Vis
Vis

 

 

Rytteriet_logo_350x392

Rytteriet – live i Tivoli

I anledningen af Tivolis 175-års jubilæum rykker Rytteriet med Martin Buch, Rasmus Botoft og Bodil Jørgensen ind i Glassalen med deres første liveshow i fire år.

Fra 24. marts - 21. april

Glassalen

Køb billet

”… Det bliver mere live end nogensinde” lover Rasmus Botoft, Martin Buch og Bodil Jørgensen, når det prisbelønnede og anmelderroste satireshow rykker ind i Glassalen med et helt nyt og skræddersyet show specielt til Tivoli og Havens 175-års fødselsdag.

Glæd dig til et festligt gensyn med de elskelige Rytteri-karakterer, overraskelser, musik, sang, dans, gråd og glæde. Showet bliver akkompagneret af Rytteriets eget husorkester med rocksanger Bjørn Fjæstad, trommeslager Mads Andersen, pianist og filmkomponist Asger Baden samt kapelmester og komponist Henrik Balling.

'Rytteriet - live i Tivoli' får premiere i Glassalen den 24. marts 2018.

Poul og Fritz, Erik, Else og stripper-Jens bliver sat fri

Elskelige karakterer som Poul & Fritz, Erik, Else og stripper-Jens bliver sat mere fri end nogensinde, når stemningen i Glassalen får direkte indflydelse på, hvor langt ud af linen, Rytteriet går. Det bliver ekstra live; det bliver live-live:

”Det er meget inspirerende for vores fantasi at slippe karaktererne løs i Tivoli. Når vi laver shows forholder vi os meget til hvor vi er, og hvem der sidder i salen. Denne gang vil vi gerne opnå en fornemmelse af livekoncert og sætte karaktererne mere fri! Der er så mange ting man forbinder med Tivoli som for eksempel slik, balloner, alle de ting man prøver og ikke mindst skrigene når man går rundt. Alle har minder fra Tivoli og alle har et forhold til Tivoli. I dette show lægger vi mere op til improvisation og det uventede end vi tidligere har gjort.”


 

Buch, Botoft og Bodil

Rytteriets tog front- og bagmænd Rasmus Botoft og Martin Buch mødtes på skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 1995. De begyndte at optræde sammen i 1996 med Teater Marianne, som de lavede fem forestillinger med. Det udviklede sig siden til Dusk og Bomholt der blev sat op af flere omgange på Café Teatret og som i 2005 blev til et radioprogram på P3, hvor de blandt andet gav gode råd om børneopdragelse anno 1950 i deres sommerbrevkasse.

I 2008 rykkede Dusk og Bomholt fra P3 til P2 og siden til P1. Grunden blev lagt til et bredt spektrum af nye karakterer og Dusk og Bomholt blev til Rytteriet. 
I 2010 blev det til en tv-serie på DR2 og siden to live-shows på Bellevue Teatret og Aarhus Musikhus.

Poul og Fritz, Erik, Else og stripper-Jens sættes fri
Det er måske især de mange og karakteristiske satirefigurer, der har gjort Rytteriet til hvermandseje. Det være sig den aggressive tv-kartoffel Erik og dennes hårdt prøvede hustru, Else, manden i skabet med de mange mærkesager og den solide appetit, Stripper-Jens fra gården, der bare gerne vil danse vovet til DAFs tyske electropunk, producerparret med penisforskrækkelse og sidst men ikke mindst, de rygklappende whiskeybælte-snobber, Poul og Fritz, der sætter pris på et godt glas Campari, på kønne unge au pair-piger, men IKKE på de fattige, der generelt er kedelige og som typisk spiser alt for sjældent på Kong Hans. 

Bodil, kære Bodil
Bodil Jørgensen har været med i Rytteriet fra starten, og det er eksempelvis hendes opvækst i Sønderjylland, der har inspireret til de sønderjyske sketchs, som er en fast del af repertoiret. Men Bodil har ikke tidligere været med live – det bliver første gang i Glassalen i Tivoli. Og hun glæder sig:

”Jeg er simpelthen så glad for at være med. Det bliver en kæmpe stor fornøjelse. Jeg elsker Glassalen, og jeg synes Rytteriet har været savnet derinde. Det passer lige til. Der er fugt i kælderen, men ellers er der hyggeligt”

 
 

Rasmus-Botoft_300x300
Rasmus Botoft

Rasmus Botoft er den ene af hovedmændene bag Rytteriet. Han dimitterede fra Aarhus Teaters Skuespillerskole i 1999. På skuespilskolen mødte han Martin Buch, som han hurtigt dannede professionelt par med. Sammen startede de Teater Marianne som lagde grunden for Dusk og Bomholt og siden Rytteriet. 

