitetsbrand som leverandør af havemaskiner til pleje af den populære forlystelsespark. Det gør Tivoli til Husqvarna Danmarks største sponsoraftale. Tivolis chefgartner er begejstret. Samarbejdsaftalen mellem Tivoli og Husqvarna gælder i tre år frem til og med 2017-sæsonen.
Den 1. april tager Tivoli hul på den længste sommersæson i Havens historie. Gæsterne kan bl.a. se frem til en nyudsprungen tulipanmark med 96.000 tulipaner i forårets farver. Børnefamilierne kan indtage legepladsen Rasmus Klumps Verden, der bl.a. har fået nye tårne. Fru Nimb, der er en af årets restaurantnyheder, byder gæsterne indenfor, og den over 100 år gamle Rutschebane kører første tur med årets revyhold om bord. Dagen afsluttes med stort åbningsfyrværkeri, så ingen er i tvivl om, at den længste sommersæson nogensinde er skudt i gang.

Årets sommersæson byder på 175 åbningsdage, hvilket er otte dage mere end sidste år. Det er den 173. sommersæson, og den varer til og med 20. september.
Tre nye tårne med udsigtsposter, hængebroer og rutschebane – der er endnu flere udfordringer og nye sanseoplevelser til børnene, når Tivoli slår dørene op den første april, hvor legeuniverset Rasmus Klumps Verden byder på flere nyheder for de mindre i familien
Tivoli har de seneste år arbejdet på at udvide sin nuværende forretning fra at være sæsonbetonet til at være en helårsforretning. Som led i denne strategi forlængede Tivoli i 2014 Halloween sæsonen, og Julesæsonen blev forlænget ind i dette år. Sæsonforlængelserne har bidraget til en gæstefremgang på 6,2% samt en opjustering af forventningerne til årets resultat, der offentliggøres den 23.3.15. På baggrund af sidste års positive gæsteudvikling bliver sommersæsonen i 2015 pga. påskens placering udvidet med en ekstra uge. Dermed tages der hul på den længste sommersæson i Tivolis historie, der strækker sig fra 1. april til og med 20.september.
Tivoli Festival, der er Nordens største klassiske musikfestival, har i år sikret sig flere internationalt anmelderroste kunstnere, som mange er parate til at rejse langt for at opleve. Programmet tæller bl.a. den amerikanske stjernetenor Lawrence Brownlee og mesterpianisten Sir András Schiff, ligesom der bliver lejlighed til at opleve nogle af den klassiske musikverdens nyeste stjerneskud med navne som violinvirtuosen Nemanja Radulović og den fremadstormende sydafrikanske sopran Pumeza Matshikiza, der begge optræder med Tivolis Symfoniorkester.

Tivoli har sikret sig rettighederne til at sætte den internationalt prisbelønnede Broadway-musical Hairspray op i Danmark. Den er blevet set af mere end syv millioner og tildelt over 25 internationale priser. Det bliver med et håndplukket stjernecast bestående af Silas Holst, Martin Brygmann, Lene Nystrøm, Caroline Henderson, Johannes Nymark, Jesper Lohmann m.fl. Derudover har Tivoli på rollelisten sikret sig Julie Zangenberg, der debuterer i musicalgenren. Hairspray er et samarbejde mellem Thomas Langkjær Entertainment og Tivoli. Gallapremieren er den 10. marts 2016 i Tivolis Koncertsal.

Tivoli Huset skal være et kraftcenter for musik og ballet, hvor professionelle lærerkræfter og udøvende balletdansere og musikere vil dygtiggøre og inspirere de mange kreative talenter, der findes blandt børn og unge i Danmark. Nu offentliggøres for første gang billeder af Tivoli Huset.

Tivoli lancerer det mest ambitiøse Fredagsrock-program nogensinde. Med navne som Snoop Dogg, Jessie J, Marie Key, Belle & Sebastian, TV-2, Quadron, Jamie Cullum og D-A-D kommer de i alt 28 Fredagsrock-navne oven i tre topkoncerter, der allerede er annonceret på Plænen i 2015. Der er altså skruet op for ambitionerne med en lang række solide danske og internationale musiknavne, som i år skal trække over en halv million gæster til Haven, hvilket gør Tivoli til Danmarks største open air-musikarrangør. Første navn i den populære koncertrække bliver en dobbeltkoncert med Outlandish + Ukendt Kunstner den 10. april.

Maria Frej fra Valby er blevet ansat i en ny stilling som programchef for den klassiske musik i Tivoli, hvor hun bl.a. får ansvaret for driften af Tivolis Symfoniorkester. Hun skal – i tæt parløb med Tivolis underdirektør Nikolaj Koppel – videreudvikle og eksekvere strategierne for Tivolis Symfoniorkester og det klassiske repertoire samt desuden stå for den fortsatte udvikling af Tivoli-Garden.