Tivoli-Garden

 

Tivoli-Garden er på én gang Tivolis egen garde, en musikskole, indtil flere orkestre - og et ikon, der er kendt langt ud over Danmarks grænser.

De 100 børn og unge, der i dag udgør Tivoli-Garden, er nutidens svar på en tradition, der går tilbage til 1844, da verdens første ungdomsgarde blev stiftet som ”det lilliputiske Militair”. Efter Tivolis succesrige indvielse i 1843, besluttede grundlæggeren, Georg Carstensen, at give sig selv en Tivoli-Garde i fødselsdagsgave til Tivolis anden sæson, og sådan blev det.

I dag er Tivoli-Garden en helårs musikskole for børn på 8-16 år, der har passeret optagelsesprøverne. Tambourkorpset og Musikkorpset er ungdoms-eliteensembler på hver sit felt, mens Fanevagten specialiserer sig i den militære tradition omkring Tivoli-Garden. På samme tid er alle afdelinger grundsten i den skoling og opvækst, børnene får i deres tid i Tivoli-Garden.

Ligesom Tivoli er Tivoli-Garden kendt over store dele af verden. Og Tivoli-Garden rejser jævnligt udenlands for at repræsentere Tivoli og Danmark med musik og parader. Uniformen med bjørneskindshuen, de røde jakker og hvide bukser er et visuelt ikon, som på et øjeblik signalerer meget af alt det gode, som Tivoli og Danmark står for.

 

Tivoli-Garden spiller i Haven