Tivolis garde, musikskole og orkester

Tivoli-Garden

Tivoli-Garden

Optagelsesprøver

Hvis du er 7-11 år, kan du søge optagelse i Tivoli-Garden. Hvert år optager vi omkring 20 børn, vi optager piger og drenge med vidt forskellige baggrunde. Der er altid mange flere ansøgere, end vi har plads til, så det er ikke noget nederlag, hvis du ikke kommer ind - men det er en fjer i hatten, hvis du gør. 

Optagelsesprøver finder sted fredag d. 25. maj fra kl. 15. Hvis du efter denne prøve går videre til 2. runde, skal du møde til endnu en prøve fredag d. 1. juni.
OBS! Sidste frist for tilmelding er onsdag d. 23. maj.

Læs mere

Tivoli-Gardens historie

De 100 børn og unge, der i dag udgør Tivoli-Garden, er nutidens svar på en tradition, der går tilbage til 1844, da verdens første ungdomsgarde blev stiftet som ”det lilliputiske Militair”.

Efter Tivolis succesrige indvielse i 1843, besluttede grundlæggeren, Georg Carstensen, at give sig selv en Tivoli-Garde i fødselsdagsgave til Tivolis anden sæson, og sådan blev det.

Uddrag fra bogen ”Tivoli-Garden”, der blev udgivet i anledning af 140-års jubilæet i 1984:
”Den lille militærvagt” eller ”det lilleputiske militær”, som det også kaldtes, omfattede ved sin oprettelse i alt 30 drenge, blandt hvilke en var officer, en kommandersergent, fire tambourer (dvs. trommeslagere). De aflønnedes, når de optrådte, med en mark om dagen, fire stykker smørrebrød og en halv øl, men fornøjelsen ved at være med oversteg for de flestes vedkommende langt glæden ved at tjene disse skillinger, selv om de ofte faldt på et tørt sted.”

”Garden havde oprindeligt omklædningsrum i Pantomimeteatrets kælder, ”et mørkt uhyggeligt rum fyldt med rekvisitter”, men flyttede året efter til et rum under rutschebanen, hvor der imidlertid var sådant spektakel, når vognene kørte, at det var umuligt at skaffe sig ørenlyd. Alene i 1844 trak garden seks gange op i haven og morede desuden publikum med den 13. oktober at deltage i et sækkevæddeløb på Plænen foran Koncertsalen.”

Fra 1844 og til 2015 har der udelukkende været drenge i Tivoli-Garden. Men sommeren 2015 er vi begyndt at optage piger på lige fod med drenge. 

Tern_TG_4
Strøgparade

Oplev Tivoli-Garden

Tivoli-Garden optræder naturligvis ofte i Tivoli, og da børnene skal passe deres almindelige skolegang, kan du især høre dem i weekenden eller sidst på eftermiddagen. 

I sommersæsonen er der som regel to parader gennem Tivoli både lørdag og søndag – i skoleferien også onsdag. Dertil spiller Musikkorpset koncert søndag eftermiddag på Plænen eller i Koncertsalen. 

Hvis du er 7-11 år gammel, kan du søge om optagelse i Tivoli-Garden

Kom med i Tivoli-Garden

Vi skal bruge lige så mange børn, som vi må sige farvel til. Det vil sige cirka 15-20 børn om året. 
  

I Tivoli-Garden har vi børn med meget forskellige sociale og etniske baggrunde – og fra 2015 er vi også begyndt at optage piger på lige fod med drenge! Der er altid mange flere ansøgere, end vi har plads til, så det er ikke noget nederlag, hvis du ikke kommer ind. Men det er en fjer i hatten, hvis du gør.

Send ansøgning

Tryk på plusset og læs mere om optagelsesprøven. 

Ved optagelsesprøven finder vi ud af, om du har musik og rytme i kroppen, om du kan gå pænt på dine ben, om du kan passe vores uniformer, om du er kvik og fornuftig – og om dine forældre er helt sikre på, at de ved, hvad det vil sige at have et barn i Tivoli-Garden.

Optagelsesprøven varer 10 minutter, og hvis du allerede spiller et instrument, vil vi gerne høre dig spille et lille stykke eller synge en sang.

Download dokumentet Information til nye Tivoli-Gardere for at få mere at vide om, hvad det indebærer at være i Tivoli-Garden. Har du yderligere spørgsmål, er du også velkommen til at kontakte os på tivoli-garden@tivoli.dk eller tlf. 33 75 04 55.

Optagelsesprøver i 2018 finder sted torsdag d. 3. maj og fredag d. 4. maj. Hvis du efter denne prøve går videre til 2. runde, skal du møde til en ekstra prøve tirsdag d. 15. maj.

OBS. Sidste frist for tilmelding er søndag d. 29. april.

 

Tern_TG_6
Tern_TG_5_2
Gør jeres arrangement festligere

Book Tivoli-Garden

En af de få dele af Tivoli, der kan flyttes udenfor Haven, er Tivoli-Garden. Og garden spreder da også jævnligt glæde og Tivoli-stemning ved konferencer, bryllupper, messer, jubilæer, indvielser og meget andet. 

Tivoli-Garden kan optræde med alle 90 gardere i den store parade ned til bare 2 gardere som gemakposter ved en indgang. Musikkorpset er blæserorkestret med 50 musikere. Tambourkorpset er 18 gardere på marchfløjter og trommer, og vi har ensembler på 2, 4 eller 8 mand, der kan spille marcherende, stående eller siddende, som det passer bedst. 

Vi skræddersyr vores optræden til hvert enkelt sted og anledning.

Tivoli-Garden optræder altid i de ikoniske røde uniformer med bjørneskindshuerne, og ingen kan holde smilet tilbage, når de oplever garderne på 8-16 år spille og marchere som om, de aldrig havde bestilt andet. 

Skriv til tivoli-garden@tivoli.dk

TIVOLI-GARDENS GOODWILL-AMBASSADØRER

K1P7157dcweb
Skuespiller Nikolaj Lie Kaas

K1P7157dcweb
Komponist, kapelmester og skuespiller Jeppe Kaas

K1P7157dcweb
Bassist Chris Minh Doky

K1P7157dcweb
Safri Duo Morten Friis

K1P7157dcweb
Musiker, producer og kapelmester Peter Düring

K1P7157dcweb
Safri Duo og Copenhagen Phil Uffe Savery

TIDLIGERE TIVOLI-GARDERE

K1P7157dcweb
Kapelmester og komponist Jan Glæsel

K1P7157dcweb
Saxofonist i gruppen "Cartoons" Jesper Dukholt

K1P7157dcweb
Kordirigent Michael Bojesen

K1P7157dcweb
Saxofonist i Los Angeles Michael Lington

K1P7157dcweb
Cykelrytter Michael Sandstød

K1P7157dcweb
Dirigent Peter Ettrup Larsen