Rasmus Botoft har siden han blev færdig på teaterskolen medvirket i et utal af teaterforestillinger. Han begyndte sin karriere på Aarhus Teater i Guder, der blev instrueret af Christoffer Berdal og blev fra 2002 til 2008 en fast del af Det Kgl. Teaters ensemble. Her har han spillet med i alt fra Figaros Bryllup, Kabale og Kærlighed til Kirsebærhaven. 

Samtidig med sin teaterkarriere blev Rasmus Botoft også en kendt figur på både tv og film. Han har været med i en lang række store danske tv-serier såsom Livvagterne, Lykke, Mercur, Isas Stepz, Mens vi Presser Citronen, Juleønsket, Arvingerne II og film som Flammen og Citronen, Mennesker bliver Spist, Lille Soldat, Alting bliver godt igen og Swinger. Rasmus Botoft har også skrevet manuskript til spillefilmen Gaven fra 2008.

Sideløbende med det har Rasmus Botoft og Martin Buch haft kæmpe succes med Rytteriet, som har kørt både i radio, tv og på teatret. De har både skrevet og instrueret.

Rasmus Botoft har været nomineret flere gange til en Robert og modtog i 2014 sammen med Martin Buch en Robert for Årets korte Tv-serie. I 2009 modtog han også med Rytteriet Radiodays prisen for bedste radiosatire.

Rasmus Botoft udtaler: "Jeg har arbejdet i Tivoli hele min ungdom. Syv somre arbejdede jeg i Viften lige indtil jeg kom på teaterskolen. Så man kan vel sige, at jeg har gået i folkeskole og gymnasiet - og så har jeg gået i Tivoli. Det var en ekstra ungdomsuddannelse. Jeg startede som opvasker og afrydder og blev siden opråber. Jeg endte som kassemand og såkaldt dagmand. Så jeg var fast i Tivoli om dagen det sidste år, jeg arbejdede her." 

Martin-Buch_300x300
Martin Buch

Martin Buch er den anden af de to hovedmænd bag Rytteriet. Han dimitterede fra Aarhus Teaters Skuespillerskole i 1996 og har siden spillet med i et hav af teaterforestillinger på et stort antal teatre over hele Danmark. Fra små teatre som Café Teatret og Mammut Teatret og til Aarhus Teater, Folketeatret og det Kgl. Teater. På det Kgl. Teater medvirkede Martin Buch blandt andet i Darwins Testamente, Den Kaukasiske Kridtcirkel og Et Vintereventyr.

Derudover er det blevet til en perrække af både roller på tv og film. Martin har blandt meget andet medvirket i julekalenderen Mikkel og Guldkortet, Limbo, Badehotellet og Bankerot. Det er også blevet til en lang række roller i en bred vifte af danske film. Her kan nævnes Bornholms Stemme, Fukssvansen, Hævnen, Dirch, Tordenskjold og Kold og senest som Adam i filmen Swinger fra 2016.

Sideløbende med det har Martin Buch og Rasmus Botoft haft kæmpe succes med Rytteriet, som har kørt både i radio, tv og på teatret. De har både skrevet og instrueret.

Martin Buch har flere gange været nomineret til både Bodil og Robert statuetter og modtog i 2014 sammen med Rasmus Botoft en Robert for Årets korte Tv-serie med Rytteriet. Derudover spillede Martin hovedrollen i kortfilmen Der er en yndig mand som vandt en Oscar for Bedste kortfilm i 2002. 

Martin Buch: Jeg faldt i Springvandet i Tivoli som lille og jeg kan stadig huske det. Jeg har nok ikke været mere end fire år. Det var ikke springvandet foran Nimb. Det var sådan et blåt springvand så vidt jeg husker. Jeg balancerede på kanten og så røg jeg ned i det. Det var meget traumatisk. Jeg glemmer det aldrig!! 

