Kullberg, Bach & Beethoven

Jakob Kullberg er en af sin generations mest fremragende danske cellister. SommerKlassisk har fanget ham i et sjældent besøg på dansk jord mellem sine mange optrædener på de internationale koncertscener og givet ham frie tøjler til at etablere sin dagligstue på scenen i Tivolis Koncertsal og invitere sine yndlingsmusikere med. Publikum sidder ganske tæt på i en kreds omkring musikerne på selve scenen!

23. juli 2017

Kl: 15:00 - 17:00

Tivolis Koncertsal

Den røde tråd i de i alt tre intime koncerter er Bach, som Kullberg har en særlig veneration for, og som han har sat i perspektiv på forskellige måder. Og selvfølgelig er ikke mindst Bachs elskede cellosuiter repræsenteret på alle koncerter – en ægte juvel i cello-litteraturen!

I denne første koncert har Kullberg sat to soloværker af Bach sammen med to Beethoven-trioer. Det klassiske strygetrio-format har gennem hele Kullbergs virke haft en central plads i cellistens hjerte. I årevis spillede han fast i Trio Aristos, som bl.a. vandt P2s Kammermusikkonkurrence, men sidenhen har Kullberg yndet at spille i trioformaet mere spontant med håndplukkede kollegaer fra den internationale kammermusikscene, som nu f.eks. den hollandske violinist Liza Ferschtman og finske Sanna Ripatti på bratsch. Beethovens strygetrioer er en perle i komponistens produktion, og ikke til at komme udenom, hvis man elsker kammermusik.

hent program

Program

Bach: Partita for soloviolin
Beethoven: Strygetrio i c-mol
Bach: Suite for solocello
Beethoven: Strygetrio i G-dur

Medvirkende

2017-07-23-25-Centrum-Jacob-Kullberg-300x300
Cello Jakob Kullberg

Den danske cellist Jakob Kullberg begyndte sine studier på Det Jyske Musikkonservatorium med efterfølgende videregående studier i London, Zagreb og Wien. Han har desuden solistuddannelse fra både Amsterdam og København. Han er prisvinder ved adskillige nationale og internationale solist- og kammermusikkonkurrencer. To gange har han fået DR P2s ”Lyt til Nyt-pris”, senest for debutalbummet Momentum (2012) med Per Nørgårds 2. cellokoncert. Indspilningen var desuden Album of the Week på den klassiske radiostation WQXR Radio i New York.

Jakob Kullberg er en internationalt efterspurgt musiker, især for sine fremførelser af moderne cellokoncerter. Hans mangeårige samarbejde med Per Nørgård har resulteret i både kammermusik og soloværker skabt i tæt parløb med komponisten og tilegnet ham.

Han har tidligere været artist-in-residence hos Den Internationale Carl Nielsen Konkurrence i Odense, Rundetårn, Det Kgl. Bibliotek og New Music Orchestra, Polen.

Jakob Kullberg har desuden stor undervisningserfaring og har givet masterclasses i Danmark, Sverige, Norge, Tyskland, Polen, England og USA. Fra 2005 underviste han ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, og i 2011 blev han gæstelærer ved Royal College of Music i London. I efteråret 2016 blev han udnævnt til professor samme sted.

Kullberg udgør Copenhagen Cello Quartet sammen med sine københavnske cellokolleger Henrik Dam Thomsen, Morten Zeuthen og Tivoli Copenhagen Phils solocellist Toke Møldrup.

 

2017-07-23-25-Centrum-Liza-Ferschtmann-300x300
Violin Lisa Ferschtman

Liza Ferschtman er født og opvokset i Holland som datter af to professionelle russiske musikere. Hun begyndte at spille violin som 5-årig og har studeret på konservatoriet i Amsterdam, på Curtis Music Institute i Philadelphia og hos David Takeno i London. I 2006 modtog hun Den Hollandske Musikpris – den højeste udmærkelse for en musiker i Holland.

Liza Ferschtman er kendt for sin passionerede musiceren, kommunikerende spillestil og sit utraditionelle programvalg. Efter en succesfuld optræden i 2013 med Budapest Festival Orchestra i Avery Fisher Hall i New York (siden 2015: David Geffen Hall) havde hun sin debut som solist med et amerikansk orkester, nemlig Dallas Symfoniorkester, i Bernsteins Serenade med dirigenten Jaap van Zweden. Hun høstede store anmelderroser i bl.a. New York Times, og året efter blev hun inviteret som solist med San Fransisco Symfoniorkester i et mere traditionelt værk: Beethovens violinkoncert.

Lisa Fersctman har desuden optrådt som solist med bl.a. BBC National Orchestra of Wales, London Filharmonikerne, Essen Filharmonikerne, Staatskapelle Weimar, Orchestre National de Belgique, Malmø Symfoniorkester, Bergen Filharmoniske Orkester, Hong Kong Filharmonikerne og alle hollandske orkestre inkl. Concertgebouw-orkestret.

Som dedikeret kammermusiker har Liza Ferschtman samarbejdet med musikere som Nobuko Imai, Elisabeth Leonskaja, Lars Anders Tomter og Alisa Weilerstein, og har optrådt i blandt andet Alice Tully Hall i New York, Wigmore Hall i London, Musikverein i Wien, Concertgebouw i Amsterdam, Liederhalle i Stuttgart og i Beethoven Haus i Bonn. Siden 2007 har hun tillige været kunstnerisk leder for Delft Kammermusikfestival i Holland.

Bratsch Sanna Ripatti

Finske Sanna Ripatti er født i 1975 i Lappeenranta og først uddannet ved konservatoriet i Lahti i Finland. Siden har hun taget kammermusikdiplom ved Edsberg Musikinstitut i Stockholm hos professor Bjørn Sjøgren. Ved den første nordiske bratschkonkurrrence i Helsinki i 2001 vandt hun juryens specialpris for bedste opførelse af nutidig musik.

Hun har siden studeret i solistklassen på Saarbrücken Musikhochschule i Tyskland hos professor Diemut Poppen. Ved sin afslutningseksamen i 2004 modtog hun en særlig udmærkelse.

Sanna Ripatti har været bosiddende i Danmark siden 2002, hvor hun har været fastansat medlem af Ensemble Midtvest siden ensemblets grundlæggelse.

Som professionel kammermusiker har hun medvirket ved mange kammermusikfestivaler i Finland, Sverige, Tyskland og Danmark. Hun har modtaget priser ved uddelingen af P2 Prisen i DR og er prisvinder ved P2s Kammermusikkonkurrence med flere forskellige ensembler.


Tap for at aktivere kortet