Tivolis fødselsdagskoncert

Tivoli fylder 175 år – og dét fejres med en nøje sammensat aften fyldt med klassisk musik, underholdning og højt humør! Programmet er sammensat af musik fra Havens historie, fra Armstrong til Lumbye. Aftenens værter er Nikolaj Koppel og Maria Frej.

25. august 2018

Kl: 18:43

Tivolis Koncertsal

Musik og underholdning har helt fra grundlæggelsen af Tivoli i 1843 været uadskillelige og en vigtig del af Tivolis DNA. I 1844 beskrives stemningen i koncertsalen således: ”Man nikker med hovedet og vrikker med Kroppen efter Valtse og Galopper ... man applauderer, tramper med Stokkene, raaber da capo”.

Siden da har mange genrer og musikere huseret i Haven – og fødselsdagskoncerten vil plukke nogle af de fineste eksempler fra historien og danne en smuk buket fra Tivolis 175 år.

Tivoli Copenhagen Phil under ledelse af Christoffer Nobin vil i dagens anledning dele scenen med Tivoli Ensemblet og Tivolis Big Band. Solister er Sinne Eeg, vokal og Kristina Ersson, fløjte.

2017-08-15_Christoffer-Nobin-300x300
Dirigent Christoffer Nobin

Christoffer Nobin har studeret i dirigentklasen i København på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Herfra debuterede han i 2012 efter at have modtaget undervisning hos Giordano Bellincampi og professor Giancarlo Andretta. Desuden har han deltaget i masterclasses og kurser med blandt andre Simon Rattle, Claudio Abbado, Nikolaus Harnoncourt og René Jacobs.

Allerede inden sin debut fik Christoffer Nobin i 2011 en to-årig mentor-aftale med Helsingborg Symfoniorkester, og siden da har karrieren for alvor taget fart for den unge svenske dirigent. Han har dirigeret på operaen i Stockholm og i Malmø og har gentagne gange arbejdet med symfoniorkestrene i Gøteborg, Norrköping, Malmø, Helsingborg, Värmland Operaen og Deutsche Kammerphilharmonie. Som assisterende dirigent for Paavo Järvi og Louis Langrée har Christoffer Nobin også arbejdet på store scener som Metropolitan Opera i New York, Großes Festspielhaus i Salzburg, Barbican Center i London, Téâtre des Champs Élysées i Paris og Minato Mirai Hall i Tokyo.

Udover at dirigere er Christoffer Nobin en efterspurgt arrangør og tillige komponist. Han har skrevet for orkester, kor, scene og tv samt en opera.

Christoffer Nobin dirigerede i øvrigt London Symphony Orchestra i Abbey Road Studio One i London, da de indspillede musikken til et af tidens populæreste computerspil, Candy Crush II.

Den 1. januar sidste år tiltrådte Christoffer Nobin som ny kunstnerisk leder for svenske Östgöta Blåsarsymfoniker og fra 1. juli 2017 tillige som chefdirigent.

2017-08-15_Sinne_Eeg_300x300
Sang Sinne Eeg

Sinne Eeg har slået sit navn fast som en af de fremmeste og mest hædrede danske jazz-sangerinder. Senest modtog hun i 2016 Dronning Ingrids Hæderslegat – men inden da har hun både modtaget Ben Webster Prisen, DR Jazz Prisen, fire Danish Music Awards og den prestigefyldte, franske jazzpris Palmares fra L’Academie Du Jazz.

Sinne Eeg turnerer jævnligt i Danmark, men efterhånden breder hendes succes sig også til udlandet med koncerter i USA, Japan, Kina, Norge og Sverige. Hendes seneste cd, Dreams, er indspillet i USA og har fået flotte anmeldelser – og med den er hun blevet spået en stor fremtid i jazzens hjemland, USA. 
 
Tivoli-Copenhagen-Phil-300x300
Orkester Tivoli Copenhagen Phil

Tivoli har som formodentlig den eneste forlystelsespark i verden sit eget symfoniorkester, nemlig Tivoli Copenhagen Phil. Orkestret er et fuldt besat symfoniorkester bestående af godt 70 musikere, der spiller sommeren igennem i Tivoli – lejlighedsvist også til balletter, i 2018 f.eks. til såvel New York City Ballets gæstespil som til Nøddeknækkeren. 

I SommerKlassisk 2018 spiller Tivoli Copenhagen Phil 11 koncerter i Tivoli og har bl.a. sin egen abonnementsserie; fire søndagsmatinéer med internationale solister og dirigenter på scenen. Der er derudover tradition for en række flotte operakoncerter, samt plads til de mere populære klassiske koncertformer, som f.eks familiekoncerten Nattens Tivoli og den årligt tilbagevendende Fødselsdagskoncert.

”Med tyngde stævnede orkestret ud som en veltrimmet supertanker i Dvoráks symfoni nr. 9, "Fra den nye Verden". Sjældent har strygerkorpset frembragt så fed, lækkerblød og intens en klang. Der var mørklødet melankoli i engelskhornets kaldende solo, og messingblæsernes gjaldende marchtema sitrede i brystet. En herlig, veloplagt hyldest fra Tivoli Copenhagen Phil til Tjekkiets musikalske mestre”.

5 af 6 stjerner – Jyllands-Posten, Christine Christiansen, 17. august 2016

”Og alle forventninger blev indfriet fra første færd. Tivoli Copenhagen Phil, som det københavnske landsdelsorkester nu hedder (i sommersæsonen), demonstrerede allerede i Smetanas ouverture til "Den solgte brud" strålende form og smittende spilleglæde”.
5 af 6 stjerner, Kristeligt Dagblad, Peter Dürrfeld, 16. august 2016

Om vinteren hedder orkestret Copenhagen Phil – hele Sjællands Symfoniorkester - og er et såkaldt landsdelsorkester, der både spiller i Konservatoriets Koncertsal på Frederiksberg og løser regionale opgaver rundt omkring på hele Sjælland. Gennem de seneste år har orkestret markeret sig dels ved at tiltrække store internationale dirigenter og solister, dels ved at udforske og udfordre den klassiske koncertgenre i samarbejde med alternative koncertkoncepter og i forskellige cross-over-projekter.