Vis
Vis

Tivoli-Gardens Tappenstreg

Oplev Tivoli-Garden og kontrollørerne lukke og slukke sommersæsonen på stemningsfuld vis

24. september 2017

Kl: 21:00 - 21:30

Haven

Tivoli viderefører en smuk tradition, når Tivoli-Garden og kontrollørerne laver Tappenstreg gennem Haven søndag d. 24. september kl. 21.00-21.20.

Traditionen med Tappenstreg strækker sig tilbage til midten af 1600-tallet, hvor en særlig deling soldater ved lukketid gik omkring på værtshuse og beverdinger. De slog tappen i øltønden eller slog en streg over spunsen, når soldaterne skulle vende tilbage til deres kvarterer og gå til køjs. Et kvarter senere lød retræten fra kasernen, og så var det nat.

På aftenen laver Tivoli-Garden en særlig parade med kontrollørerne og Linie 8. De ældste gardere har deres sidste aften som Tivoli-Gardere, og sammen med nogle af kontrollørerne bærer de fakler, der oplyser paraden, gæsterne, husene – og det bliver særligt stemningsfuldt, når restauranter og butikker slukker lyset i de minutter, mens Tappenstregen passerer forbi.

Tappenstregen starter og slutter på Slotspladsen foran Tivoli Slottet og indledes med retræte, der spilles fra Tivoli Slottets balkon.

Tap for at aktivere kortet