Kullberg, Bach, Britten & Nørgård

Jakob Kullberg er en af sin generations mest fremragende danske cellister. SommerKlassisk har fanget ham i et sjældent besøg på dansk jord mellem sine mange optrædener på de internationale koncertscener og givet ham frie tøjler til at etablere sin dagligstue på scenen i Tivolis Koncertsal og invitere sine yndlingsmusikere med. Publikum sidder ganske tæt på i en kreds omkring musikerne på selve scenen!

24. juli 2017

Kl: 19:30

Tivolis Koncertsal

Den røde tråd i de i alt tre intime koncerter er Bach, som Kullberg har en særlig veneration for, og som han har sat i perspektiv på forskellige måder. Og selvfølgelig er ikke mindst Bachs elskede cellosuiter repræsenteret på alle koncerter – en ægte juvel i cello-litteraturen!

I denne anden koncert oplever man Kullbergs lyst til at eksperimentere og programlægge innovativt. Og man kommer omkring Kullbergs helt særlige forhold til komponisten Per Nørgård, som han har arbejdet tæt sammen med i en lang årrække, uropført talrige værker af, og også på det seneste lavet ”hybridværker” med. Dvs. musik skabt i en proces, hvor Kullberg med sit indgående kendskab til Nørgård komponerer videre på Nørgårds skitser – i fuld forståelse med Nørgård selv, naturligvis.

Den unge forfatter Majse Aymo-Boot inviteres med på scenen, hvor hun undervejs i koncerten vil læse op af sin bog ”Spørgsmålene”. Kryptiske, gådefulde, ligefremme, legende og filosoferende spørgsmål vil dermed komplementere Britten.

hent program

Program

Bach: Sonate for solocello nr. 4, Tobias Hume: The First Part of Ayres, for sologambe (arr. Jakob Kullberg) (uddrag) Per Nørgård: Solosonate nr. 3, What – is the Word! (uddrag) Benjamin Britten: Suite for solocello nr. 1 Mayse Aymo-Boot: Spørgsmålene

Medvirkende

2017-07-23-25-Centrum-Jacob-Kullberg-300x300
Cello Jakob Kullberg

Den danske cellist Jakob Kullberg begyndte sine studier på Det Jyske Musikkonservatorium med efterfølgende videregående studier i London, Zagreb og Wien. Han har desuden solistuddannelse fra både Amsterdam og København. Han er prisvinder ved adskillige nationale og internationale solist- og kammermusikkonkurrencer. To gange har han fået DR P2s ”Lyt til Nyt-pris”, senest for debutalbummet Momentum (2012) med Per Nørgårds 2. cellokoncert. Indspilningen var desuden Album of the Week på den klassiske radiostation WQXR Radio i New York.

Jakob Kullberg er en internationalt efterspurgt musiker, især for sine fremførelser af moderne cellokoncerter. Hans mangeårige samarbejde med Per Nørgård har resulteret i både kammermusik og soloværker skabt i tæt parløb med komponisten og tilegnet ham.

Han har tidligere været artist-in-residence hos Den Internationale Carl Nielsen Konkurrence i Odense, Rundetårn, Det Kgl. Bibliotek og New Music Orchestra, Polen.

Jakob Kullberg har desuden stor undervisningserfaring og har givet masterclasses i Danmark, Sverige, Norge, Tyskland, Polen, England og USA. Fra 2005 underviste han ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, og i 2011 blev han gæstelærer ved Royal College of Music i London. I efteråret 2016 blev han udnævnt til professor samme sted.

Kullberg udgør Copenhagen Cello Quartet sammen med sine københavnske cellokolleger Henrik Dam Thomsen, Morten Zeuthen og Tivoli Copenhagen Phils solocellist Toke Møldrup.

 

Oplæser Majse Aymo-Boot

Den danske digter og forfatter Majse Aymo-Boot er uddannet fra Forfatterskolen i 2000 og har siden været redaktør på forlaget Basilisk. Hun debuterede med digtsamlingen Venner og bekendte (Basilisk, 2001) og af andre udgivelser kan nævnes titlerne: Sex i grænselandet (Tiderne Skifter, 2006), Ødelæggelsen 1-11 (Anblik, 2009), Spørgsmålene (Basilisk, 2012) og senest den anmelderroste kortroman Over os hænger en vidunderlig sol (Gyldendal, 2014), for hvilken hun blev nomineret til Montanas Litteraturpris 2014. Politikens Litteraturredaktør Jes Stein Pedersen anbefalede romanen som en af årets 10 bedste bøger.

I 2010 blev Majse Aymo-Boot tildelt Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat, og hun modtog litteraturprisen Albertine-prisen i 2013.

Aymo-Boot sidder i bestyrelsen for Forfatterskolen og har desuden arbejdet på DR P1’s eksperimentelle radioprogram Ultralyd.