Russian Chamber Philharmonic St Petersburg & Berlinsky

Russian Chamber Philharmonic St Petersburg består af virtuose russiske musikere fra Skt. Petersborg, der i 1990’erne gik sammen om at danne deres eget orkester. Som ensemble forener de den ædle, russiske stil indenfor strygerspil med moderne og toptrimmede blæsere.

28. maj 2017

Kl: 15:00 - 17:00

Tivolis Koncertsal

På programmet er to af Brahms’ største værker. Brahms’ violinkoncert er en dramatisk bjergbestigning for solisten, der til slut når frem til finalens triumf. I den langsomme andensats kan man nyde en ren idyl, hvor oboens smukke melodi fører an. Solist i Violinkoncerten er den russisk-amerikanske violinist Dmitri Berlinsky.

Det andet hovedværk ved koncerten er Brahms’ 4. symfoni. Hans sidste symfoni, som også blev hans stærkeste. Musikkens beslutsomhed blander sig med melankoli og en afsked med livet, der gør dens drama dybt gribende.

Som en hilsen fra Rusland indleder Russian Chamber Philharmonic St Petersburg og dets mangeårige dirigent Juri Gilbo med en polonæse af Tjajkovskij. Den festlige musik er et uddrag fra Tjajkovskijs opera Eugen Onegin.

Hent program

Program

Peter Tjajkovskij: Polonæse
Johannes Brahms: Violinkoncert
Johannes Brahms: Symfoni nr. 4

Medvirkende

2017-05-28-Berlinsky-300x300
Violin Dmitri Berlinsky

Violinist, dirigent og universitetsprofessor i musik er alle titler, der pryder russiskfødte Dmitri Berlinskys imponerende cv. Berlinsky strøg ind på den internationale stjernearena, da han blot 16 år gammel blev den yngste nogensinde til at vinde The Paganini International Violin Competition i Italien. Flere konkurrence-sejre, f.eks. i Queen Elisabeth- og Tjajkovskij-konkurrencerne, banede vejen for Berlinsky som solist hos store orkestre i hele verden, deltagelse i internationale musikfestivaler, solorecitals m.m.

I dag supplerer Berlinsky sin omfattende violinist-karriere med dirigentvirksomhed, ikke mindst som dirigent for International Chamber Soloists, som Berlinsky selv har været med til at etablere, sideløbende med at han underviser på Michigan State University i USA.
2017-05-28-Gilbo-300x300
Dirigent Juri Gilbo

Dirigent og bratschist Juri Gilbo er blevet kaldt det bedste, der er kommet ud af det kendte statskonservatorium i Skt. Petersborg i mange år. Russeren er født i 1968 i Skt. Petersburg, greb violinen første gang som 4 årig og har udover i hjembyen studeret hos Tabea Zimmermann på The University for Music and Performing Arts i Frankfurt am Main i Tyskland. Gilbos dirigentevner udvikledes hos kroatiske Luigi Sagrestano, inden han debuterede i 1997.

Gilbo har svinget dirigentstokken i både USA, Europa, Brasilien, Chile, Japan, Kina, Korea, Israel, Libanon, Tyrkiet og Dubai, og det fører ham altså dette forår til Tivolis Koncertsal foran The Russian Chamber Philharmonic Orchestra - et orkester, Gilbo med stor succes har stået i spidsen for siden 1998. 
2017-05-28-Russian-Chamber-300x300
Orkester The Russian Chamber Philharmonic St. Petersburg

The Russian Chamber Philharmonic St. Petersburg blev grundlagt i 1990 på det navnkundige konservatorium i Sankt Petersborg og er en fremtrædende musikalsk ambassadør for Rusland. Den ekspressive og virtuose spillestil samt den meget karakteristiske russiske strygerklang har gjort orkestret til et efterspurgt kammerorkester i Europa. Orkestret har et bredt repertoire – fra barokmusik til samtidsmusik.

Siden grundlæggelsen har orkestret samarbejdet med internationale stjernesolister som Igor Oistrakh, Mstislav Rostropovich, Mikis Theodorakis, Nigel Kennedy, Mischa Maisky, Sir James Galway, Dmitri Hvorostovsky, Mikhail Rudy, Michael Barenboim og David Garrett.     

Hyppige turnéer har bragt orkestret til store koncertsale rundt i hele Europa. De har blandt andet besøgt Filharmonien i Berlin og Køln, Teatro dell'Opera di Roma, Teatro Real Madrid, Gewandhaus Leipzig, Operahuset i Bayreuth og Theatre de Luxembourg, ligesom orkestret har optrådt på mange internationale festivaler.

The Russian Chamber Philharmonic St. Petersburg supplerer den hyppige koncertvirksomhed med cd-indspilninger. De modtog udmærkelsen ”Editor’s Choice” fra Gramophone Magazine for deres seneste indspilning med værker af Carl Maria von Weber.

Tap for at aktivere kortet