Tivolis fødselsdagskoncert

Tivoli fylder 174 år – og dét fejres med en nøje komponeret aften fyldt med klassisk musik, underholdning og højt humør!

15. august 2017

Kl: 19:30

Tivolis Koncertsal

Musikken har helt fra grundlæggelsen af Tivoli i 1843 været en vigtig del af Tivolis DNA, og grundlæggeren Georg Carstensen ansatte hurtigt H.C. Lumbye til at lede musikken. Han et derfor et vigtigt omdrejningspunkt for denne fødselsdagskoncert, der vil byde på klassiske værker, den fantastiske sopran Louise Fribo og – selvfølgelig – et toptrimmet Tivoli Copenhagen Phil under ledelse af Christoffer Nobin.

Hattekonkurrence
Sidste år etablerede SommerKlassisk en hattekonkurrence i forbindelse med Tivolis fødselsdag, og det afslørede en kæmpe interesse for at opfinde, designe og pynte hatte. Folk fra nær fjern benyttede lejligheden til at vise deres flotte, sjove, skøre og imponerende hatte frem. 

Derfor gentager SommerKlassisk succesen og inviterer igen i år til hattekonkurrence i forbindelse med fødselsdagskoncerten. Den stolte vinder vil blive fundet i pausen, hvor alle gæster kan stemme på den flotteste hat, og inviteret på scenen i koncertens 2. del, hvor hun/han får overrakt en festlig præmie af H.C. Lumbye.

Program

Musikken har helt fra grundlæggelsen af Tivoli i 1843 været en vigtig del af Tivolis DNA, og grundlæggeren Georg Carstensen ansatte hurtigt H.C. Lumbye til at lede musikken. Han et derfor et vigtigt omdrejningspunkt for denne fødselsdagskoncert, der vil byde på klassiske værker, en fremragende sopran, fællessang og – selvfølgelig – et toptrimmet Tivoli Copenhagen Phil under ledelse af Christoffer Nobin.

Medvirkende

2017-08-15_Louise-Fribo-300x300
Sopran Louise Fribo

Sangeren Louise Fribo har haft et bemærkelsesværdigt karriereforløb fra dans og ballet via musical-sang og derefter til det klassiske repertoires mest ekvilibristiske koleratursopran-partier.

Som teenager begyndte hun sin uddannelse med et tre-årigt ophold på The Bush Davies School i England. Straks herefter fik hun i 1990, som kun 19-årig, et års engagement i Hamborg i musicalen Cats og siden Into the woods. Hun fik sin danske debut som Cosette i Odense Teaters opsætning af Les Miserables i 1991. Året efter fik hun sit helt store gennembrud som musicalsanger og skuespiller i Danmark i rollen som Cunegonde i Bernsteins Candide på Østre Gasværk. En præstation hun, som den yngste modtager nogensinde, fik Marguerite Vibys Hæderslegat for.

I årene derefter fulgte andre store opsætninger af bl.a. Les Miserables på Østre Gasværk, Cats på New London Theatre, Snedronningen i Ridehuset i Aarhus og Tordenskjold, Cyrano og Piraterne fra Penzance på Gladsaxe Teater.

I år 2000 skiftede Louise Fribo spor og blev optaget på Opera-Akademiet i København som klassisk koleratur-sopran. Hun fik sin debut som Zerbinetta i Ariadne på Naxos på Theater Lübeck i april 2004. Siden har hun optrådt i mange hovedroller i Danmark og i Europa, blandt andet som Dronningen i Tryllefløjten (Volksoper Wien), Blondchen i Bortførelsen fra Seraillet (Deutsche Oper am Rhein), Fiakermilli i Arabella (Staatsoper Hamburg) og Frasquita i Carmen (Den Kgl. Opera i København).  I 2011 havde hun sin debut i USA og var på verdensturné med forestillingen The Infernal Comedy sammen med John Malkovich. 2012 bød på to roller på Komische Oper Berlin: Blondchen i Bortførelsen fra Seraillet og Olympia i Hoffmanns Eventyr.

Udover sin medvirken i operaer, musicals og som solist ved talrige koncerter med landets orkestre har Louise Fribo også spillet med i mange forskellige film og tv-serier gennem årene,  bl.a. Barndommens Gade og Riget og senest i 4. sæson af TV2s populære serie Badehotellet. Desuden har hun indspillet 7 plader i eget navn. Louise Fribos stemme vil nok også virke bekendt på mange børneværelser, idet hun har lagt dansk tale og sangstemme til mange tegnefilm, f.eks. hovedfigurerne Belle i den danske version af Disneys Skønheden og Udyret og Ariel i Den Lille Havfrue.

