Åbningskoncert med Tivoli Copenhagen Phil

Med denne koncert rykker Tivoli Copenhagen Phil ind i Tivolis Koncertsal, hvor orkestret har hjemme hele sommeren.

27. maj 2017

Kl: 19:30

Tivolis Koncertsal

Denne koncert markerer, at Tivoli Copenhagen Phil nu rykker ind i Tivoli, hvor de vil være at finde i resten af SommerKlassisk-sæsonen. Programchef Maria Frej vil undervejs i koncerten præsentere den kommende sæsons highlights.

Hent program

På koncertprogrammet er festlig musik af Anders Koppel, der fylder 70 år i år. (Bemærk, at den planlagte uropførelse af Koppels akkordeonkoncert er aflyst pga. sygdom hos solisten Bjarke Mogensen. I stedet spiller orkestret Koppels Festival Ouverture!)

Programmet præsenterer derudover norske toner af Grieg og Stravinkijs barok-inspirerede balletmusik, Pulcinella.

Undervejs vil publikum også kunne høre musik fra Humperdincks ”Hans og Grete”, hvor årets to modtagere af Musikanmelderringens Kunstnerpriser medvirker i duet. Det drejer sig om sopranen Sofie Elkjær Jensen og kontratenoren Morten Grove Frandsen, som vil få overrakt de prestigefulde priser af Henrik Friis, formand for Musikanmelderringen ifm. koncerten.

Der vil også være andre overraskende indslag undervejs.

Efter koncerten vil musikere og publikum have mulighed for at mødes under afslappede former i Akvariefoyeren, hvor Maria Frej kort interviewer nogle af de medvirkende musikere m.fl.

Program

Anders Koppel: Festival Ouverture Igor Stravinskij: Pulcinella, suite Engelbert Humperdinck: Hans og Grete (uddrag) Edvard Grieg: Symfonisk dans nr. 1

Medvirkende

GRove_300x300
Kontratenor Morten Grove Frandsen

Kontratenor Morten Grove Frandsen er født i 1987. I 2016 blev han færdiguddannet på Operaakademiet som den første kontratenor nogensinde. Trods sin unge alder har han allerede slået sit navn fast og fået sin stemmetype tilbage i musiklivet med vigtige, nyskabende roller bl.a. i den Reumertvindende opera 'Leaves' af Efterklang og Karsten Fundal - og for nylig i hovedrollen som Kaj Munk på Det Kgl. Teater.

Sofie_300x300
Sopran Sofie Elkjær Jensen

Den lyriske sopran Sofie Elkjær Jensen er født i Slagelse i 1985. Allerede i 2010 debuterede hun på Det Kgl. Teater i Mozarts 'Tryllefløjten' og siden har hun sunget en mængde store partier på Operaen, men også i børneforestillinger med Egnsteatret Undergrunden og på Den Jyske Opera. Sidste år blev hun medlem af solistensemblet på Det Kgl. Teater efter at have medvirket i Reumertvinderen 'Powder her Face'.

2017-05-27-Alexander-Prior-300x300
Dirigent Alexander Prior

Den kun 24-årige dirigent og komponist Alexander Prior blev for nyligt udnævnt til chefdirigent for det canadiske Edmonton Symphony Orchestra fra sæsonen 2017/18. Indeværende sæson 2016/17 har udover Edmonton Symphony Orchestra også inkluderet engagementer med Edmonton og Vancouver Opera, ligesom han har dirigeret Svanesøen på Det Kgl. Teater i København.

Alexander Prior er født i London af en britisk far og en russisk mor. Han begyndte allerede som 8-årig at komponere og har nu skrevet over 40 værker – heriblandt symfonier, koncerter, to balletter, to operaer og et requiem for de børn, der blev ofre for terrorangrebet i Beslan. 

Han begyndte tidligt at spille klaver og blev optaget på ungdomsafdelingen af Royal College of Music i London. Da han var 13, blev han optaget på konservatoriet i Sankt Petersborg, hvor han har studeret komposition hos Boris Tishchenko og direktion hos Alexander Alexeev – elev af Hans Swarowsky. Som 17-årig tog han i 2009 sin kandidateksamen med udmærkelse fra konservatoriet i Sankt Petersborg i symfonisk og opera-direktion samt i komposition.

Prior har som dirigent samarbejdet med mange førende orkestre og ensembler som fx BBC Singers, Royal Philharmonic Orchestra, New Opera Orchestra, NDR Symfoniorkester, Camerata Salzburg, Bayerische Staatskapelle, Deutsche Kammerphilharmonie Bremen, orkestre i Mannheim, Graz og Køln, det spanske og norske radioorkester, Aarhus Symfoniorkester, Det Kgl. Kapel og Copenhagen Phil. I USA har Prior blandt andet dirigeret Seattle Symfoniorkester og New World Symphony.

Alexander Prior kalder sig selv for en passioneret ”nordisk musiker”. Han har et indgående kendskab til det nordiske symfoniske repertoire, ligesom han gerne lytter til nordisk folkemusik. Udover passionen for tonesproget er han efter et længere ophold her også ret god til dansk.



Tivoli-Copenhagen-Phil-300x300
Orkester Tivoli Copenhagen Phil

Tivoli har som formodentlig den eneste forlystelsespark i verden sit eget symfoniorkester, nemlig Tivoli Copenhagen Phil. Orkestret spiller sommeren igennem i Tivoli – lejlighedsvist også om vinteren, f.eks. til Nøddeknækkeren i julen 2016 – og er et fuldt besat symfoniorkester bestående af godt 70 musikere.

I SommerKlassisk 2017 spiller Tivoli Copenhagen Phil 16 koncerter i Tivoli og har bl.a. sin egen abonnementsserie med internationale solister og dirigenter på scenen. Der er derudover tradition for en række flotte operakoncerter, samt plads til de mere populære klassiske koncertformer, som f.eks Tivoli-toner på Plænen, film- og fødselsdagskoncerter.

”Med tyngde stævnede orkestret ud som en veltrimmet supertanker i Dvoráks symfoni nr. 9, "Fra den nye Verden". Sjældent har strygerkorpset frembragt så fed, lækkerblød og intens en klang. Der var mørklødet melankoli i engelskhornets kaldende solo, og messingblæsernes gjaldende marchtema sitrede i brystet. En herlig, veloplagt hyldest fra Tivoli Copenhagen Phil til Tjekkiets musikalske mestre”.

5 af 6 stjerner – Jyllands-Posten, Christine Christiansen, 17. august 2016

”Og alle forventninger blev indfriet fra første færd. Tivoli Copenhagen Phil, som det københavnske landsdelsorkester nu hedder (i sommersæsonen), demonstrerede allerede i Smetanas ouverture til "Den solgte brud" strålende form og smittende spilleglæde”.
5 af 6 stjerner, Kristeligt Dagblad, Peter Dürrfeld, 16. august 2016

Om vinteren hedder orkestret Copenhagen Phil – hele Sjællands Symfoniorkester - og er et såkaldt landsdelsorkester, der både spiller i Konservatoriets Koncertsal på Frederiksberg og løser regionale opgaver rundt omkring på hele Sjælland. Gennem de seneste år har orkestret markeret sig dels ved at tiltrække store internationale dirigenter og solister, dels ved at udforske og udfordre den klassiske koncertgenre i samarbejde med alternative koncertkoncepter og i forskellige cross-over-projekter.