Bodil_300x300
Bodil Jørgensen

Bodil Jørgensen læste først engelsk litteratur på Aarhus Universitet og begyndte derfor forholdsvis sent på Statens Teaterskole. Hun afsluttede uddannelsen som 29-årig i 1990.

Siden har hun spillet et hav af teaterroller, bl.a. på Jomfru Ane Teatret og på Det Kgl. Teater. Publikum har kunnet nyde godt af Bodils skæve og til tider fandenivoldske humor de sidste to somre i Glassalen i Tivolirevyen. Senest har hun medvirket i Dekalog på Betty Nansen Teatret og på Republique i monologen Apokalypsen, som hun selv har været med til at skabe, skrevet af Frank Kjørup.

Bodil vandt både en Robert- og en Bodil-pris for hovedrollen i Lars von Triers Idioterne i 1999 der blev hendes folkelige gennembrud. Siden har hun medvirket i mere end 30 film, bl.a. Hvidsten Gruppen (2012), All Inclusive (2014) og Mænd & høns (2015).

Bodil Jørgensen er også kendt for sine tv-roller i bl.a. Badehotellet og selvfølgelig Rytteriet som hun har været en del af lige fra begyndelsen. Hun har netop vundet en Robert for hendes medvirken i Rytteriets Jul.

Til august kan Bodil Jørgensen opleves i Erik Clausen-filmen Aldrig mere i morgen

Band-Rytteriet
Rytteriets Husorkester

Orkesteret er ledet af kapelmester og komponist Henrik Balling (tidligere medlem af bandet Gangway). Derudover er der forsanger Bjørn Fjæstad (forsanger i bandet Baal) trommeslager Mads Andersen og pianist og filmkomponist Asger Baden. Husorkesteret har også været med i de tidligere shows på Bellevue Teatret.
Rasmus Botoft og Martin Buch udtaler: Vi er meget beærede og stolte af at have så fornemt et orkester med på scenen.

Spilletidspunkt

Tid
Sted
Pris
24. marts
270,00 - 470,00 DKK Inkl. billetgebyr og inkl. entré til Tivoli
27. marts
270,00 - 470,00 DKK Inkl. billetgebyr og inkl. entré til Tivoli
28. marts
270,00 - 470,00 DKK Inkl. billetgebyr og inkl. entré til Tivoli
29. marts
270,00 - 470,00 DKK Inkl. billetgebyr og inkl. entré til Tivoli
30. marts
270,00 - 470,00 DKK Inkl. billetgebyr og inkl. entré til Tivoli
31. marts
270,00 - 470,00 DKK Inkl. billetgebyr og inkl. entré til Tivoli
3. april
270,00 - 470,00 DKK Inkl. billetgebyr og inkl. entré til Tivoli
4. april
270,00 - 470,00 DKK Inkl. billetgebyr og inkl. entré til Tivoli
5. april
270,00 - 470,00 DKK Inkl. billetgebyr og inkl. entré til Tivoli
6. april
270,00 - 470,00 DKK Inkl. billetgebyr og inkl. entré til Tivoli
7. april
270,00 - 470,00 DKK Inkl. billetgebyr og inkl. entré til Tivoli
10. april
270,00 - 470,00 DKK Inkl. billetgebyr og inkl. entré til Tivoli
11. april
270,00 - 470,00 DKK Inkl. billetgebyr og inkl. entré til Tivoli
12. april
270,00 - 470,00 DKK Inkl. billetgebyr og inkl. entré til Tivoli
13. april
270,00 - 470,00 DKK Inkl. billetgebyr og inkl. entré til Tivoli
14. april
270,00 - 470,00 DKK Inkl. billetgebyr og inkl. entré til Tivoli
17. april
270,00 - 470,00 DKK Inkl. billetgebyr og inkl. entré til Tivoli
18. april
270,00 - 470,00 DKK Inkl. billetgebyr og inkl. entré til Tivoli
19. april
270,00 - 470,00 DKK Inkl. billetgebyr og inkl. entré til Tivoli
20. april
270,00 - 470,00 DKK Inkl. billetgebyr og inkl. entré til Tivoli
21. april
270,00 - 470,00 DKK Inkl. billetgebyr og inkl. entré til Tivoli
Tap for at aktivere kortet