I de senere år er hun i højere grad vendt tilbage til musicalscenen. Hun kunne i 2012 opleves som Christine i Love Never Dies, Andrew Lloyd-Webbers soloforestilling Tell me on a Sunday i 2014 og senest i 2015 som den velsyngende abbedisse i The Sound of Music – alle meget anmelderroste og populære opsætninger på Det Ny Teater i København.

 


2017-08-15_Christoffer-Nobin-300x300
Dirigent Christoffer Nobin

Christoffer Nobin har studeret i dirigentklasen i København på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Herfra debuterede han i 2012 efter at have modtaget undervisning hos Giordano Bellincampi og professor Giancarlo Andretta. Desuden har han deltaget i masterclasses og kurser med blandt andre Simon Rattle, Claudio Abbado, Nikolaus Harnoncourt og René Jacobs.

Allerede inden sin debut fik Christoffer Nobin i 2011 en to-årig mentor-aftale med Helsingborg Symfoniorkester, og siden da har karrieren for alvor taget fart for den unge svenske dirigent. Han har dirigeret på operaen i Stockholm og i Malmø og har gentagne gange arbejdet med symfoniorkestrene i Gøteborg, Norrköping, Malmø, Helsingborg, Värmland Operaen og Deutsche Kammerphilharmonie. Som assisterende dirigent for Paavo Järvi og Louis Langrée har Christoffer Nobin også arbejdet på store scener som Metropolitan Opera i New York, Großes Festspielhaus i Salzburg, Barbican Center i London, Téâtre des Champs Élysées i Paris og Minato Mirai Hall i Tokyo.

Udover at dirigere er Christoffer Nobin en efterspurgt arrangør og tillige komponist. Han har skrevet for orkester, kor, scene og tv samt en opera.

Christoffer Nobin dirigerede i øvrigt London Symphony Orchestra i Abbey Road Studio One i London, da de indspillede musikken til et af tidens populæreste computerspil, Candy Crush II.

Den 1. januar i år tiltrådte Christoffer Nobin som ny kunstnerisk leder for svenske Östgöta Blåsarsymfoniker og fra 1. juli tillige som chefdirigent.

Tivoli-Copenhagen-Phil-300x300
Orkester Tivoli Copenhagen Phil

Tivoli har som formodentlig den eneste forlystelsespark i verden sit eget symfoniorkester, nemlig Tivoli Copenhagen Phil. Orkestret spiller sommeren igennem i Tivoli – lejlighedsvist også om vinteren, f.eks. til Nøddeknækkeren i julen 2016 – og er et fuldt besat symfoniorkester bestående af godt 70 musikere.

I SommerKlassisk 2017 spiller Tivoli Copenhagen Phil 16 koncerter i Tivoli og har bl.a. sin egen abonnementsserie med internationale solister og dirigenter på scenen. Der er derudover tradition for en række flotte operakoncerter, samt plads til de mere populære klassiske koncertformer, som f.eks Tivoli-toner på Plænen, film- og fødselsdagskoncerter.

”Med tyngde stævnede orkestret ud som en veltrimmet supertanker i Dvoráks symfoni nr. 9, "Fra den nye Verden". Sjældent har strygerkorpset frembragt så fed, lækkerblød og intens en klang. Der var mørklødet melankoli i engelskhornets kaldende solo, og messingblæsernes gjaldende marchtema sitrede i brystet. En herlig, veloplagt hyldest fra Tivoli Copenhagen Phil til Tjekkiets musikalske mestre”.

5 af 6 stjerner – Jyllands-Posten, Christine Christiansen, 17. august 2016

”Og alle forventninger blev indfriet fra første færd. Tivoli Copenhagen Phil, som det københavnske landsdelsorkester nu hedder (i sommersæsonen), demonstrerede allerede i Smetanas ouverture til "Den solgte brud" strålende form og smittende spilleglæde”.
5 af 6 stjerner, Kristeligt Dagblad, Peter Dürrfeld, 16. august 2016

Om vinteren hedder orkestret Copenhagen Phil – hele Sjællands Symfoniorkester - og er et såkaldt landsdelsorkester, der både spiller i Konservatoriets Koncertsal på Frederiksberg og løser regionale opgaver rundt omkring på hele Sjælland. Gennem de seneste år har orkestret markeret sig dels ved at tiltrække store internationale dirigenter og solister, dels ved at udforske og udfordre den klassiske koncertgenre i samarbejde med alternative koncertkoncepter og i forskellige cross-over-projekter.