22. juni 2015

Tivoli efterlyser vovehalse til ny forlystelsesmarathon

Hvis du hører til dem, der slet ikke kan få nok af fart, loops og sus i maven, og samtidig har fysikken, jernvilje og et solidt vindergen, så har du chancen for at sætte dig selv på prøve og blive vinder af Tivolis nye forlystelsesmarathon. Vinderen kan se frem til ti års adgang til Tivolis forlystelser. Der lægges ud med første konkurrence i Rutschebanen den 25. juni.

For at kvalificere sig til finalen i Tivolis forlystelsesmarathon, der afvikles 10. september, skal man først være blandt de to deltagere, der kører flest ture samt vinder de indlagte udfordringer enten i Rutschebanen, Aquila, Dæmonen eller Snurretoppen. Når de i alt otte vindere er fundet, mødes de i en grande finale, der afvikles i Vertigo, der er Danmarks hurtigste interaktive forlystelse.

Film til fri redaktionel afbenyttelse: https://youtu.be/E9iSBlbM7Zc

Tivolis marketingschef, Thomas Erichsen, siger:

” Med Tivoli forlystelsesmarathon søsætter vi en konkurrence, der ikke før er set i Danmark. Det er ikke nok at være småskør med forlystelsesture. Man skal være afhængig af vedvarende sus i maven og så skal man være lidt af en vovehals for at give sig selv den udfordring med knivskarpe konkurrenter”.

Tivoli, som du aldrig har oplevet det før…

De, der kommer gennem nåleøjet og får lov til at deltage i Tivolis forlystelsesmarathon, kommer ikke bare til at dyste i Tivoli uden for åbningstid. De skal også være forberedte på, at der undervejs kommer sjov-bliv-eller-forsvind udfordringer, så det handler altså ikke kun om at holde godt fast i sædet. Der er fokus på sikkerheden og vores tilknyttede sygeplejersker har lov til at pille deltagere ud af ud af konkurrencen, hvis der er tegn på, at de får det for dårligt. Alle deltagere skal være over 18 år eller have skriftlig tilladelse fra deres forældre.

Følg konkurrencen på de sociale medier

Før og under de fire forlystelsesmarathons og gennem selve finalen optager Tivolis filmhold hele begivenheden. Der vil kunne følges med på Tivoli TV samt på instagram, FB og twitter.

Hvordan bliver man deltager i Tivolis Forlystelsesmarathon

Tilmeld dig via Tivolis Facebook side ved at skrive en kommentar i tråden om forlystelsesmarathon. Det er et krav, at man skal kunne deltage i tidsrummet kl. 7.30-12.00. Udover at man skal være i god fysisk form, frarådes gravide og gæster med ryglidelser at deltage. Deltagerne bliver kontaktet i en personlig besked.

Tivolis pressechef, Torben Plank, siger:

”Forlystelses-fans, der udfordres udover grænsen er engagerende tv, der taler til følelserne. På vores tv-station vil man kunne følge kombattanterne samt løbende få kommentarer fra dem. Der bliver tale om live-streaming, der underbygges af aktiviteter på FB, Twitter og Instagram. Det er første gang vi forsøger os i den genre – og jeg kan næste ikke vente på, at vi kommer i gang”.

Link til Vertigo, hvor finalen afgøres : https://youtu.be/fkazP-mFgSo

  

Konkurrencedage:

  • 25/6 i Rutschebanen
  • 9/7 i Aquila
  • 13/8 i Dæmonen
  • 27/8 i Snurretoppen
  • 10/9 i Vertigo (finale)

Kort om de 5 forlystelser, der skal dystes i

Rutschebanen:

Rutschebanen er Tivolis ældste og mest populære forlystelse, der hver sommer kører med mere end 1 mio. gæster. Den blev opført 1914 og rundede 100 år i 2014, hvor den fik sine alpetoppe tilbage samt nyt vandfald. Rutschebanen har med tiden fået ikon-status i Tivoli, og er et must for alle fans af Rutschebaner.

Snurretoppen:

Snurretoppen er fra 1988 og stod tidligere hvor Dæmonen står i dag. Den er med sine snurringer og roterende bevægelser en udfordring for alle, der nemt får kvalme. Den kører stærk nok til, at de fleste kan nøjes med en enkelt tur. Hvordan har man det efter de første tre timer?

Aquila:

Aquila var årets store nyhed i 2013. Under turen kommer man op i 11 meters højde - oven i købet på hovedet. Centrifugalkræfterne gør, at man oplever en påvirkning på op til 4G. Selv for den øvede forlystelses-nørd rammer man relativ hurtigt kvalmegrænsen og ikke få gæster har måtte tage sig en slapper på langs efter en tur i Aquila, der betyder ørn på latin.

 

Dæmonen:

Dæmonen fra 2004 er tidligere blevet valgt som Danmarks bedste rutschebane med rette.  Banens er 564 m. lang med et almindeligt loop, efterfulgt af en ”Immelmann-skrue” og til sidst en ”Zero-G” skrue. Tophastigheden er 80 km/t og G-påvirkning op til 4 g. Kan man klare fem timer i streg i Dæmonen, så kan man klare det meste.



Vertigo:

Vertigo fra 2009 er Danmarks hurtigste interaktive forlystelse, og er en unik flyvende karrusel, hvor gæsterne selv kan tilrettelægge deres tur i luften. Tophastigheden er knap 100 km/t og har en max G-påvirkning på 5,2 G. Der er tale om en udfordring i superligaen og ikke ret mange forlystelser kan hamle op med Vertigo fordi turene aldrig er ens pga den interaktive del. Et værdigt sted, hvor slutspillet og dramaet afgøres om hvem der vinder Tivolis forlystelesesmarathon. 

 Med venlig hilsen

 





Torben Plank

Head of Press, Brand & Communications

Pressechef, Brand & Kommunikation

 

T  +45 33750440

M  +45 22237440

TPL@TIVOLI.DK 

 

Vesterbrogade 3, 1630 København V

www.tivoli.dk